Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AIK - Viby Basket U17
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 februari, 16:00
Plats:Vasalundshallen
Aktivitetsinfo: Samling sateliten 16.00 För samåkning
Skriv i infofältet om ni behöver skjuts samt om ni har bil med antal lediga platser.

Samling Vasalundshallen 16.30

Matchstart 17.30

/Team Dam
Välspelad rysare i Solna
2019-02-18 20:03
En entusiastisk publik som rest till Vasalundshallen för att se Vibys U17-damer ta sig an AIK, bjöds på riktigt fin basketunderhållning på söndagkvällen. Viby genomförde matchen på samma sätt som man avslutade matchen mot Haga Haninge kvällen innan: med hög intensitet i försvaret, snabba omställningar till anfall, fint passningsspel och bra skytte. Det här är förmodligen lagets bästa insats hittills, då man höll den höga nivån uppe genom hela matchen.
Det fanns dock en kompetent motståndare på andra sidan som spelade lika bra. Inledningsvis var det helt jämt i spelet, men AIK tog genom ett effektivt trepoängsskytte kommandot och ledningen med 14-9. I den andra perioden gjorde Viby mer poäng och höll jämna steg med AIK som vann perioden knappt med 15-14. Efter halvtidsvilan fick vi se Viby sätta ordentlig press på motståndarna i försvaret och de lyckades få hejd på AIK:s trepoängskytte. Viby vann perioden med 9-16 och var därmed i ledning med 38-39 inför avslutningen. Viby fortsatte det fina spelet i den fjärde perioden och höll som mest en åttapoängsledning, men AIK kunde komma tillbaka och utjämna matchen. Med ställningen 51-51 vid full tid väntade förlängning.

Spelet i förlängningen var lika jämt som tidigare. I slutänden skiljde det en straff och en trepoängare till AIK:s fördel som vann perioden med 8-4 och matchen med 59-55. I en match med många väldigt bra prestationer, och framför allt en helgjuten laginsats, sticker Diana ut med 15 poäng, tätt följd av Elin med 13 poäng. Ett särskilt omnämnande får även Vibys avbytarbänk och tillresta publik, som skapade en fantastisk stämning i hallen och fick lovord från motståndarnas ledare.

Matchvideo: https://www.youtube.com/watch?v=Mr7tgd0IDG8

<< Tillbaka

 
 
Viby Baskets sponsorer