Vidare till omgång tre i USM
2019-02-05 18:32

Fler bilder (+3) >>
Vibys U17-damer spelade i helgen den andra omgången av USM i Grimstahallen i Vällingby. För motståndet stod arrangerande KFUM Blackeberg samt Fryshuset. Efter blandade insatser är Viby klara för den tredje omgången.
Viby inledde med att möta Blackeberg på lördagen och gjorde en urstark match, särskilt i den första perioden som är bland det bästa som laget har presterat. Redan efter en period var Viby i ledning med 32-6, och kunde sedan kosta på sig att ta det lite lugnare i de två följande perioderna. I den sista perioden ryckte Viby igen och kunde till slut vinna matchen med hela 91-48. Maja Busk blev med sina sexton poäng utsedd till matchens spelare.

Tidigt på söndagsmorgonen var det dags att ta sig an Fryshuset. Viby började matchen ganska bra och spelade jämt med Fryshuset under den första perioden. Efter det så tappade dock Vibytjejerna lite fokus och orkade inte hålla uppe det spel som krävdes för att matcha motståndarna. Fryshuset vann de följande perioderna och tog en klar seger med siffrorna 64-40. Lovisa Sandberg var bäst för dagen med nio poäng och utsågs till matchens spelare.

Nästa omgång spelas den 16-17 mars. Det är ännu inte klart vilka motståndarna blir i kampen att nå Final Four.