Aktivitetsinfo: Samling satteliten för samåkning kl 10.45
Skriv i infofältet om ni behöver skjuts. Eller har bil med lediga platser.

Flickor 02
Referat: Viby Basket U17 - Haga haninge
Stark upphämtning räckte nästan ända fram
2019-02-16 22:07, Flickor 02
Efter ändringar i spelschemat blev Vibys U17-damer tvungna att spela hemmamatchen mot Haga Haninge på bortaplan i Brandbergshallen. Där inledde ett heltaggat Haga matchen väldigt starkt, medan ett stressat Viby förgäves försökte hålla jämna steg med motståndarna.
Efter den tröga starten med förlust 6-17 i första perioden, blev spelet jämnare i period två som slutade 7-9. I den tredje perioden var det ombytta roller och Viby började sakta men säkert hämta in Hagas trettonpoängs försprång. Det tog en stund in i den fjärde perioden innan Haga fick stopp på Vibys anstormning, och Viby var i det läget endast två poäng bakom. Avslutningen blev jämn, men Haga fick några fler foul med sig och kunde via straffar och ett par trepoängare i slutminuterna hålla undan och till slut vinna med sju poäng.

Matchen slutade med förlust 45-52, men tjejerna kan ta med sig insatsen i den andra halvleken som var väldigt bra och visar vad laget kan åstadkomma när det klickar. Diana, Elin och Elvira, som alla gjorde nio poäng, var poängbäst för dagen.