Borås Cup - Flickor 02 tar Silver!
2016-09-19 13:16
Vi kommer fram till Borås kl 17:30, snabbt så packar vi upp alla våra saker, kommer till Erikslundshallen en timme innan start på matchen. Alla är lite nervös, hur kommer motståndet att vara? Vi möter lag som är lite äldre, födda 1999-2001. Vi får oss en chock när vi ser motståndarlaget, nästan alla är dubbelt så långa. Men det stoppar inte oss,

Dag 1
Kvarnby VS Viby. Vi leder i två perioder, Elin bryter sig igenom i anfall, Hilda kör spin moves, Lovisa är först på retur, Towa hoppar högre än motståndarna, och slänger sig efter bollen, Saga vilseleder motståndet, Iza kör cuts igenom utan problem, Ebba håller försvaret starkt, Klara pushar ut motståndet och vår Zon Försvar håller bort Kvarnby.
Motståndarna anpassar anfallsstrategin, och kör frekventa byten med sina 10 spelare. Vi kämpar på med 8 spelare, hallen saknar ventilation två av våra spelare får svårt att andas, vi har ont om plats att röra oss. Vi tappar ledet, Kvarnby tar igen, anfallet bryter sig igenom Zon försvaret. Vi tar en timeout, ändrar om försvars strategin. Nu har motståndarna svårt att bryta sig igenom, passen går runt och runt för att hitta en öppning. Vi kämpar på men efter några skador, så blir det svårare, och svårare, Tjejerna kämpar in i det sista. Saga regerar på plan. Vi blir stressade, och tappar bollen, missar skotten, och passar fel. Kvarnby vinner 39-29. Saga - matchens lirare

Dag 2
Vi måste få bort all stress, och se till att vi hittar det roliga i basket. Vi bestämmer oss för att spela Streetbasket för skojs skull, och vi spelar riktigt bra. Tjejerna skrattar, sätter extremt snygga skott, sätter perfekt lägen och samarbetar otroligt bra.

Forum VS Viby
Vi går igenom vår strategi, vi blickar tillbaks mot morgonen när vi spelade Streetbasket, det viktigaste av allt är att ha riktigt roligt och då kommer allt annat på plats av sig själv.
Vi möter Forum, Micke hittar en dörr som han öppnar, för att få in lite mer luft.

Madde som har varit skadad och missade första matchen är nu redo att spela mot Forum!
Vi börjar spela mot Forum, vi startar riktigt bra, alla tjejer är synkade, passnings spelet mellan Elin och Hilda, startar fantastiskt, Elin bryter sig igenom 3 spelare - foul 2 Straffkast till Elin. Elin sätter matchens första poäng. Hilda blir dubblad utav motståndarna, helt i förgäves, Hilda spelar spelar bort tjejerna, Saga sätter bollen, 2p till Viby, Saga får bollen igen, 2p igen. Nu är Forum stressade. Lovisa hoppar in mot layup, blir stoppad i luften, Lovisa släpper bollen... NOTHIN BUT NET, Forums tränare är inte glad, Vi spelar in bollen, Ebba är fri, hon får bollen, skjuter en trea och sätter den.
Inkastet från Forum blir interceptad, vi kör full court press, Madde stoppar Forums pass, nu stressar vi upp motståndarna, många misstag görs, och vi njuter av detta, Ebba blockar ett skott, och passar upp till Klara, Miss Lindfeldt går på skott, ITS GOOD!
Forum tar timeout, jag behöver bara prata strategi i 10 sekunder, sen så frågar jag tjejer, "Har vi roligt!", YES! Towa byter ut Elin, Lovisa, byter ut Hilda, och Saga byts in, Iza byts in och Klara byts in.
Elin och Hildas samspel är off the charts, och Elin regerar på plan inom alla parametrar, Poäng, Assist, Rebounds, Steals. Viby vinner 34-24. Elin - Matchens lirare

Borås VS Viby
Alla är nu riktigt trötta, det har varit intensivt, och vi får inte tillgång till hallen, matchen innan oss har dragit ut på tiden. Vi försöker sätta igång uppvärmning i hallen bredvid, men vi saknar basketkorgar.

Borås startar starkt med att sätta 4 poäng rätt så snabbt, Lovisa springer allt hon har mot korg, Foul, Lovisa sätter ett straffkast, 4-1, Hilda sätter poäng 4-3. Vårt försvar förbättras men Borås anfall är rätt så starkt, Lovisa tar bollen från Borås, springer helplan och sätter 4-5 vi avslutar första perioden med 4-7, vi leder. Vi går igenom strategin, tjejerna är väldigt trötta men bestämda, Hilda försöker peppa laget. Nu startar vi igång, Lovisa slösar inte en sekund, 2p Lovisa, men det räcker inte för henne, ytterligare 2p. Hon kämpar på med Viby F02 på hennes sida, 2p ännu en gång 6-13. Nu tar tröttheten över, vi tappar bollen, stressar upp oss igen. Borås tar ledet 18-14. Towa och Hilda släpper inte detta så enkelt, Towa kämpar för varje boll, Hilda spelar bort alla, och nu sätter Towa 2p, och Hilda 2p. P02 kommer till hallen, och börjar heja, nu känner man att det blir en helt annan miljö.
4:e perioden startar, P02 ropar DEFENSE, borås bryter sig inte igenom, tjejern är trötta men stålviljan är starkare än någonsin. Vi slänger oss efter bollen, vi blockar skott, Lovisa tar bollen ifrån spelaren i luften när motståndaren ska skjuta.  Nu har vi en minut kvar utav 4:e perioden. Allt går rätt till men vi ligger under. Elin går på layup men foulas, hon faller på golvet, jag springer lite fram för att se om hon skadats, hon går upp det är okej, men nu är jag på plan, enligt regel måste jag byta ut Elin. Nu blir stressigt, vi har inte lång tid på oss. Jag byter in Towa, hon skjuter istället för Elin på straff, det är tufft, vi missar bägge skott, vi ligger under med 2 poäng, Hilda pressar enormt, tar bollen går på skott, 3sek kvar, hon sätter VI VINNER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 32-33 Lovisa -  matchens lirare!

Nu förtjänar tjejerna riktigt god middag, vi åker till Göteborg, och äter italiensk mat. Kocken blir imponerad utav tjejernas prestation (tjejernas Head Coach skröt rätt så mkt), han frågar ifall han kan ta en bild med hela laget och sätta upp på Facebook, och även på väggen i hans restaurang. Det är lite häftigt eftersom det är bilder på kändisar som har besökt hans restaurang, bl.a. Petter, Glenn Hysén m.fl.

Kvarnby VS Viby

Nu är alla nervösa, Final match mot Kvarnby igen.

Matchen startar skakigt, vi spelar nervöst och allt känns inte rätt. Vi tar timeout rätt så snabbt. Vi byter strategi, det går lite bättre, det är varmt, dålig luft i Erikslundshallen. Tjejerna kämpar på bra men vi får inte till det riktigt. Saga skadar sig, Madde, blir skadad, nu är det tufft, vi har bara 6 spelare kvar. Tjejerna får spela utan frekventa byten. Nu kommer vi tillbaks till panikpass och skott, vi är för stressade och trötta, spelarna behöver sitta och vila men vi har inga avbytare. Saga kan hoppa in igen, Towa sätter poäng. Saga får straff. Vi ligger under med bara 6 poäng, perioden tar slut. Tjejerna kan knappt andas. Vi tar in första femman,  vi ligger under med 12 poäng, vi startar bra, försvarar mot alla skott och passningsspel. Kvarnby får nu tuff motstånd. Vi tar det lugnt i anfall, vi ligger nu under med 6poäng. Kvarnby tar timeout nu kör vi lika hårt på bägge sidor, men kvarnby har större fördel, utöver åldern och fysisk övertag så har de fler spelare. Nu blir det tuffare vi tar en time out , vi ligger under med 27-46, en minut kvar. Nu tar vi bort all press strunta i poängen ha kul istället och ge riktigt bra motstånd. Viby får nyenergi, Kvarnby lyckas inte sätta några poäng på en hel minut. Matchen är slut VIBY TAR SILVER!!!!!! Yngsta laget tar silver. Matchens lirare - Hilda!

Tjejerna spelade riktigt bra! Vi kommer tillbaks nästa år och tar första platsen!