Segerhelg mot Ockelbo och Haga Haninge!!!
2017-10-09 13:25
Viby vs. Ockelbo

I lördags mötte vi Ockelbo, en match som vi länge har väntat på.

Ockelbo är väldigt duktiga, och har slagit ut oss från A-Slutspel i Göteborg.
Vi startar matchen väldigt jämnt första minuten, men därefter drar Ockelbo iväg, det står 19-9 till Ockelbo, och vi är lite för nervösa och gör flera små misstag, därav lämnar vi boll innehavet till Ockelbo. Vi kör inte motion och vi driver upp bollen själva, inte en bra formula. När första perioden tar slut, kan tjejerna andas lite, och snabbt inser tjejerna själva vad som inte fungerar. Vi planerar och går in på plan motiverade. Snabbt så börjar Viby vända på matchen, bollinnehavet stannar hos oss, vi stressar Ockelbo, vi låter dem inte ta sina treor, vi spelar som ett lag, och anfallen sker betydligt mer systematiskt än tidigare.

Vi håller i spelet, tappar någon minut här och där, men tar snabbt igen. Viby vinner 53-47.

Viby vs. Haga Haninge

Haga Haninge är ett riktigt bra lag, vi har vunnit och förlorat mot Haga Haninge under åren, men nu så har Haga Haninge förstärkts med spelare från Tyresö.
Nu har Haga Haninge många playmakers och detta kommer bli en riktigt spännande match. Viby startar riktigt bra, Elin har redan bestämt vem som ska få bollen, hon tar uppkast, tippar den fint till Iza, och så går Lovisa på avslut och vi får in snabbt första poängen. Men Haga Haninge tar igen detta rätt så snabbt. Vi börjar tappa, Haga Haninge kör helplans press vilket vi kan kontra men vi tappar bollen flera ggr, vilket gör att Haga Haninge har övertaget och anfaller med styrka. Första period nästan slut 10-21 till Haga Haninge, men Johanna skjuter en 3a buzzer beater, hon sätter den!!!! 13-21 till Haga Haninge, slut första period.
Vi startar andra period med att ta igen ganska snabbt, Haga Haninge lyckas enbart sätta 2p under hela 2a perioden och Viby tar igen med 10p andra period. Nu är det riktigt jämnt! Bägge lagen krigar för varje poäng men Viby ligger till lite extra krut och vid halvlek står det 31-27 till Viby. Vi startar tredje period med raketfart och sätter flera poäng, vi tar ledningen med 11 poäng, men nu kommer tröttheten ikapp. Vi tappar flera anfall, vi ser inte varann, 24sekunder har redan passerat. Viby gör det misstaget flera ggr och Haga Haninge tar igen. Det står 48-48 och det är 6 min kvar. Nu måste Viby komma igång, vi tar timeout, upprepar att vi måste köra våra systematiska spel, och hålla försvaret!
Viby går ut och spelar sitt bästa, och vinner matchen med 59-55!!!!