Matchreferat Viby-Sigtuna 20 December
2014-12-20 17:29
Deltagare: Saga, Towa, Hilda, Clara, Madde, Elin, Ebba, Klara, Izabelle, Emilia.
Coach: Linn & Micke

Sista matchen innan jul kunde inte ha varit mer spännande. Vi mötte ett snabbt kontrande lag som spelar samma spel som vi försöker att göra.
Redan från början var Sigtuna på tå och sprang ifrån resultat 6-12 i första perioden. I andra perioden ryckte vi upp oss och började spela fint anfallsspel med många fina passar dock sista minuten satte Sigtuna några enkla mål. Resultat efter 2 perioder 15-20. I Tredje perioden peppade vi på tjejerna att det är halva matchen kvar så inga problem med att vinna matchen trots underläge. Många fina uppspel och många steals gjorde att vi kommer ikapp och när period 3 är slut står det 25-26 1 poängs underläge spännande värre, Det märktes på Sigtuna för dom började bli nervösa. Fjärde perioden otroligt spännande, Det börjar tyvär med att Sigtuna gör några enkla mål i början och leder med 7 poäng, sedan börja vi ta igen och spelar ett bra försvarspel samt sätter våra chanser. Med 1 minut kvar kommer vi ikapp och det står 40-40, hur skall det sluta. Vi lyckas bryta ett anfall och gör ett enkelt mål när det är ca 25 sekunder kvar och vi leder med 42-40 vilket blir slutresultatet. Tjejerna vart fantastisk glada efter vinsten större än någon annan seger. Vi är nu Obesegrade genom hela höstsäsongen vilket känns otroligt kul. Glädjande denna match var att flera av spelarena gjorde fantiskt fina skott mål vilket är ovanligt för vårat lag, kul. Det som märktes var att försvaret vacklade ibland mot dessa snabba spelare som fick många "fria" skottchanser under korgen. Det måste vi jobba på inför nästa säsong. Vi avslutade efter matchen att Grattulera och Sjunga för Izabell som fyller 12 år, hon gjorde även en fantastiskt bra match med fina skottmål.
Nu tar vi julledighet och syns den 5 Januari på Träning i Rotebrohallen 18.00-20.00 nästa match 11 Januari mot Sigtuna igen.