Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bronsmedaljörer i Göteborg
2019-06-03 22:01
Efter en helgjuten insats kunde sju starka Vibytjejer lämna Göteborg med en bronsmedalj. Det var dock inte långt borta att laget hade tagit sig hela vägen till final.
I grundspelet stod KFUM Lidingö för motståndet i den första matchen, och Viby inledde turneringen med seger 25-18. Därefter avverkades S:t Helena Basket med 51-9 innan laget ställdes mot Malbas BBK i en match om gruppsegern. Lagen följdes åt matchen igenom, men Viby visade sig till slut starkast och avgick med segern med siffrorna 25-22.

I åttondelsfinalen väntade BK Marbo och alla förstod att det skulle bli en tuff uppgift. Vibytjejerna tog sig dock an utmaningen på bästa sätt och vann matchen med 29-20.

IK EOS blev nästa motståndare i kvartsfinalen och det såg till en början ut att bli en jämn kamp. Men när nerverna hade lagt sig och Viby trampade på gasen, så kunde inte EOS svara. I den andra halvan av matchen var det spel mot en korg och slutresultatet skrevs 27-7.

Semifinalmotståndare var Ockelbo Basket som laget har mött tidigare och gärna ville ha revanch på. Inledningsvis det dock spänt, laget blev lite stillastående och fick svårt att komma igenom Ockelbos försvar. Matchbilden jämnade ut sig efter ett tag men Viby gick till halvtidsvila i nio poängs underläge. I den andra halvan spelade laget upp sig och var på väg att utjämna, men Ockelbo lyckades med några trepoängsskott skapa en lucka och hålla undan till seger med 32-25. Känslan var att laget var på rejäl uppgång i slutet av matchen, och det var väldigt besvikna spelare efter slutsignalen. Med lite distans till turneringen ska de dock se tillbaka på de här dagarna med stolthet för en väldigt väl genomförd cup och för att de har visat att de nu tävlar på den allra högsta nivån.

Nyhetsarkiv
Seriematcher och RM 2018-10-22 09:50
 
Viby Baskets sponsorer