B-final ännu en gång för tjejerna...
2015-10-28 22:30

Så var det dags igen för cup, efterlängtat hos tjejerna. Cupen inledes fredag kväll och motståndet stod Norrköping Dolphins för. 10 tjejer kom till start och mycket var nytt för tjejerna, bland annat stor plan och straffkast. Det var återigen också dags att spela på låga korgar, vilket de inte gjort sedan de spelade Blackebergscupen i September.

Matchen inledde tjejerna bra och de var lika efter den första perioden, sedan drog Norrköping iväg och satte många skott och fick gå på fria lay-ups när vi tappade i försvar. Vi fick inte heller anfallet att fungera, vi missade många skott och kom ibland inte ens fram till korgen, utan vi dribblade mest runt i halvcirklar och attackerade bara på höger sida. Resultatet blev till slut 30-6. Vi bestämde oss för att lägga det matchresultatet bakom oss och blicka framåt.

På lördagen var det bara 8 tjejer som kom till start. Motståndet stod hemmalaget SBBK Lions (Södertälje) för. Matchen inleddes poänglöst från vår sida och vi gjorde inte något poäng förrän i 2:a halvlek. Hemma laget hade inte heller speciell tur med sina skott och fick bara i 7 poäng, när vi inte gjorde några. Till slut lossnade det för tjejerna och de gjorde sina 6 första poäng i fjärde perioden. Matchen slutade till slut 11-17. Tjejerna fick till spelet mycket bättre än dagen innan och tittade upp och såg varandra mer än tidigare.

Gruppspelet var nu klart efter dessa matcher och nu väntade B-slutspel. Även i B-slutspelet var det gruppspel och vi fick veta att första matchen var mot Tureberg. Tjejerna taggade till under timmarna de väntade, bland annat med att besöka Tom Tits.

När det väl var matchdags så var tjejerna med från början. Vi spelade bra försvar, tjejerna gjorde några riktigt snygga så kallade Steals. Vi fick också anfallet att fungera när vi tittade upp och passade de spelarna som var fria. Matchen var till en börja jämn, men vi tog sedan över kommandot och tog ledningen, vilken vi höll matchen ut. Slutresultatet blev 15-19.

Söndagen inleddes med den sista gruppspels matchen mot Huddinge. Vinst skulle innebära att tjejerna var i B-final, medan förlust skulle ledda till att målskillnad skulle avgöra vem som tog sig till final, eftersom Tureberg dagen innan slagit Huddinge. Till en början såg det inte ut att bli någon match. Motståndarlaget hade bara 3 spelare på plats. När matchen var 15 minuter försenad så skulle Huddinge precis få lämna walk over när det dök upp tre spelare till. Matchen skulle spelas, men vi visste att de som precis kommit inte var uppvärmda. Vi bestämde oss för att inleda matchen med högt tempo. Matchen inleddes jämnt, men i andra halvlek så höjde vi tempot ytterligare, spelade runt bollen, stod på rätt sida i försvar och gick hela vägen till korgen. Det resulterade i seger med 17-29 till oss. Det innebar också att vi var i B-final igen!

I B-finalen väntade vinnarna i den andra B-slutspels gruppen, Östersund. Lag från norr brukar generellt sett vara väldigt duktiga och så var fallet även här. Vi hängde inte alls med och de kunde få göra för många enkla poäng, samtidigt som vi hade svårt att få i våra skott. Matchen slutade 37-4, en klar seger till tjejerna från Östersund.

Som coach är det otroligt kul att se tjejerna spela och så kul att se utvecklingen från fredag till söndag, vilket vi har kunnat göra i båda cuperna den här hösten. En stor eloge till tjejerna som alltid håller humöret uppe och är schysta lagkamrater. Det gör det så mycket enklare för oss som tränar och coachar dem. Tjejerna kan vara nöjda med sin insats och vi ska fortsätta träna anfalla, försvar och skott, tills de i sömnen kan tala om för oss coacher hur de ska göra.

Nu väntar ännu mer Peab-liga och nästa cup blir förmodligen till våren, då det bär av till Skövde, en cup som flera av tjejerna redan längtar till.

Ett stort tack till alla föräldrar som engagerat er, genom att skjutsa era tjejer och stötta dem under match. Det är alltid kul med extra stöd på andra sidan planen :)

Nu tar vi höstlov och ses på träningarna igen efter lovet.