2017-09-25 19:47
24/9-2017: Riktigt, riktigt glada tjejer efter en helt otrolig insats mot Tureberg Lynx.
Dagens träningsmatch mot Tureberg Lynx blev en riktig succe! Både för spelets skull, men också för spelarna självas förståelse hur mycket de redan har utvecklats under bara några få veckor och hur fantastisk denna säsong kan bli!

Söndag eftermiddag i den väldigt fräscha Silverdalshallen, här spelades idag en träningsmatch mellan Vibys och Tureberg Lynxs F04or. Notera dock, att lagen även kommer mötas i seriespel under säsongen. Därav vet vi nu en del om hur Tureberg Lynx spelar, som kan vara bra att veta inför seriematcherna.

På grund av att jag själv hade egen match precis innan denna träningsmatch, missade jag de första minuterna av F04s match. Dock, när jag kom in flåsande och helt slut såg det ändå ut som Viby spelade riktigt bra, vi ledde även med några få poäng.

Under andra perioden spelade vi också grymt bra, försvaret var tufft och vi fick i bollarna i anfall. Plus att nu var coachen också med i matchen. Däremot fick vi inte till vårt spelsystem som hade varit så snyggt under gårdagens seriematch mot AIK. Fast kämparglöden och viljan fanns där, så efter första halvlek kunde vi ändå känna oss nöjda med en säker ledning.

I tredje och fjärde perioden hostade vi upp oss rejält och fullkomligt dominerade matchen. Vi tog nästan alla returer, stoppade Turebergs anfall i försvar och fick äntligen till vårt eget anfall också. När vi inte hade öppna lägen till korgen, började vi spela vårt system och fick till det riktigt bra. Dock fick vi i början lite svårt att se de lägena till korgen som vi faktiskt fick, men med lite tid började även lägena öppna upp sig och tjejerna spelade helt fantastisk basket. I den fjärde perioden lät vi Tureberg göra endast ett enda poäng! Vilket alltså var ett straffkast.

När slutsignalen ljöd skrevs slutresultatet till 36-17 till Viby och tjejerna var superlyckliga. Säsongens andra vinst är checkad, härligt! Kämparglöden och hungern efter bollen var på en helt ny nivå idag, aldrig tidigare har jag sett dessa tjejer kasta sig och slita så pass mycket efter bollen som de gjorde idag vilket självklart var otroligt roligt att se. Bollen är ju guld!

Efter matchen firades bland annat vinsten, men även en av våra spelares födelsedag, Maryum som blev hela 13 år, grattis! Fantastisk som hon är hade hon inte med sig någon tårta, men en massa choklad till hela laget som de käkade upp medan de stretchade efter matchen vilket var väldigt uppskattat.

Nu börjar ännu en träningsvecka där vi kommer fortsätta träna hårt och tufft för att fortsätta utmana våra motståndare i serien. Som sagt, redan på några få veckor har laget och alla individer utvecklats enormt mycket. Tänk då hur bra laget kan bli på en säsong?! Ska bli väldigt spännande att följa deras utveckling under året!