V.48: Returmöte mot Duvbo
2017-12-07 23:19
Säsongens allra första match spelades borta mot Duvbo, vilket blev en ordentlig förlust efter en seg och trött andra halvlek från vårt håll. Denna gången var vi mer förberedda, har hunnit träna mer och hårdare samt byggt upp ett bra spel under hela hösten. Skulle matchen kunna bli en vinst till?

Viby började matchen riktigt bra, med ett högt tryck och intensitet som ledde till att matchens första minuter var riktiga jämna. Det märktes att Duvbo inte var beredda på vårt motstånd. Med iskalla, men perfekta straffkast från en av våra spelare avslutades första perioden med resultatet 6-12 till Duvbo. Fast vi var de hack i hälarna!

Sedan kom andra perioden, vi låg endast under med tre mål inför andra. Trots denna fakta sprang Viby in på planen och försvann. Det aggressiva försvaret och smidiga anfallen var som bortblåsta. Det enda som nu syntes i matchen, var Duvbos dominans och enkla (alldeles för enkla) avslut. Andra periodens resultat skrevs till 5-18, vilket betydde att på tavlan stod det efter första halvlek 11-30 till Duvbo. De tre tre målen som skiljde hade nu växt till betydligt fler.

Förutom de alldeles för dåliga försvaret fick Viby inte längre till anfallen, varken i andra eller tredje period. Vårt anfalls-system syntes runt 2 gånger på hela matchen, båda gångerna var i första period. Resterande tid av matchen är det väldigt oklart vad Viby gjorde i anfall. Förmodligen blev det endast stressat och pressat att få bollen i korg vilket aldrig leder till goda resultat. Vissa tecken på mycket ”ego-spel” visade sig också under matchen trots att tjejerna verkligen kan spela systemet. I tredje fungerade skönt nog försvaret lite bättre igen jämfört med i andra, så efter tredje stod resultat-tavlan på 15-39.

Sista perioden lossnade anfallet till viss del, bollarna började gå genom nätet trots att Viby inte ställde upp men kämparglöden och attityden hos tjejerna att aldrig ge upp visade sig. Trots att vi låg under rejält fortsatte tjejerna kämpa på som om vi låg lika. Duvbo kämpade också på, men fick inte till anfallen lika bra som tidigare då vårt försvar nu blivit betydligt bättre. Två av våra spelare tog några rejäla smällar som var helt fantastiska! Fjärde perioden slutade tack vare försvaret 18-18. Vi spelade alltså helt jämnt med Duvbo sista perioden! Supernice!

Fast tyvärr spelade vi ju inte jämnt hela matchen, utan tappade väldigt mycket i andra och tredje period, på grund av dessa två perioder skrevs det totala slutresultatet till 33-57. Helt enkelt en komfortabel vinst för Duvbo.

Så det blev ingen vinst mot Duvbo i returen, men en riktigt  bra sista period som är vad vi ska minnas från denna match.

Nu fortsätter vi träna stenhårt i veckan och taggar ordentligt för nästa match som på söndag i Nya Rotebrohallen, be there!