V.4: Returmötet mot Spånga blev en kort historia
2018-01-27 14:40
Foto taget av Fredrik Sandberg

Tidigt denna lördagsmorgon var det dags för returmötet borta mot Spånga i Tenstahallen. Säsongens tidigare möte vann Spånga efter en jämn och tuff kamp med åtta knappa poäng. Skulle det bli lika jämnt idag och kanske även bli en tredje vinst i rad?

Matchens första minuter visade tecken på att matchen skulle bli en jämn historia, båda lagen var taggade men Viby låg snäppet före. Försvaret fungerade riktigt bra, returerna blev våra och några bollar ville gå i korg. Därav kunde vi efter första perioden titta upp på tavlan och se att resultatet stod på 4-8 till oss! Vi ledde alltså efter första.

Men sedan hände något i Viby. Rädsla, spred sig genom i princip hela lagen. Plötsligt vågade ingen göra någonting längre, så fort vi fick tag i bollen tog vi någon snabb studs och sen snabbt upp med den utan att ha en aning om vad vi skulle göra. Väl uppe i anfall stod alla Viby-spelare stilla eller till och med gömde sig för bollen. Det var som om alla hoppades på att någon annan skulle göra jobbet åt dem. Försvaret fortsatte vara bra, inte på den nivå vi tidigare visat men helt ok.

Tyvärr gjorde det mesiga anfallen att Spånga vann andra med 10-3. Trots snack i halvtid om hur viktigt det är att få bollen genom korgen i denna sport fortsatte spelet att sjunka. Tredje period finns inte mycket att säga om, den var katastrofal. Nu stod tavlan på 36-15. Vi förlorade alltså tredje period hela 22-4! Mer finns inte att säga.

Fjärde blev lite bättre, hittade nästan tillbaka till försvaret och några bollar vi fick till några få snygga anfall. Tillslut blev matchen en förlust för vår del med 47-18 (11-3 i fjärde). Helt enkelt en riktig kross, trots den lovande starten.

Dock ska vi inte bara se de negativa i matchen, vissa ljusglimtar finns också. Bland annat fick två av våra spelare till ett riktigt bra försvar, som de inte riktigt lyckas med tidigare vilket var jätteskönt att se! Två andra spelare fick istället till ett snyggt anfall, där de gjorde precis som jag sagt någon minut tidigare på bänken som vi aldrig har övat på innan eller ens pratat om. Sedan gick de in och gjorde precis så! Det var också skönt att se spelarna kan göra uppställningar precis när jag säger jag det.

Generellt är dock denna matchen ingen rolig historia. Nu gäller det att tjejerna kommer ihåg den känslan som de hade i kroppen direkt efter matchen, verkligen inpräntar den och ser till att aldrig behöva känna så igen. Alla lag (även Spånga) har sådana här matcher ibland, idag var det vår tur och nu gäller det att vi lär oss av det samt går vidare. The sun will rise again people!