V.36 Blackberg Basket Cup
2018-09-13 00:03

I helgen drog basketsäsongen igång på allvar då Blackebergs Cupen gick av stapeln.

Match 1, Blackeberg West

Första matchen var mot Blackeberg West. Alla tjejer var taggade men när matchstart närmade sig kröp nervositeten fram. Blackeberg fick snabbt övertag och efter första perioden stod det 10-5 till Blackeberg. I andra perioden gick Viby ut starkt och stoppade Blackebergs anfall samt gjorde 5p i rad vilket ledde till att Viby började ta ikapp. I tredje perioden fortsatte båda lagen spela bra men i fjärde började tröttheten speglas i framförallt försvarsspelet och Blackeberg fick till ett par enkla mål. Även några över-huvud-passningar från Vibys sida orsakade ett antal turnovers. Slutresultat 34-18.

Match 2, Duvbo Vit

Duvbo är ett lag som vi tidigare inte har vunnit mot, men efter denna match skulle det bli en ändring på detta.

Viby öppnade matchen starkt och sätter första målet. Viby visade ett bra försvarsspel och när första perioden var slut stod det 7-4 till Duvbo. I andra perioden började anfallet fungera bättre, vi tog det lugnare och ställde upp vilket ledde till ett mer systematiskt spel. Poängen började rulla in vilket gav oss mer energi att spela tätare förvar och började då också bryta många av Duvbos passningar och får ett flertal fast breaks. När andra perioden var slut har Viby tagit igen och det stod 10-11 till Duvbo.

I tredje perioden fortsatte Viby dominera på plan och det laget vi sett på träningarna de senaste veckorna spelade nu fantastisk basket. Fler steals och starka attacker mot korg + straffkast och när tredje perioden var slut ledde Viby. I sista perioden stoppade Viby helt i försvar och lät inte motståndarna göra något poäng under hela perioden. Viby vann därmed matchen med 21-13.

Värt att nämna är att under denna match gjorde vi inga över-huvud-passningar vilket var ett stort framsteg! :D

Match 3, Åkersberga

Åkersberga visste vi var ett starkt lag så Viby var riktigt taggade när de gick ut på planen. Vi vann uppkastet och gjorde första målet. Spelet gick snabbt och vi fick till ett flertal fast breaks. Åkersberga kom ikapp och vi spelade jämt, i halvtid stod det 20-18 till Viby.

Efter halvtid började Viby lugna ner anfallsspelet och vi fick till flera snygga skott varav 4 st TREOR! Vibys försvar fungerade klockrent; hjälpen var på plats och vi blockade flera skott/layups. Vi tvekade inte på att ta bollen från motståndarna och det blev många steals, fast breaks och uppkast situationer. Åkersberga kämpade på men kunde inte stoppa vår fart. När tiden var ute stod det 40-31 till oss. En välförtjänt vinst.

Match 4, Mälarbasket/Fubb

Efter tre bra gruppspelsmatcher kvalificerade vi oss till A-slutspel där vi fick möta Mälarbasket i kvartsfinal.

Redan från första sekund var det snabbt spel vilket inte Mälarbasket är beredda på. Det blev många fouls och Viby fick ett flertal straffkast. När andra perioden var slut låg vi under med fyra poäng, 8-12 till Mälarbasket.

Efter halvtid gick Viby in på plan fast beslutna på att vinna. Vi spelade tätt försvar och lät inte motståndarna komma till avslut på korg. Istället tog vi bollen och fick till flera snygga anfall. När tredje perioden var slut står det 15-15.

I sista perioden började tröttheten ta ut sin rätt och vi hann inte med i försvaret. Mälarbasket får därför till några poäng. I anfallet kom vi till avslut men bollen ville inte i korgen, istället rullade den på ringen ut. När matchen var slut stod det 23-15 till Mälarbasket.

Allt som allt var det en riktigt bra cup, jämt motstånd och roliga matcher. Det är en spännande säsong vi har framför oss!