V.40 Seriepremiär!
2018-10-10 08:52
helgen drog seriespelet igång med både hemma och borta premiär. Det blev två tuffa matcher och Viby plocka en seger mot duktiga Sundsvall.

Lördag 7/10
På lördagen väntade en bortamatch i steningehöjdens idrottshall mot Sigtuna, ett lag vi inte mött på väldigt länge. Alla spelare var otroligt taggade, i omklädningsrummet innan matchen dansade vi och lyssnade på musik, stämningen var på topp!

När matchen började gick Viby in och gjorde precis som vi övat på under träningarna. Vi hittade våra positioner, passade runt bollen och provade de olika spelsystemen. Detta resulterade till att i det första 3-5 minuterna av matchen spelade vi mycket bra.

Sedan började tröttheten komma vilket Sigtuna läste av och höjde tempot. Viby blev stressade och vi tog inte längre upp positionerna i anfallet vilket gjorde det svårt att passa runt bollen, istället blev det såkallad 1 mot 5 basket.

Viby kämpade på och höll relativt jämna steg med Sigtuna tills de började köra helplanspress. Trötta orkade vi inte passa oss förbi helplans pressen, istället lyckades de dubbla oss vid halvplan och bryta passningar. Poängen började dra iväg men Viby gav inte upp, vi fortsatte att spela på och stundtals såg det riktigt bra ut!

Slutresultat: 19-61 och mer spring på träningarna ;)

Söndag 8/10
På söndagen samlades vi 08.45 i vår kära hemmahall, Sollentuna sim- och sporthall. Trots den tidiga morgonen var de pigga men framför allt revanschsugna tjejer som var i hallen. Redan på uppvärmningen syntes det skillnad, det var mycket mer energi och pepp - idag skulle de vinna!

Viby går ut starkt och redan från början är det högt tempo. I anfall tar vi upp våra positioner och passar runt bollen, därmed får vi rörelse i spelet och hittar öppningar för att gå med starka attacker mot korg. Tyvärr vill inte bollen i korgen men vi får med oss foul och sätter straffkasten.

I andra perioden börjar avsluten gå i och genast syns Vibys övertag inte bara på plan utan också på tavlan. Andra perioden vinner Viby med 22-3 och i halvtid står det därför 33-8 till oss.

Viby fortsätter att spela på i samma tempo och försöker genomföra spelsystemen vilket var otroligt roligt att se! Det var även kul att se hur skott och layups som vi övat på mycket under träningar givit resultat. Mål efter mål rullade in och vi satte hela 9st straffkast under matchen.

Försvaret fungerade bra, vi mötte upp Sundsvall redan vi halvplan och stoppar deras anfall. I 4de perioden lät vi inte Sundsvall göra något poäng!

Slutresultat 57-15