V.42 En riktig rysare
2018-10-24 18:31
Efter en veckas speluppehåll var det dags för match igen och denna gång på hemmaplan mot Spånga Basket. Matchen kom att bli otroligt jämn och avgjordes ej förrän i sista sekund!

Söndag 21/10

Klockan 08.45 samlades tjejorna i Nya Rotebro för att spela mot Spånga, ett mycket snabbt och skickligt lag. Uppvärmningen var trevande men när matchen startade visade Viby direkt vad som gällde. Vi kämpade efter bollen och fick till våra anfall, därför hade vi goda förutsättningar att skapa oss en ledning om vi hade stoppat i försvar. Dessvärre backade vi istället av och drog på oss fouls under korgen, därmed gav vi bort gratis poäng till Spånga som satte sina straffkast. När första perioden var slut stod det 13-12 till Viby.

Innan andra perioden började talade vi om hur viktigt det är att kliva upp och möter tidigt i försvar, speciellt då Spångas spelare är väldigt snabba. När andra perioden startade märktes det direkt att tjejerna tagit till sig av vad vi sagt. Utan att reacha efter bollen lyckades de göra flera steals bara genom att vara nära och bryta passningar. I anfall började vi ta upp bollen i mitten och springa i våra korridorer vilket gav oss mer space på plan. Poängen började rulla in och vi skapade oss en liten ledning men innan andra perioden var slut satte Spånga två treor i rad, därav stod det 32-30 till Viby i halvlek.

I tredje perioden fortsatte Viby att spela bra försvar och Spånga behövde sätta upp screens för att komma till korg. Då vi inte pratade med varandra i försvar lyckades vi inte överlista deras screens snabbt nog och Spånga fick till ett flertal enkla layups. I anfall var det lite av en bergochdalbana, stundtals passade vi upp bollen till mitten, sprang i våra korridorer och lyckades gå på JÄTTEFINA backdoors medans vi vid andra tillfällen tvingade fram avslut.

Resten av matchen fortsatte väldigt jämt och i fjärde perioden med endast tre minuter kvar lyckades vi ännu en gång skapa oss en liten ledning på 5p (47-42) genom två riktigt snygga skott. Men ovana med att hantera denna typ av pressade situationer lyckades vi inte behålla ledningen, Spånga satte först iskallt en 3 poängare och en layups efter ett snyggt inkast system.

Men oavsett vinst eller förlust var detta en riktigt bra match och ett bevis på ett steg i rätt riktning gällande vårt försvarsspel!