V.48 Höstens sista match!
2018-12-05 13:59

I lördags var det dags för årets sista match som bestod av ett returmöte mot Sundsvall! Det var ett stort gäng som samlades i Åkeshovshallen för att spela, hela elva stycken viby-spelare! Ändå fanns nervositeten där, skulle vi göra en lika bra match som sist vi mötte Sundsvall?

Viby vann uppkastet och märkte direkt att Sundsvall hade lite problem med att veta vem som höll vem. Vi utnyttjade det och hittade öppningar i deras försvar, därav tog vi omedelbart ledningen i matchen. Dessvärre kvitterade Sundsvall ganska snabbt p.g.a att vi plockar upp våra spelare vid halvplan men utan att börja spela försvar förrän vid trepoängslinjen. Det kom med hög fart och sprang förbi oss (som stod på raka ben).

Resten av första perioden var en berg-och-dalbana, ibland fungerade försvaret och i vissa anfall spelade vi snabbt, svingade bollen och gick på starka attacker mot korg. Däremot var det bara så ibland, vissa gånger visste vi inte vem som höll vem, dribblade upp bollen alldeles för långsamt, gömde oss bakom våra motståndare och tvingade fram avslut mot korg.

Med ca. tre minuter kvar av första perioden tar vi timeout och snackar om vad vi måste göra på plan vilket tjejerna definitivt lyssnade på! Efter det syns ett helt annat spel och de sista minuterna av första perioden går i härligt högt tempo. Viby plockar poäng och när första perioden är slut har vi utökat ledningen till 10 poäng.

I andra perioden går vi in med samma energi som vi avslutade med vilket verkligen speglades i vårt försvarsspel. Vi snackade med varandra på planen och lät inte Sundsvall komma till korgen. Det fina försvarsspelet tog mycket energi och påverkade därmed vårt anfallsspel, främst i form av tempo och passningar. Men efter att få vila i halvtid får vi tillbaka energin och är hungriga som aldrig förr! Vår förstärkning från 05orna var på alla bollar, gjorde steals och tog returer vilket smittade av sig på resten av laget och snart var det uppkast situation efter varje lös boll. I anfall provade Viby att sätta upp spelsystem vilket fungerar riktigt bra, vi kommer fria på korg och Sundsvall (som var EXTREMT duktiga på att blocka) blir tvungna att foul för att stoppa oss. Våra straffkast swishar i korgen och Viby vinner tredje perioden med 18-7.

Inför fjärde perioden leder vi med 54-25 och bestämmer oss för att prova lite nya grejer i anfall, bland annat att göra fake handoff vilket fungerade riktigt bra. När matchen var slut stod det 68-28, ett välförtjänt resultat efter Vibys kämpar insats. Riktigt bra spelat!