V.10 Lysande start på lions!
2019-03-14 19:35

I helgen spelade Viby sin första gruppspelsmatch i Lions Cup och vilken uppvisning tjejerna bjöd på! Efter bästa möjliga start av Viby hade vi det mentala övertaget genom hela matchen och segern var säkrad redan i tredje perioden.

Från första stund var det högt tempo på planen vilket Fryshuset inte var beredda på. Viby spelade över i förvar och kunde bryta många passningar som följdes upp av snabba spelvändningar. Därmed hade vi redan 3 minuter  in i matchen skapat oss en ledning med 2-8. Halvvägs in i första perioden började det höga tempot mer likna ett flipperspel och vår hunger efter boll ledde också till lagfoul. Fryshuset utnyttjade det och satte 4 st straffar men tack vare Vibys fast breaks utökade vi ändå ledningen, Q1 slutade 9-20 till Viby.

I andra perioden hade vi mer tålamod i anfallet och hittade därmed lättare öppningar mot korg. Vi använde istället vår energi till att köra helplanspress vilket fungerade suveränt. Vi stressade Fryshuset utan att foula och tjejerna kunde ta många bollar. Viby spelade fantastisk basket och lät inte Fryshuset göra ett enda poäng i andra perioden.

I tredje perioden flyttade vi ner pressen till halvplan vilket också fungerade riktigt bra. Nu kunde vi fortfarande stoppa deras anfall tidigt samtidigt som vi fick stor spelyta att göra fast breaks på. Även returerna såg jättebra ut vilket tillsammans gjorde det möjligt att vinna Q3 med 2-26. Sista perioden fortsatte i samma spår med något mer tålamod i anfallet. Vi ställde upp och försökte genomföra olika spel vilket gick jättebra. Matchen slutade 16-81 till Viby.