Två väldigt jämna och lite ostadiga matcher i helgens peab
2015-01-26 10:39

Det blev tillslut nio stycken spelare till lördagens peab som kämpade på mot Duvbo och Alvik som var två otroligt spännande matcher.

Först vill jag bara göra det klart hur en match ser ut.

Först värmer lagen upp i ca 10 eller 15 min. När det är tre minuter kvar, blåser domaren det så att båda lagen vet om det och oftast slutar då uppvärmningen och snacket börjar. Sedan spelar vi 7x4 minuter. Alltså sju minuter per period och det finns fyra perioder. Mellan perioderna är det ca 1 minut. Bara så att alla förstår när det jag skriver utspelar sig.

Duvbo vs Viby: 22-19

Vi har tidigare i säsongen mött ett annat Duvbo som vi vann väldigt stort över. Detta var inte det Duvbolaget, utan detta var deras allra bästa spelare i ett lag och de var väldigt duktiga från första sekund.

Matchen började väldigt bra för oss, bollarna gick i, försvaret fungerade och vi hade bra rörelse. Och tills den sista perioden ledde vi alltid med minst fem poäng. Men sedan i den sista perioden så kom vi in i någon slags dvala eller liknande. Skotten missades, ingen hängde med i försvar och alla betedde sig som kycklingar rent utsagt. Allt blev bara kaos, Duvbo kom ikapp och vann i sista sekunderna. Tråkigt vad som hände den sista perioden men annars var detta en riktigt bra match! Det känns ändå skönt för mig som coach att veta att de kan spela så bra som de faktiskt kan.

Alvik vs Viby: 24-21

Jag har aldrig tidigare varit med och mött Alvik. Men F04 mötte de förra Peab-ligan i december. Så de hade nog lite respekt från första sekund för Alvik.

Denna matchen blev precis tvärtom jämfört med den första mot Duvbo. Nu började vi riktigt dåligt och fortsatte så tills mitten av tredje. Då hände det nämligen något, de som klev in då hade på något sätt fått upp hoppet om matchen. De gick in och det kändes helt perfekt, alla skotten satt, försvaret var på hugget och returnera var våra. Vi borde egentligen ha vunnit den matchen, men deg får bli nästa gång!

Bra spelat allihopa! Så klår vi dem nästa gång!