SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

V.43 Fantastisk utveckling i Telge Open
2016-10-31 10:57
Tjejerna efter vinsten mot Skuru
Säsongens första cup blev en succé, fyra matcher som utvecklade tjejerna jättemycket och två härliga dagar tillsammans. Mycket fungerade bra i matcherna, men en del delar blev tydligt att vi måste öva mer på. 

Den första matchen i Södertälje var mot Södertälje klockan ÅTTA på morgonen på lördagen, så tidigt blev det och det märktes att tjejerna var trötta. Efter första perioden låg vi under med 13 poäng och det blev också de 13 poängen som vi förlorade hela matchenpå. Efter första började vi spela ordentligt och spelade jämnt med de. Fast vi kom aldrig ikapp de där första 13 poängen. 

Efter den tidiga matchen hade vi några timmar hål, vilket resulterade i att vi åkte till stora hallarna och tittade på stora grabbar spela, vilket tjejerna tyckte var superkul och häftigt. Sedan var det dags för lite god lunch tillsammans, vilket var trevligt för oss vuxna och roligt för tjejerna, då vi hela tiden hörde en massa härligt skratt från deras bord. 

Efter god lunch var det dags för match igen, denna gång mot Skuru. Egentligen finns det inte så mycket att säga om denna matchen. De var otroligt duktiga och vi hängde absolut inte med. Stortorsk blev det och det var bara att tacka och buga. 

Gruppspelet var nu klart och det blev dags för B-slutspel mot Västerås ute i Järna. Nu var Vibytjejerna väldigt taggade och ville gärna vinna. Det märktes tydligt i första perioden då vi var på och fick i många bollar i anfall. Det blev nästan som att vi chockade Västerås, men sedan vaknade de till ordentligt. Plötsligt blev Västerås det förvånande laget, de började kämpa och slita på ett helt annat sätt vilket till slut ledde till att de kom ikapp oss och förbi. Tyvärr blev detta en förlust. 

På söndagen var det dags för en sista match och denna gång också mot Skuru, men ett annat skurulag, inte det samma som förra gången. Nu var tjejerna otroligt taggade och hade börjat förstå ordentligt hur de ska lira. De gick in med bestämda steg och körde över Skuru. Detta blev en fantastiskt rolig match att se. Viby kämpade, skotten satt och alla gjorde precis som de skulle. Till och med hjälpförsvaret fungerade vilket gjorde Skuru ännu mer förtvivlade. VINST med 15 poäng!

Avslutningsvis vill jag bara säga att detta har varit en otroligt rolig och lärorik helg för tjejerna. Dock var de endast runt 7 av och till vilket gjorde att de fick slita extra hårt. Men ibland kan det vara väldigt nyttigt för de tjejerna som faktiskt var med, de ligger nu en bra bit längre fram än de andra tjejerna på många delar och de fick också hänga tillsammans på ett helt nytt sätt vilket gjorde en fantastisk bra laganda. 

Vi coacher är superstolta över tjejernas prestation och riktiga kämparglöd. Tack så väldigt mycket för denna härliga helg! Nu tar vi ett välbehövt höstlov utan träningar och vilar upp oss så att vi är extra taggade efter lovet för att träna ännu hårdare och utvecklas ännu mer!

GO WILDCATS!

/Fredrik och Amelie

Nyhetsarkiv
Grundsäsongen över...2020-02-17 15:50
Lundaspelen2020-02-17 15:41
Södertälje Open2019-11-07 12:32
Säsongsavslutning!2019-06-13 10:24
Succéhelg i Skövde!!2019-05-19 14:54
Viby F06 mot Täby2019-02-10 00:07
Intensiv matchhelg!!2019-02-04 11:18
Telge Open2018-11-04 22:27
 
Viby Baskets sponsorer