SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

V.3 F06: Årets första matcher blev succé!
2017-01-21 18:00

Då är årets första matcher lirade och OJ vad bra det gick. Tjejerna har utvecklats enormt mycket senaste tiden och de slutar aldrig att imponera. Fyra tuffa matcher spelades idag i Spångahallen där vi fick se kämparglöd och glädje på en helt ny nivå.


Första matchen spelades tidigt på morgonen mot Bollstanäs. Det var inte länge sedan vi mötte dem senast, men tjejerna gick in med helt rätt inställning. De var supertaggade och ville inget annat än att spela. Detta följde till en fantastiskt bra första match. Passningsspelet och försvaret funkade väldigt bra. Även skotten började rinna i. Fast det viktigaste var att de som sagt hade kämparglöden, de ville vinna.


Samma härliga glöd fanns kvar även i den andra matchen som spelades mot Kungsholmen vit. Det gjorde att vi spelade superbra här också, nu hade tjejerna också vaknat till ordentligt vilket gjorde spelet ännu bättre.


I den tredje matchen tappade vi stora delar av glöden, vilket gjorde att vi tappade spelet. Orsaken till det var att tjejerna var trötta, vilket var helt förståeligt. Det gör såklart också att koncentrationen sjunker och fokuset som är viktigt, speciellt i försvar, försvinner. Dock kämpade tjejerna på bra och mot slutet hade de nästan hittat tillbaka till spelet som de lirade de första två matcherna. Här spelade vi mot Kungsholmen grå.  


Till den fjärde och sista matchen för dagen taggade tjejerna till ordentligt. Nu ville de komma tillbaka, dit de visste att de kunde spela. Här stod Haga Haninge som motståndarlag. Visst var Haga duktiga, men nu hittade Viby-tjejerna tillbaka till det fantastiska passningsspelet och glöden vilket ledde till att vi spelade ännu bättre. När skotten också sitter, blir allting ännu bättre. Bättre avslut på denna dagen kunde vi inte fått!


Innan jul och nu efter har vi tränat väldigt mycket på tempo och anfall. Bland annat på hur vi ska springa upp i anfall på ett smart men ändå snabbt sätt. Trots att vi inte har tränat på det särskilt länge (några veckor) så gjorde tjejerna helt rätt idag på matcherna. Vi tränare blir så otroligt glada när spelarna faktiskt gör det laget tränat på vid matchtillfällen, speciellt efter så pass kort tid. Vi tror att alla föräldrar som var i hallen idag och tittade håller med oss tränare när vi säger, att idag spelade tjejerna sina bästa matcher någonsin. Den glöden och glädjen som fanns där idag har aldrig varit så stor tidigare, det är fantastiskt kul att se.


Nu fortsätter vi träna på och strävar efter att bli ännu bättre!


GO WILDCATS!


PS! Se fliken "bildgalleri" för fler bilder!


/Tränarna Flickor 06 Viby

Nyhetsarkiv
Grundsäsongen över...2020-02-17 15:50
Lundaspelen2020-02-17 15:41
Södertälje Open2019-11-07 12:32
Säsongsavslutning!2019-06-13 10:24
Succéhelg i Skövde!!2019-05-19 14:54
Viby F06 mot Täby2019-02-10 00:07
Intensiv matchhelg!!2019-02-04 11:18
Telge Open2018-11-04 22:27
 
Viby Baskets sponsorer