SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

F06: V.11 Fyra tuffa men lärorika matcher!
2017-03-18 23:48
Fyra tuffa, men väldigt utvecklande matcher skedde idag för Vibys Flickor 06 inne i Spångahallen. Haga Haninge, Kungsholmen, Alvik vit och Alvik gul stod som motståndare

Första matchen spelades mot Haga Haninge, som från första sekunden var riktigt taggade. Dock var Vibytjejerna ännu mer redo och detta resulterade i att vi chockade Haga på ett väldigt positivt sätt. Viby började helt enkelt med att spela fantastisk basket! Försvaret funkade, passningarna var perfekta och de allra flesta skotten ville även gå i korgen. Energin var superhärlig. På detta vis fortsatte det hela matchen, Haga var alltid snäppet bakom oss. 

Till andra matchen stod Kungsholmen på andra sidan planen. De var endast fem spelare, medan vi var totalt 17 taggade tjejer, men endast 10 spelade varje match så de fick turas lite om. Efter den tidigare matchen var alla i väldigt god stämning och ville fortsätta spela på samma sätt. Det gjorde vi, till en början. Kungsholmen var ju endast fem spelare, vilket gav oss en fördel att vi kunde spela i ett helt annat tempo än dem för att vi kunde vila strax därefter. Fast någonstans i mitten tappade vi hela spelet, vi slutade att passa och valde istället att göra snabba, väldigt oplanerade avslut. Ett litet kaos bröt helt enkelt ut, varför är oklart. Fast mot slutet började vi hitta tillbaka igen. 

Tredje matchen brukar vara den tuffaste, mentalt för att båda spelarna och coacher börjar bli lite trötta i huvudet och fysiskt för att spelarnas kroppar börjar känna av tröttheten. Även denna dag blev den tredje den tuffaste. Mot ena Alvikslaget fick vi alla kämpa på för att göra vårt bästa, vilket tjejerna lyckades bra med. I höstas, när säsongen började tappade vi alltid allting i den tredje matchen och orkade inte hänga med alls. Fast idag såg vi tränare en tydlig förbättring, nu försökte tjejerna verkligen att hålla fokuset och kämparglöden är fortfarande där. Superkul! Dock blev försvaret lite svajigt och passarna började försvinna igen. Men trots allt var denna match en väldigt positiv upplevelse för både spelarna och oss tränare, just för att vi alla känner förbättringen. 

Den sista matchen var mot ett annat Alvikslag som var, om möjligt, ännu mer taggade än det tidigare Alvik. Redan på uppvärmningen syntes viljan av vinst i deras ögon. Våra tjejer var också taggade, men efter tre långa och tuffa matcher fanns inte hela orken kvar. Alvik blev mot slutändan ganska överlägsna, men vi kämpade på väl och försökte träna på de saker som vi har fokuserat på senaste tiden. Nämligen vårt anfall, hur vi ska röra oss och passa bollen. Detta matchtillfälle var egentligen den första gången som vi har fokuserat på detta, så vi tränare krävde inte särskilt mycket. Utan mest att tjejerna skulle börja få en förståelse för hur vi tänker oss att vi ska spela. Det är väldigt nya grejer, som kommer att ta tid för tjejerna att förstå helt och hållet, men idag var verkligen en bra början. Trots tufft motstånd märktes det på tjejerna att de verkligen började hänga med, vilket bådar gott för framtiden!

Väldigt bra kämpat idag allesammans! Nu fortsätter vi att träna hårt och utvecklas ännu mer!

GO WILDCATS!

/Tränarna


Nyhetsarkiv
Grundsäsongen över...2020-02-17 15:50
Lundaspelen2020-02-17 15:41
Södertälje Open2019-11-07 12:32
Säsongsavslutning!2019-06-13 10:24
Succéhelg i Skövde!!2019-05-19 14:54
Viby F06 mot Täby2019-02-10 00:07
Intensiv matchhelg!!2019-02-04 11:18
Telge Open2018-11-04 22:27
 
Viby Baskets sponsorer