Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Äventyret i Eskilstuna 2019
2019-05-12 23:18
Truppen, spel, läktare, minigrupp, tvärtomlek

Tidig fredag eftermiddag började 26 taggade Viby tjejer sin resa till basketcupen i Eskilstuna. Väl framme var det pang på med match direkt för alla tre lagen. Resultaten på de tre matcherna var halvbra.


Efter tacos och inkvartering var det fredagsmys utomhus med chips och lekar. Vi grattade också Ulle som fyllde ”33” samma dag.


Efter uppvaknande på mjuka luftmadrasser på lördagsmorgon och frukost var det dags för nästa matchomgång. Två av tre matcher var väldigt tuffa. Den tredje vanns med lätt motstånd. Tjejerna kämpade väl och humöret var på topp. På eftermiddagen spelade samtliga tre lagen match igen, även denna gång var det mycket tufft motstånd. Alla tre lagen lyckades se någon av varandras matcher och på kvällen blev det gemensam middag för samtliga 26 spelare och vuxna. På kvällen blev det ett godisbesök på närmaste ICA och vi avslutade med musik quiz. 


På söndag morgon spelade åter igen alla tre lagen samtidigt. Två av tre vann sina matcher med minsta möjliga marginal, vilket ledde till ytterligare matcher straxt därpå. Det Röda laget förlorade nästa match mot ett allt för starkt Kungsholmen, men det vita laget vann mot Fryshuset och kvalificerade sig därmed till semifinalen i B-slutspelet. Där föll vår tjejer mot Kungsholmen, men hade absolut den bästa hejarklacken på läktaren. De kämpade väl, men med tre skadade spelare på bänken var det alldeles för tufft.


Det har varit 26 spelglada, snälla och omtänksamma tjejer som har varit iväg på cupen till Eskilstuna. Tjejerna har verkligen lärt känna varandra bra denna helg. Det är en fantastisk fin stämning i laget och vi ledare se fram emot nästa säsongs matcher och cuper – då på stor plan och höga korgar!


/Maria, Karen, Ulle & Grgo


Nyhetsarkiv
 
Viby Baskets sponsorer