P02 V42 Bleka insatser av båda lagen
2015-10-17 17:00

Både Nivå 3-laget och Nivå 1-laget spelade hemma men inget av lagen hade mycket att sätta emot och det blev stora förluster för båda.

Tidigt på lördagsmorgonen ställdes Nivå 3-laget mot Åkersberga i Sollentuna Sporthall. Vi var 10 killar och för flera var det deras första match i Vibytröjan. Det var nervöst och vi hittade inte alls rätt i positionerna, varken i anfall eller försvaret. Åkersberga kunde enkelt ta kommandot och vid flera tillfällen var de först både hem i försvar men även upp i anfall. Vårt anfall var väldigt stillastående men framförallt försvaret var undermåligt och de kunde alltför enkelt ta sig förbi/runt sina försvarare och lägga i poängen, vi saknade också boxspelet efter skott.

Slutresultatet blev 57 – 13 till Åkersberga och det var inte mycket att säga om men det gäller att komma ihåg att många av våra spelare är helt nya så vi kommer att lära oss efterhand! En ljusglimt var Gabriel som slet till sig flera returer och dessutom tog sig över hela planen, la i bollen och blev foulad: ”and one” – starkt!

I nästa match var det så dags för Nivå 1-laget att möta Tureberg. Matchbilden blev tyvärr väldigt lik föregående match. Tureberg var betydligt snabbare än oss både i anfall och försvar. Vi var väldigt ängsliga i början och vågade knappt gå till korgen medans Tureberg firade stora triumfer med ett enkelt give and go-spel. 16-2 till dem efter första perioden talar sitt tydliga språk…

Andra perioden började i samma stil men efter ungefär halva tiden ”exploderade” så Adam i flera attacker och de andra hängde på. Vi förlorade visserligen perioden men bara med 3 poäng. Det kändes som om vi var på gång! Tyvärr fortsatte vi inte efter halvtidsvilan med samma intensitet. Tureberg fortsatte att vara betydligt snabbare än oss både framåt och bakåt och gled iväg till en solklar seger med 65 – 22.

Ljusglimten i denna match var att vårt boxspel tidvis fungerade, men så fort en kille glömde bort sig straffades det sig direkt. Vi får se det hela som en nyttig lektion och att vi definitivt behöver höja tempot och intensiteten i försvaret på träningarna!

Nu ser vi framåt istället med sikte på Telge Open för Nivå 1-laget och Queens cup för Nivå 3-laget nästa helg!