P02 v 43: Telge Open – en lärorik cup
2016-10-30 20:24
P02 Segrare mot Högsbo i Telge Open (2016)

Fyra matcher med helt olika karaktärer. Lite berg och dalbana men en riktig topprestation mot SBBK (trots knapp förlust).

Match 1: En bra match. Fredag kväll och sen match mot en ny bekantskap, Högsbo från Göteborg. Vi startade starkt, hög fart och mycket energi. Det syntes att vi var det bättre laget och kunde gå till halvtidsvila med ledning 25-17. Våra snabba anfallskombinationer fortsatte att fira stora triumfer i andra halvlek och vi ledde ett tag klart med ca 15 poäng. Sedan tappade vi lite mot slutet och det blev 41-34 till slut. Bra start! Topscorers blev Adam 9 p, Behnia 8 p och Viktor 6p.

Match 2: En magisk prestation (trots förlust). På lördag kväll ställdes vi mot hemmalaget Södertälje (SBBK) – ett av topplagen i Stockholmsserien. Det syntes att de trodde det skulle bli en lätt match – men ack så de bedrog sig. Våra killar var på tårna direkt från uppkast och vi tog ledningen! Matchen böljade fram och tillbaka och i halvtidvilan skiljde bara 1 poäng. Även i andra halvlek fortsatte vi att kriga om varje boll, plötsligt var det vi som var i ledningen med ett par poäng… sista två minuterna tappade vi tyvärr ett par bollar och med 1 minut kvar ledde de med 2 poäng. Mycket strul och det hela slutade med att de bärgade segern med 32-28. Oerhört stark insats från oss – äntligen hela vägen från start till mål. Trots förlusten kände sig grabbarna definitivt som vinnare denna kväll. Albin blev poängbäst med 8 p, Behnia 6 och Viktor & Gabriel 4 var.

Match 3: Ett riktigt bottennapp. Söndag morgon och A-kvartsfinal mot lokalkonkurrenten Tureberg. Vi trodde vi kunde bära med oss inställningen från lördagskvällen men denna gång var de vi som bedrog oss. Våra första 12 skott/layups missades… vi stod tyvärr inte alls att känna igen från gårdagskvällen. Ynka 4 poäng blev det i första halvlek – Tureberg tryckte in 23… ridå. Andra halvlek blev den första lik i början, till slut vaknade vi dock till och började spela basket, men det var i senaste laget. De vann till slut solklart med 48 – 20. Viktor och Albin satte 7 p var.

Match 4: En nyttig lektion. Söndag em var det dags för AIK (fd Solna) som också tillhör toppskiktet i Sverige. De har en ny trevlig coach och grabbarna känner varandra väl och trivs ihop utanför planen. Vi startade starkt och det stod 6-6 efter några minuters spel. Sedan tog det tyvärr tvärstopp för oss… de ledde med drygt 25 poäng i halvtid. Vi kämpade på men de var definitivt ett par klasser bättre, särskilt i skyttet. Vi fick upp lite mer fart efterhand och kunde återigen hyfsa siffrorna lite till slutresultatet 20 – 54. Adam blev poängbäst med 8 följt av Viktor på 3.

En lärorik turnering där vi definitivt tar med oss matchen mot SBBK – vi visade återigen att vi verkligen kan – och då i en hel match! Vi har som vanligt också en imponerande bredd i poängfördelningen, många kan göra poäng och topscorers är ofta olika. Vårt försvarsspel har tagit ett par steg till. Nu får vi träna på och sikta på seriespelet samt vårens cuper.