P02 v50 Två jämna matcher men tyvärr förluster
2016-12-18 15:01
Födelsedagsbarnet Behnia firas efter den jämna matchen mot Dolphins

Det var lite märkliga och ”omvända” matcher i helgen när vi spelade mot Norrköping respektive Lidingö.

Först var det lördagsmatch mot duktiga Norrköping. Vi hade ju förlorat stort tidigare mot dem och det satt i huvudet när vi startade – trots att de saknade sina allra bästa. Första perioden gick klart till dem med 14-6 och även andra perioden vann de så vi låg under med 11 poäng i halvtid. Dock betydligt bättre än tidigare matcher och någonstans insåg vi att de absolut inte var omöjliga denna dag.

Andra halvan av matchen var det därför vi som höll i taktpinnen och mha av ett mycket starkt skytte tog vi efterhand ikapp, med bara någon minut kvar skilde bara 3 poäng… tyvärr lyckades vi inte hålla huvudet kallt trots att vi hade bollen flera gånger. Det blev inga mer poäng för något av lagen och således förlust 50 – 53. En bra match, trots 27 turnovers… och en synnerligen stark sistaperiod av oss. Albin blev poängbäst med 14 p (vara 3 st 3or), Samuel satte 9 och Adam 8 – men alla spelare producerade mål!

Söndagens match mot Lidingö blev precis tvärtom. Lagen spelade jämnt men vi låg lite före, 18-15 i första perioden och en poängs skillnad i halvtid. Tredje perioden blev extremt målsnålt för båda lagen (4-4) och en del kalabalik med några incidenter och fouls. När vi igår gjorde en magnifik sistaperiod var det idag tvärtom – en riktigt dålig avslutning tyvärr. De vann sista perioden med hela 10 poäng och matchen med 52-41. Generellt hade de ett betydligt bättre skytte med hela 8 st treor. Lite färre turnovers för vår del än igår (23 st).

Viktor blev poängbäst med 14 p följt av Jakob med 7. Tyvärr hade samtliga idag en mycket dålig skottprocent (det var enbart Adam som låg över 30%). Glädjeämnena var returtagningen där Gabriel och Jacob var jättar med 10 st var men största utropstecknet i försvaret var Alexander som var en klippa ingen tog sig förbi – och dessutom tog han också 10 returer!

Lite trist avslutning innan jul men nu är det bara att träna stenhårt på skyttet i mellandagarna.