P02 v12 Tre bra perioder mot Alvik men i sista orkade vi inte
2017-03-25 15:39
Droppass från Albin till Raymond

Sista matchen i grundserien blev en bra och kul tillställning där vi kämpade hårt och höll ställningarna i tre perioder men i sista orkade vi inte och det rann iväg.

Tyvärr hade vi 4 spelare borta till sista matchen mot Alvik så vi kom till start med bara 7 man. Alvik är ett jättebra lag, bla har de 2 st duktiga ”fyrtorn” och en härlig inställning från ledarteamet till basket – juste och bra match blev det.

Vi startade krampaktigt, det gällde i alla fyra perioderna faktiskt, och de kunde snabbt ta en trygg ledning innan vi kom igång. I andra halvan av perioden var det Behnia som satte högsta fart och stoppade i ett gäng poäng. Underläge i periodpausen 15-23. Andra perioden var återigen deras till att börja med och de två stora killarna gjorde lite som de ville. Efter halva perioden gasade vi dok på ordentligt och vi vann perioden med 15-14. Underläge med 7 p i halvtid således, ingen omöjlighet.

Tredje perioden och återigen stack de ifrån anförda av sina två fyrtorn, snart var de uppe i 15 poängs ledning. En ny push från vår sida och vi kunde hyfsa till siffrorna till 12 poängs underläge inför sista.

I sista perioden orkade vi dock inte alls, det rann iväg, trots att vi satte några treor, bla sänkte Olof en supernice trea. Det blev klar förlust med 44-70 till slut. Synd att det rann iväg så mycket då det inte alls speglade matchförloppet.

Vår defensiv var i det stora hela mycket bra avseende press på bollhållaren och till viss del sk denyförsvar. Vårt hjälpförsvar fungerade dock inte lika bra och killarna är alldeles för tysta på plan. Framåt var Behnia klart bäst med hela 17 poäng. Det var dock uppenbart att vi behöver träna mer på att spela ett organiserat anfall och ha tålamod att spela mer än 1 pass innan vi börjar dribbla runt planlöst…

En veckas träning innan vi ställs mot Saltis igen i första Spaldingomgången! Vinna eller försvinna!