P02 v13 Historien upprepade sig - tre bra perioder men i sista orkade vi inte
2017-04-01 21:30
P02-grabbarna gjorde en stark avslutning i Spalding trots förslust

Första matchen i Spalding cup blev nästan identiskt som sista i grundspelet. En spännande tillställning där vi kämpade hårt och höll ställningarna i tre perioder men i sista orkade vi inte och det rann iväg.

Både Saltsjöbaden och vi kom till spel med bara 7 spelare. Vi startade lite trevande och de tog kommandot i matchen. Vi kom dock tillbaka mycket starkt, särskilt Adam var storartad i sin attacker och i första periodpausen hade vi vänt till en ledning med 20-17. Det märktes att de var skärrade.

I andra perioden fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka, vi var inte riktigt lika vassa i avsluten och de knaprade sig förbi till en halvtidsvila med 1 poäng. Flera gånger tidigare under säsongen har vi presterat lite sämre i tredje perioden men inte denna gång. Lagen fortsatte att följas åt, ibland lika, ibland 1-2 poängs ledning för något av lagen. Gabriel bjöd på några ”explosioner” när det som bäst behövdes. Underläge med 2 poäng inför sista perioden.

Tyvärr blev det som förra helgen mot Alvik i sista perioden, vi lyckades inte alls hålla emot i försvar och plötsligt rann de iväg med flera poängs ledning.  Seger för dem till slut med 76-60 och återigen synd att avstånden blev så stort då det inte speglade matchförloppet.

Vår defensiv var i det stora hela återigen mycket bra. Vårt hjälpförsvar och box vid skott fungerade dock bara delvis och det var där matchen avgjordes. Dessutom är killarna fortsatt alldeles för tysta på plan. Men vilken fighterinstinkt de visade matchen igenom! Denna gång var det Adam som var poängbäst med 15 p följt av Samuel på 13 samt Gabriel o Albin med 11 var. Kul med bredd i poängskörden!

Hur som helst ska alla vara nöjda med den starka insatsen - både i denna match men generellt sett i år har vi lyft oss rejält! Kul!

Nu är det Lionsavslutningsmatch mot Hammarby, träningar och en träningsmatch kvar mot Åkersberga innan det bär av till Skövde.