P02 v16 En urstark avslutande segermatch mot Åkersbergas förstalag
2017-04-23 18:15
Glada grabbar efter en magnifik insats mot Åkersberg (vår 2017)

Vi hade fått en extra match i Lions inlagd i spelschemat mot duktiga Åkersberga. Det blev en riktig holmgång där vi inte vek ned oss och stod som segrare när slutsignalen ljöd.

När vi mötte Åkersberga förstalag för en månad sedan fick vi storstryk och det kändes som det då var bara ett lag på plan. Med detta i färskt minne kom vi dessutom tyvärr med bara 7 spelare till start. I början syntes det tydligt att vi hade respekt för dem. Vi gick lite tafatt till korgen och missade. Sedan lyckades Albin med en ”and one”, Jacob tryckte i 2 p, följt av Adam o Samuel och sedan var Behnia suverän i straffskyttet med 4 raka! Ledning för oss med 14-13 i först pausvilan.

Andra och tredje perioden fortsatta i samma stil som vi avslutat första. Jämna tillställningar med rörligt anfallsspel och mycket stark returtagning från vår sida. De kontrade ofta och vi var lite sega i att stoppa bollhållaren. Raymond var med och tog viktiga returer och framåt var det Samuel som var mycket initiativrik och Adams skytte som var förträffligt. Vi vann andra perioden med 2 poäng och tredje slutade helt jämnt.

Ledning med 3 poäng för oss inför sista. Vi startade starkt och ryckte åt oss en 5-6 poängs ledning. De kom dock tillbaka och ställningen pendlade runt 3 poängs ledning för oss. Behnia var oerhört stark (svarade för 9 p i sista) och sista två minuterna hade båda lagen lagfouls. Vi höll huvudena kalla och de satte några poäng men samtidigt foulade de Albin när han höll bollen – han förvaltade detta väl med hela 6 satta straffkast sista två minuterna och vi höll undan! Seger med 73 – 70!

En magnifik avslutning på seriesäsongen där alla grabbarna inte vek ned sig en tum utan kämpade hela vägen in i kaklet!! Killarna fick mycket beröm av ett par andra coacher från Skuru som kikade på matchen – de noterade att vi spelade smart och verkligen som ett lag! Alla i laget gjorde mål och Samuel svarade för 17 p, Adam, Albin och Behnia gjorde alla 15 poäng var. Vilken bredd vi har i laget!

Nu åker vi till Skövde nästa helg med en rejäl portion självförtroende efter både denna match och hela vårens insatser! Vi är verkligen på G!