P02 v38 Tung start på seriespelet
2017-09-24 15:29
Daniel tar retur mot Frysen och Gabriel skjuter mot Lidingö.

Seriestart med två förluster - först ett bottenapp mot Fryshuset som följdes av en lite bättre insats mot Lidingö.

Premiärmatchen i serien på lördagen blev tyvärr ingen rolig historia. Vi mötte Fryshuset borta och hade förtvivlat svårt att få i bollarna, vi gillade mest att passa runt bollen och när vi sköt var det helt utan skärpa. Vår skottprocent var låg… det blev därför en målsnål tillställning där vi var i underläge från start. I halvlek skilde det dock bara 4 poäng men i tredje perioden missade vi tyvärr nästan allt och de kunde enkelt avsluta i fjärde perioden till en klar seger med 55-36. Hela matchen karaktäriserades också av mycket petiga domare, vi hade lagfoul i alla perioder, tre spelare med fyra fouls redan i andra perioden och fick två spelare utfoulade samt 2 st på fyra fouls. Lite tråkigt.

Adam (13), Gabriel (10) och Albin (7) blev poängbäst i Viby – Gabriel var dessutom en gigant i returtagningen med hela 14 st!

Söndagens hemmamatch mot Lidingö var snäppet bättre, men inte mycket mer. Vår skottprocent var visserligen definitivt bättre än gårdagen men Lidingö var det betydligt hungrigare och kvickare laget matchen igenom.

Lagen följdes åt (15-15) i första perioden och i pausvilan (31-31). I tredje drog de ifrån med 5 poäng och i sista kunde de hålla undan till slutseger 68-61. Trots att vi hade klart längdövertag tog de betydligt fler returer – det säger en del om inställningen som bitvis var mycket nervös med krampaktigt spel. Återigen fick vi två utfoulade och båda lagen hade många lagfouls.

Samuel poängbäst (17) följt av Adam D (16) och Adam W (10).

Det syns att vi har stort behov av att spela ihop laget ordentligt så nu gäller det att träna tillsammans så mycket som möjligt framöver.