P02 v40: Returmatchen mot Täby blev en gastkramare – med seger!
2017-10-05 22:11
Ett väl samlat Vibyförsvar stoppar Täby

Det var ett mycket revanschsuget Viby som återigen ställdes mot Täby. Vilken match det blev där Viby stod som segrare denna gång när krutröken lagt sig!

När vi möttes för 5 dagar sedan startade vi superdåligt men kom nästan ikapp i andra halvlek. Denna gång var det tvärtom – Viby spelade enkelt och med enorm energi och kunde gå ifrån till en ledning med 17-2 efter 7 minuters spel! Då hade bla Daniel gjort 4 p och Gabriel 6 raka. Sedan släppte vi dock in Täby i matchen med lite svagare försvar och då satte de genast sina treor. 18-12 till oss i första pausvilan. Vi fortsatte i andra perioden och ångade på rejält vilket gav 10 poängs ledning i halvtid (32-22).

I tredje perioden blev det ganska stökigt med ett par tekniska fouls på Täby men trots detta knaprade de in och bara 6 poäng skilde inför avslutningsperioden (45-39). Sista perioden och vi gasade återigen på rejält, bla Josias öppnade med en 3:a, till en ledning med 12 poäng men sedan började vi göra turnovers igen, uhh. De tog sig alltmer ikapp och med 1.40 kvar skilde det plötsligt bara 2 poäng… Albin satte dock ett par avgörande straffkast och vi kunde hålla undan till välförtjänt seger med 60-57! Hurra!

Vilken kämpainsats, killarna gav allt från första till sista stund och trots ett tapp på slutet redde de ut situationen – superstarkt. Adam D var magisk med 19p följt av Gabriel och Daniel på 8 var. Nu ser vi fram emot RM nästa helg och resten av säsongen.