P02 v3 Berg- och dalbanan fortsätter…
2018-01-21 21:09
Samuel och Gabriel mfl mot Sundsvall. Adam W och Jacob mot Djursholm.

Nytt år och nya möjligheter – men en superstark insats mot serieledarna följdes av ett riktigt bottennapp. Två förluster blev facit.

På lördagen ställdes vi mot serieledarna Sundsvall, sist vi möttes i Telge Open var vi chanslösa (förlust med 35 poäng) men nu blev det en helt annan match. Visserligen tog de direkt ledningen men sedan bjöd vi upp till ordentlig dans och var i ledningen med 5 p innan vi mot slutet föll tillbaka till underläge 14-17 i första periodpausen. Andra perioden följde samma mönster med bra start men dåligt slut och de hade 34-27 i halvtid.

I tredje perioden inledde vi sedan katastrofdåligt och de var snart 13 poäng före innan vi, anförda av Adam D och Jacob, kunde hyfsa till underläge med 10 inför sista perioden. Jacob började även fjärde starkt men sedan blev både han, Gabriel och Iasonas efterhand utfoulade. Vi hade dock fått upp ångan ordentligt och knaprade in poäng efter poäng, plötsligt sänkte Albin två st 3-or och vi var förbi med 2 poäng och 1.27 kvar av matchen. Tyvärr lyckades de peta i 2 poäng med 23 sekunder kvar – lika. Vi hade bollen men passade märkligt nog runt den lite planlöst, tappade den och olyckligtvis foulade dem. De satte 1 straff; 65-64 och vi fick bollen i anfallsinkast med 2 sekunder kvar, tyvärr blev inkastet mindre bra och matchen var slut.

Trots den snöpliga förlusten gjorde vi stundtals en riktigt bra match. På minussidan var returtagningen, straffkasten (40%!) och skottprocenten men positivt var att vi hade betydligt lägre antal turnovers än i höstas. Viljan och aggressiviteten i sista perioden gav dessutom mersmak inför våren! Albin blev poängbäst med 17, följt av Adam D 16 och Samuel 10.

På söndagen var det dags för Djursholm borta. De var bara 6 spelare och vi 12. Allt kändes kanonbra på uppvärmningen men när väl matchen började var det en märklig historia. Vi var helt off och lyckades i princip inte med någonting, de satte enkelt sina skott och kunde dessutom allt som oftast dribbla igenom 1 mot 3 och sätta sina layups – ofta med en tokig fouls från oss så det blev två poäng + extra straffkast. Returtagningen fungerade inte heller och flera gånger var det dessutom våra spelare som ”brakade ihop” och de tog då enkelt bollen vi tappade bort mellan oss. Vi förlorade alla de tre första perioderna och först i sista perioden lyckades vi skapa lite engagemang men även om vi vann den klart var det då för sent. 67 - 54 till dem. Gabriel poängbäst med 12 följt av Adam W med 8 och Josias med 7. Förutom dem fick endast Jacob också godkänt för sitt slit.

Well, märkligt med lagsport. Ena dagen ger alla grabbar allt i varenda situation mot en svår motståndare – i nästa ger vi bort en hel match mot ”normalmotstånd”. Nu blir det två veckors träning innan det är dags för match igen. Vi får glömma söndagen och ta med oss viljan och aggressiviteten från lördagen istället.