P02 v6 En dålig period resulterade i förlust
2018-02-10 16:12
Albin & Jacob samarbetar. Isonas tar sig förbi.

Revansch mot Sundsvall var det tänkt men tyvärr kom inte alla grabbar med samma inställning som mot Uppsala sist. Nu blev det istället ett bottennapp i andra perioden vi aldrig lyckades ta ikapp – även om det var nära.

Första perioden var lite märklig, lagen följdes åt poängmässigt men vi fick slita för våra poäng och de kunde enkelt göra sina. Vi glömde bla helt bort att boxa i försvar. 20-18 till dem i periodvilan. Andra perioden blev tyvärr lågvattenmärket, de ångade på med starkt skytte och returtagning, vi svarade med 3 (!) offensiva fouls, ett gäng airballs och turnovers… De vann perioden med hela 21-9 och vi hängde med huvudena.

Tredje perioden och nu blev det plötsligt åka av från vår sida. Albin öppnade perioden med att göra 5 raka poäng, följt av Gabriel o Iasonas som satte 2 var. Plötsligt skilde det 9 poäng innan vi darrade till lite igen men sedan avslutade vi perioden starkt med att Adam D gjorde 2p o Albin med 3 och till periodvilan stod det 55-50!

Fjärde perioden och nu fanns möjlighet att gå ikapp hoppades vi. Tyvärr sjabblade vi istället rejält och de kunde göra 7 raka poäng, suck. Snart hade de en ledning på 14 p och trots att vi kämpade blev det till slut förlust med 67-80.

Återigen märkligt hur samtliga våra spelare i Uppsalamatchen gav allt i alla situationer men i denna match valde några spelare att jogga hemåt och strunta i att boxa (vi tog fler offensiva än defensiva returer… och man kan fundera på returtagningen när vår kortaste spelare Adam D var den som tog flest offensiva returer…). Skottprocenten var återigen nere på beskedliga 30% och straffkastskyttet på 40%... då vinner man inga matcher. När sedan Sundsvall visade upp bländande skytte och betydligt bättre vilja i returtagningen kunde de bärga en välförtjänt seger.

Albin var poängbäst med 19 p, följt av Gabriel på 15 och Adam D på 10.

Dags att kavla upp kommande vecka för att besegra Åkersberga nästa helg!