P02 V10: Storseger mot Central
2018-03-11 21:06

Ett urstarkt försvar och högt anfallstempo la grunden till en övertygande seger mot Central.

Sist vi möttes vann vi men senaste omgångarna hade Central besegrat andra bra lag varför vi var lite osäkra på hur matchen skulle se ut denna gång.

Josias öppnade matchen med en 3:a och sedan körde vi vidare i ett ursinnigt tempo med bla 6 p av Adam D. Det roligaste var dock att de försökte spela en zonpress som vi enkelt slog och vi svarade med en egen försvarspress som fångade dem gång på gång vid halva plan. 18-7 till oss efter första perioden.

Andra perioden fortsatte med samma kompakta kämpaförsvar från vår sida som resulterade i flertalet steals och snabba layups, 37-12 till oss i halvlek och matchen var i princip avgjord.

I tredje perioden hade vi sedan en svacka och de vann faktiskt perioden men i sista perioden ökade vi farten igen och kunde enkelt vinna till slut med 61-30.

Det fanns många flera väldigt bra saker i denna match. Det starka försvaret gav ett 20-tal steals, över 30 defensiva returer och ingen spelare hamnade ändå i foulproblem osv. Adam W var grym både i returtagningen, stealsen och poänggörandet! Topscorers för oss var Adam W med 15, Gabriel och Adam D med 11 var - men samtliga spelare kämpade föredömligt matchen igenom!

Nästa helg är det dags för sista matchen i grundserien – revansch mot Djursholm!