P02 v12 – sorti ur Spalding cup
2018-03-25 16:25
Gabriel, Jacob samt Adam W & Amer mot Norrköping. Adam W o Albin mot Täby.

Tja, en riktigt bra match mot suveränerna från Norrköping och en plattmatch mot Täby - sedan var vi ute ur Spalding cup.

På lördagen kom Norrköping på besök, sist vi möttes förlorade vi stort och de hade precis besegrat Täby med 60 poäng… huu. Nu blev det dock inte som man kunde tro. Vi spelade med mycket stark vilja och särskilt Gabriel öppnade starkt. Visserligen underläge 14-21 i första pausen men vi hängde med.

I andra perioden fortsatte vi riktigt bra och underläget var plötsligt nere i 6 poäng. Tyvärr gjorde vi då ett antal turnovers på rad och vips drog de ifrån till halvtidsledning 40-24. De har ett suveränt skytte! Tredje perioden och vi fortsatte bjuda starkt motstånd, underläge med ”bara” 20 p inför sista perioden. Återigen gav vi dock bort ett gäng bollar och de kunde välförtjänt bärga segern med 75-42.

Gabriel var poängbäst med 16, följt av Jacob på 10 (som också var fantastisk i försvaret!). Amer gjorde en superstark insats med hela 12 returer!

Söndag och dags för Täby som vi spelat jämnt med i serien (1 vinst, 1 förlust). Nu var vi dock inte alls med i matchen från början. Ynka 8 p gjorde vi i första perioden... de gjorde 24. Vi producerade främst turnovers och missade straffkast o skott, suck. Andra perioden och nu var det jämnare spel och poäng. Tredje perioden och plötsligt var det vi som började ta ikapp, bara 10 poäng skilde det.

I sista perioden gav vi dock återigen bort en hel del bollar, några airballs och vi slutade helt ta returerna…. De vann därför med 68-50 till slut (efter ett avslutande poängskott trots att vi gentlemannamässigt lämnat försvaret, verkligen trist beteende från dem).

Albin var planens gigant med hela 22 poäng (trots ett face-to-face-försvar av Täby på honom), Adam W näst bäst på 8 och en hel del returer.

Märkligt att vi fortsätter spela riktigt bra mot svårt motstånd men mindre bra mot övriga. Det var det hela avseende seriespelet för denna gång. Vi kom tyvärr inte upp i samma fina standard som förra våren. Nu har vi 6 veckors träning framför oss innan det bär av ner till Göteborg.