P02 V50 ”Bragdmatch” gav seger mot serieledarna!
2014-12-14 22:44
P02 Glada vinnare mot Blackeberg Vällingby

11 heltaggade grabbar kom till start mot serieledarna Blackeberg Vällingby. Efter en svagare inledningsperiod vände vi efterhand på steken och kämpade oss hela vägen in i kaklet till en välförtjänt seger!

Blackeberg Vällingby är ett superduktigt lag med flera riktigt långa spelare som leder serien efter 10 omgångar. Vi startade lite avvaktande och de kunde ganska snabbt ta kommandot och gå till pausvila med ledningen 13-9.

I andra perioden stod vi upp betydligt bättre, särskilt i försvaret. Även anfallet fungerade bättre och motståndarna började få en del faulproblem. Perioden slutade 10-8 till oss men vi låg fortfarande under med 2 poäng i halvtid (19-21).

I tredje perioden gasade vi på ordentligt! Med Albin och Adam i spetsen skapade attackerna alltfler fauls och frustration hos motståndarna. Samtidigt var vårt hjälpförsvar föredömligt extremt kompakt! Efter två minuter var vi ikapp och sedan var vi plötsligt i ledningen. Klar periodseger till oss med 11 – 5. Inför sista perioden var vi således i ledningen med 30 – 26.

Avslutande perioden blev en stenhård kamp där Blackeberg Vällingby gick över till en helplanspress. Vi kastade bort någon boll men sedan fick vi bra struktur på anfallet samtidigt som vi behöll vårt fina försvarsspel. Jacob var dessutom magnifik i anfallet med 9 poäng i perioden! Vi höll undan och vann perioden med 4 poäng. Slutresultat 46 – 38!

Idag visade verkligen grabbarna att lagmoral och kämpainsats betyder otroligt mycket. Det spelade ingen roll att Blackeberg Vällingby var serieledare med ett par superlånga killar. Med ett stenhårt hjälpförsvar och modet att konsekvent anfalla med fantasi och energi stod vi upp hela vägen och vann välförtjänt!