Telge Open: Seger för P02 i B-slutspelet
2014-10-27 15:39
Ett glatt gäng!
Årets upplaga av Telge Open började lite trevande och snöpligt men P02 ”spottade” upp sig och stod till slut som välförtjänt segrare i B-slutspelet!

Viby - NLJV (Fin): 19 – 32

Första matchen på lördagen ställdes vi mot ett finskt lag (NLJV). Det var tydligt att vi all hade alldeles för stor respekt för dem redan när vi kom ut på plan. Efter 5 minuter var det 12-0 till finnarna och vi tog timeout. Det var ett helt annat Viby som klev in och plötsligt var vi bara 4 poäng efter i halvlek (13-9). Matchen böljade fram o tillbaka men på slutet orkade vi inte riktigt och finnarna vann med 13 poäng.  Synd att vi fick en så miserabel start, andra halvan av första perioden och första delen av andra spelade vi superbra. Alla tog för sig ordentligt!

Viby – Lidingö: 26 – 29

Dags att göra upp om andraplatsen i gruppen. Vi öppnade kanonstarkt och var i klar ledning under hela första perioden som slutade 15-7 till oss. Inför andra perioden kändes det fortsatt riktigt bra men sedan gick det plötsligt grus i maskineriet. Lidingö åt sig ikapp och var plötsligt förbi! Tills slut lyckades vi få till oavgjort vid full tid och det innebar 3 minuters förlängning. Vår första förlängning någonsin. Det blev en gastkramning men tyvärr var Lidingö starkast denna gång och vann med 3 poäng. En nyttig läxa för oss och nu ser vi fram emot revansch när vi möts igen i serien om några veckor.

Viby – Eskilstuna: 62 – 6

Sent på lördagskvällen var det så dags för semifinal i B-slutspelet mot Eskilstuna. En helt ny bekantskap för oss men det blev uppenbart efter ett par minuter att det var stor skillnad på lagen och vi kunde enkelt rinna ifrån och slå av på takten. Vi kunde träna mycket på våra snabba uppspel och det gav nog killarna lite positiva influenser för framtiden. 62 – 6 till slut efter 35 – 2 i halvlek.

Viby – Sundsvall: 27 – 24

B-final mot ytterligare en ny bekantskap; Sundsvall Dragons. Vi startade starkt och hade hög fart under hela första perioden med fler lyckade kombinationer. I pausvilan stod det 14 – 10 och vi förstod att det skulle vara fortsatt jämnt i andra halvlek. Spelet blev väldigt slarvigt från båda hållen med massor av turnovers och vi gjorde flertalet stegfel. Med mindre än en minut kvar såg dock Jacob till att sätta ett skott, vi hade tre poäng upp men Sundsvall hade bollen på vår planhalva efter timeouten. Båda lagen hade dessutom lagfoul så vi behövde undvika att foula. Sundsvall fick till ett par missade skott men vi krigade otroligt och höll undan tills slutsignalen ljöd – Seger!

Slutord

Grabbarna gjorde en mycket stark turnering som kröntes med att de fick lyfta segerbucklan i B-slutspelet. Marginalerna i basket är ofta små, på lördagen var de inte med oss men det vände på söndagen. Vi såg självfallet en del saker vi behöver träna vidare på (tex stegfelen som måste bort och anfallsspelet som behöver utvecklas) men vi såg också många positiva saker – särskilt inställningen i försvar – det var oftast inget snack om vilket lag på plan som verkligen ville vinna!

Tack till alla grabbar och föräldrar som kom och hejade i helgen! Det var en riktigt kul ”happening”.