P02 v4 Övertygande seger mot Tureberg
2015-01-25 15:10

Våra P02-grabbar la i högsta växel redan från början och trots att vi initialt hade lite oflyt med att få i bollen gav ändå vår inställning och starka försvar ett markant övertag som ledde till en komfortabel seger.

Förra gången vi möttes i höstas var det Tureberg som var det starkaste laget. Denna gång var det vi som direkt från uppkast visade att nu var det vår tur. Första perioden var dock lite krampaktig och vi missade nästan alla närskott och layups men samtidigt stängde vår helplanspress igen nästan alla deras anfallsmöjligheter, 8-4 till oss i pausvilan.

I andra perioden släppte det och vår intensitet både i offensiven och defensiven gav rejäl utdelning vilket ledde till ledning i halvtidsvilan med 23-9. Tredje perioden blev sedan lätt kaotisk där vi plötsligt tappade bort oss i försvar vid flera tillfällen och därför stod det i sista pausvilan 36-21 till oss.

Sista perioden blev målsnål åt båda hållen men återigen var det vi som hela tiden var steget före. Slutresultatet skrevs till 41 – 25 till oss och det var definitivt en välförtjänt seger. Vi hade en mycket bra fördelning av poängen och extra roligt var att Behnia och Johan satte flera skott. Det absolut bästa var dock vårt eminenta försvar där helplanspressen ofta firade stora triumfer.

Detta var tredje segern i rad och vi har nu avancerat i tabellen! Nu ser vi fram emot de avslutande tre omgångarna i grundserien innan det är dags för slutspel.