P02 v21: Lampe cup 2019
2019-05-26 14:42

Med kort varsel blev vi inbjudna att spela Lampe Challenge 2019. Förstärkta med 01-Vibysönerna Calle & Marcus spelade vi lite blandat kan man nog säga.

Första matchen på fredagskvällen mot Hammarby var en magnifik uppvisning. Efter en svag förstaperiod med klart underläge tog vi oss sedan till ett 2-poängs underläge i halvtid. I andra halvlek fick vi sedan upp farten ordentligt och alla hade en suverän skottprocent! Ledning efter tredje och slutresultat 72-60 till oss!

Calle gjorde hela 28 poäng, Jacob 12 och Olof 9. Calle fick priset som lagets bäste.

På lördagen var det först dags för Alvik med sina 2 fyrtorn. Vi inledde strålande, Gabriel satte bla 6 st treor, och vi var i ledning med 22-17 efter första perioden. I mitten av andra var de dock ikapp och sedan kunde de efterhand utöka sin ledning till en klar seger 83-61. Inte mycket att säga om då de är bättre men vi gjorde ändå en klart godkänd match!

Gabriel toppscorer med 17, Calle 10 och Marcus 9. Adam fick priset som Vibys bäste.

Sista matchen blev det en riktig plattmatch mot Huddinge, precis som sist mot dem. Vi var bleka och tempofattiga. De gick mest men vi spelade inget vettigt försvar utan stod 2-3 meter ifrån dem och lät dem sedan skjuta eller gå till korgen. Det var lika mest hela matchen men mot slutet var hela Viby i mental kramp och ingen vågade göra något, vi låg under med 3 med en minut kvar men då valde vi att kasta gris med bollen och sedan kasta bort den…

Gabriel topscorer igen med 19 poäng, Calle 13 och Adam 10. Gabriel fick priset som Vibys främste.

Trots allt blev vi grupptvå och fick på söndagen spela bronsmatch mot Uppsala. Efter lite tveksam start kom vi igång bra och ledde efter första med 16-11. I andra tog de ikapp och det var lika i halvlek. Efter mitten av tredje drabbades vi dock av kollaps och gjorde i princip 10 turnovers i rad, i kombination med att de satte sina skott var vi plötsligt 20 poäng bakom… Sista perioden blev lika men förlust med 47 – 61.

Calle topscorer med 16, Gabriel 6 och Albin 5. Calle fick priset som bäste i Vibytröjan.

Vi får träna på en del olika saker nu innan det bär av till Göteborg redan nu på torsdag.