Clanks & bricks
2018-11-18 23:24
Dagens match mot Täby gick av stapeln i Sollentuna Sporthalll.

Från matchstart var det bra fart i killarna och det var ett jämnt spel. Killarna var bra på försvara under egen korg och de började ta plats under motståndarnas korg. Dessvärre gick inte bollen vår väg utan i anfall gick bollen oftast ring ut (clank), planka ut (brick); väldig sällan ring in, fast killarna fick många chanser då de plockade retur efter retur. Efter lite mera än halva första perioden tog Täby kontroll och perioden slutade med siffrorna 8-21.

Under andra perioden gick killarna tillbaka till sitt gamla spel med långsamma uppspel, på tok för mycket onödigt fibblande med bollen och felpass. Detta fortsatte även under tredje perioden. Periodsiffrorna blev 9-18 respektive 7-18.

I fjärde perioden fick vi se ett nytt lag då killarna fick tillbaka till sitt bra-iga spel som de hade i första halvan av första perioden. Det var kul att se att killarna visade att de kan spela lagspel och att de kan göra poäng. Perioden slutade i dur med siffrorna 15-8. Snyggt jobbat. Vi vill ha mera sånt spel !

Slutresultatet 39-65 var inte så illa som det ser ut och hade vi inte slarvat så förjordat i mellanperioderna hade killarna haft ”häng” på Täby.

Nästa match blir i mitten av december mot Tureberg.