Flickor 02
Vi har träningar:

Tisdagar 18.45-20.50 i Sollentuna Sporthall B
Torsdagar 16.30-18.00 i Häggvikshallen
Fredagar 19.45-21.50 i Häggvikshallen

Vill du börja spela Basket i vårat F02 lag?
Kontakta Omid Heydari

Webbansvarig:
Mikael Berntsson
mikael.berntsson@blixtmail.se
076-1180684
Segerhelg mot Ockelbo och Haga Haninge!!!
2017-10-09 13:25
Viby vs. Ockelbo

I lördags mötte vi Ockelbo, en match som vi länge har väntat på.

Ockelbo är väldigt duktiga, och har slagit ut oss från A-Slutspel i Göteborg.
Vi startar matchen väldigt jämnt första minuten, men därefter drar Ockelbo iväg, det står 19-9 till Ockelbo, och vi är lite för nervösa och gör flera små misstag, därav lämnar vi boll innehavet till Ockelbo. Vi kör inte motion och vi driver upp bollen själva, inte en bra formula. När första perioden tar slut, kan tjejerna andas lite, och snabbt inser tjejerna själva vad som inte fungerar. Vi planerar och går in på plan motiverade. Snabbt så börjar Viby vända på matchen, bollinnehavet stannar hos oss, vi stressar Ockelbo, vi låter dem inte ta sina treor, vi spelar som ett lag, och anfallen sker betydligt mer systematiskt än tidigare.

Vi håller i spelet, tappar någon minut här och där, men tar snabbt igen. Viby vinner 53-47.


Viby vs. Haga Haninge

Haga Haninge är ett riktigt bra lag, vi har vunnit och förlorat mot Haga Haninge under åren, men nu så har Haga Haninge förstärkts med spelare från Tyresö.
Nu har Haga Haninge många playmakers och detta kommer bli en riktigt spännande match. Viby startar riktigt bra, Elin har redan bestämt vem som ska få bollen, hon tar uppkast, tippar den fint till Iza, och så går Lovisa på avslut och vi får in snabbt första poängen. Men Haga Haninge tar igen detta rätt så snabbt. Vi börjar tappa, Haga Haninge kör helplans press vilket vi kan kontra men vi tappar bollen flera ggr, vilket gör att Haga Haninge har övertaget och anfaller med styrka. Första period nästan slut 10-21 till Haga Haninge, men Johanna skjuter en 3a buzzer beater, hon sätter den!!!! 13-21 till Haga Haninge, slut första period.
Vi startar andra period med att ta igen ganska snabbt, Haga Haninge lyckas enbart sätta 2p under hela 2a perioden och Viby tar igen med 10p andra period. Nu är det riktigt jämnt! Bägge lagen krigar för varje poäng men Viby ligger till lite extra krut och vid halvlek står det 31-27 till Viby. Vi startar tredje period med raketfart och sätter flera poäng, vi tar ledningen med 11 poäng, men nu kommer tröttheten ikapp. Vi tappar flera anfall, vi ser inte varann, 24sekunder har redan passerat. Viby gör det misstaget flera ggr och Haga Haninge tar igen. Det står 48-48 och det är 6 min kvar. Nu måste Viby komma igång, vi tar timeout, upprepar att vi måste köra våra systematiska spel, och hålla försvaret!
Viby går ut och spelar sitt bästa, och vinner matchen med 59-55!!!!

Mktbra spelat VIBY F02!!!!!  


Welcome to Oslo - Baerum Basket Cup - Viby tar GULD!
2017-09-20 15:02

Fler bilder (+18) >>
Vi startade bilresan tidigt på morgonen, med 10 glada tjejer som är lite morgontrötta men riktigt motiverade. Vi har fredagen ledigt första matchen är på lördag morgon. Vi passar på att åka till Holmenkollen först, därefter åker vi till Hotellet och avslutar fredagen med god indisk mat.

Lördag morgon åker vi till Engebråthallen, för att möta Ytrebygda. Hallen är fräsch, stor, och framförallt bra ventilation! Golvet var dock väldigt hal men inget stoppar Viby F02.

Ytrebygda vs. Viby Basket
Vi startar matchen svagt, vi är för snälla, och Ytrebygda är snabba. 
Upp till mitten av 2:a perioden står det 20-15 till Viby och vi har fortfarande inte kommit igång,Ytrebygda sätter ytterligare 4 poäng, till slut rycker vi upp oss och avslutar med snygga spel, och stoppar motståndarna från att sätta fler poäng
Viby vinner med 33-19 
Snyggaste Game Move
Hildas blixtsnabba pass mitt under layup till Towa som sätter den.

Oppsal vs. Viby
Vi startar matchen bättre än tidigare, men vi är fortfarande försiktiga, vi vågar inte riktigt köra stenhård försvar, vi ger motståndarna för mkt andrum.
Vi kickar igång ordentligt med flera poäng i starten och Oppsal sätter sex poäng.
Därefter får inte Oppsal göra fler poäng resten av matchen. Vi kör stenhårdförsvar och snabba anfall. Viby vinner med 52-6. 
Snyggaste Game Move 
Towas Alley-oop


Sandvika vs. Viby
Vi startar matchen segt med dålig lagspel och dåliga passar. 
Sandvika tar ledet med 6-0 direkt i början, vi håller inte försvaret bra, vi ser inte varandra, och passarna är under all kritik. Sandvika spelar jättebra, med en grym Playmaker. Vi börjar spela bättre, Sandvika blir nervösa och foular oss ofta, vi börjar ta ledet. Matchen fortsätter med väldigt jämn motstånd det står 13-10 till Viby och Sandvikas playmaker skadar sig. Vi börjar avbryta Sandvikas passförsök och går upp på korg betydligt mer. Viby vinner med 27-18
Snyggaste Game Moves
Lovisas inside spinmove.
Elin och Hildas Give and Go


Hop BBK vs. Viby
HOP BBK var ett tufft lag som har inga problem att springa, vi startar segt och HOP ligger jämnt med oss hela matchen, HOP är på vartenda retur, avbryter våra passförsök och är duktiga på system. Vi börjar med att spela in bollen själva, vi missar våra chanser på skott eller dribbla ifrån, i mitten av 1:a perioden så börjar vi hinna ikapp men vi får inte riktigt till samspelet. HOP börjar pressa oss och våra passningar är dåliga, med mkt stressmoment bakom. Vi tar en timeout och går igenom gameplan, då börjar samspelet förbättras, vi tittar upp, vi kör fastbreaks, vi driver in bollen, vi tar våra skottchanser. Vi börjar dra ifrån HOP BBK. Viby vinner med 40-30
Snyggaste Game Moves
Elins treor och hennes And1
Dianas And1 och hennes steal i andra period.
Lovisa och Towas fastbreaks


FINALEN Kjelsås vs. Viby
Tuff match direkt från start, Kjelsås är riktigt duktiga och det är så jämnt det kan bli i motstånd. Deras nr 7, 27 och 13 är fantastiska spelare, med bra samspel. Nr7 är en riktig playmaker med sylvassa passningar och riktigt bra på läsa av matchen. Viby är riktigt ivriga på bollen så vi glömmer av att boxa ut därav ligger alla returer hos Kjelsås hemma och borta. Men vi kämpar på allt vi kan, trötta efter 4 matcher med 8 spelare så gör vi vårt bästa. Första spelar vi bra försvar men hackig anfall, därefter så förbättrar vi vårt anfall men då hamnar försvaret efter. Men en person kämpar in i det sista och levererar 15 poäng, returer, 1 assist, 3 block och med henne så kämpar resten av laget och samarbetar riktigt bra i andra period in i det sista.
Snyggaste Game Moves
Elins Power Layups och returer
Towa och Lovisas Fastbreak
Dianas Steals


MKT BRA JOBBAT FLICKOR -02 

Vi är riktigt stolta över er!

Tack till Baerum Basket Cup arrangörerna, funktionärerna och motståndarlagen.

Vi kommer gärna nästa år igen.

Blackebergs Basket cup dag 2
2017-09-10 16:34
Dag 2 började med en gruppspelsmatch mot Alvik. Tjejerna var peppade efter gårdagens vinster, men med flera sjuka och ett par skadade blev det en tuff match som slutade med förlust 45-13.  

Tjejernas grymma spel dag 1 gjorde att dom ändå tog sig till A-slutspel.

Nästa match var A-kvarten mot Blackeberg Vit. Det blev en betydligt bättre match och från läktaren kändes det verkligen som att tjejerna levererade. Diana gjorde sina första matcher med laget idag och lyckades tvinga fram en straff som hon satte galant. Tredje perioden spelade Viby jämnt med Blacke, men i 4:e lyckades Blacke dra ifrån och vinna matchen med 38-14.

Nu tar vi nya tag och hoppas tjejerna är friska och krya i Norge nästa helg.

/Tess från åskådarbänken
Blackeberg Basket Cup Dag 1
2017-09-08 23:34
Seger efter seger!!!
Viby F02 startar första matchen nervösa, flera som är skadade och sjuka.

Med 7 spelare i bagaget möter vi Kungsholmen.

Vi startar fantastiskt bra, vi kör inte helplanspress för att spara på energi, vi driver bollen i anfall med lugn tempo och ställer oss upp. Vi börjar mata in poäng efter poäng, och spelar stenhård försvar så vi stoppar anfall efter anfall.

3e period, vi börjar bli trötta, men ingen fara, vi leder ganska stort. Vi kör snabba byten, spelarna kör fast break, och R&R utan att slösa energi. Vi tar ledningen till nya höjder. 10 sekunder kvar, det står 48-6 till Viby. Jag vill fortfarande inte att tjejerna slappnar av, vi tar timeout, vi ska sätta 2p och därefter helplanspress, det fungerar perfekt, Viby vinner med 50-6.

Top Scorers: Hilda Odell 16p, Lovisa Sandberg och Towa Berntsson 11p var.

Madde kör en otrolig comeback med poäng, returer och stenhårdförsvar!
Johanna kör drive inside, å levererar ett av dagens snyggaste layups
Klara släpper inte igenom motståndarna alls, nästan så att Kungsholmen var rädda för Klara, vilket vi ÄLSKAR!!!


Nu är tjejernas självförtroende på topp, och laget är hungriga! 90 minuter kvar till nästa match.

Vi möter Blackeberg Röd, deras topplag, vi har förlorat varje match mot Blackeberg Röd F02 förra säsongen.

Vi startar otroligt starkt, stenhård försvar och snabb anfall, vi leder med 12-0 efter första perioden. Period två börjar vi tappa, tjejerna blir trötta, stressmomenten är i pannan på oss, vi tappar på hjälpförsvar och anfall.

Vi tar timeout, tjejerna får vila, vi repeterar, ta det lugnt i anfall! 

Tjejerna går in igen, vi håller ledningen, men Blackeberg kör på bra, men spelet börjar bli aggressivt. Period 3, vi leder fortfarande men inte stort. 

Viby blir pressade på helplan, vi kör systematisk spel för att kontra helplanspress, det fungerar sisådär, vi är för stressade, vi tar timeout igen, ja väldigt risky business ta timeout i 3e men vi behöver varva ner.

Det fungerar, Lovisa Sandberg och Hilda Odell levererar i anfall, Elin Broberg och Towa Berntsson levererar i försvar, Blackeberg har inte en chans.

Vi har övertaget, Blackeberg stressar. Period 3 slut, snart startar period 4, nu börjar vi bli skadade, sparkar i ryggen, smäll på näsan, stukade fötter det börjar bli dramatiskt men Viby släpper inte taget, Viby kör ordentligt, och därmed fortsätter med ledningen. 1 minut kvar, vi tar och utnyttjar våra 24 sekunder i  varje anfall och därmed är Viby segrare ännu en gång, 25-15 till Viby!

Top Scorers Lovisa Sandberg 12p,  Hilda Odell och Elin Broberg tillsammans utgör 12p.

Johanna, Towa, Madde och Klara säkrar segern med vattentät försvar och fler returer än motståndarna.

Segern är i hamn tack vare alla spelare!

Säsongen startar riktigt bra med det bästa samspelet någonsin.

Tack till alla i laget, och hejarklacken (BRA JOBBAT LEO OCH HEDVIG!!!).

Ny uppdatering imorgon. Dont miss out!!!

Mvh PROUD COACH!!!!!


Träningsmatch mot Åkersberga 3/9
2017-09-03 16:39
Säsongens första match blev en trevlig träningsmatch mot Åkersberga.  

Det blev också den första matchen sedan laget förstärktes med tjejerna från Bollstanäs och nyförvärven visade verkligen framfötterna.  
Redan i första perioden hade både Johanna och Isabelle gjort varsitt 2p mål.

Första perioden började lite stressigt men tjejerna spelade bra och lyckades dra ifrån 15-4.  Viby-tjejerna tog sen nästan alla returer och fick både 2 och tre försök på varje skott. 

Trots att tjejerna var trötta efter en heldags-träning igår och sen lagmiddag höll dom ut och fortsatte så hela matchen som slutade med en fin vinst på 71-27

Innan gong-gongen gick hade alla tjejerna tagit poäng så det här bådar riktigt gott inför Blackebergs-cuppen nästa helg.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 06/02 17:48 
Viby Basket, 15/01 22:48 
Viby Basket, 18/12 00:01 
Viby Basket, 04/12 06:49 
Viby Basket, 30/10 09:47 
 
Viby Baskets sponsorer