Nils.bjorndahl@telia.com

USM omgång 2
2023-02-14 00:21

Nu i helgen har vårt Damer U19 lag spelat deras andra omgång av USM och denna gång stod Högsbo för arrangemanget. Förutom Högsbo fanns även Bollstanäs och Uppsala som motstånd. Ett peppat gäng på 11 tjejer födda 04, 05, 06 och även 08 åkte tåg ner till Göteborg för att sedan efter en natt på hotell och riktigt god hotellfrukost åka vidare mot Gothia arena för att rivstarta SM helgen med att möta Uppsala.

Matchen var jämn och i halvtid stod det 28-32 till Uppsala. Då gick laget ut i omklädningsrummet och snackade ihop sig. Det handlade helt enkelt om vem som ville vinna matchen mest och de bestämde sig för att gå ut och visa att denna match var deras. Inför fjärde perioden stod det sedan 48-38 till Viby. Tjejerna hade vänt men det var inte slut där. Många av våra spelare fick foulproblem och spänningen var olidlig i sista minutrarna av matchen. Trots foulproblem och nerver blev vinsten Vibys i slutändan. Slutresultat 62-56. Matchens lirare blev Emelie Robertsson.

Efter en stabil pasta-lunch i Frölunda var det dags för dagens och helgens andra match. Denna gång stod Bollstanäs för motståndet. Ett riktigt spännande derby väntade. Bollstanäs hade på förmiddagen mött Högsbo och förlorat med 85-60. Precis som Vibys förmiddags match blev även denna en riktigt jämn sådan. I halvtid stod det 35-39 till Viby. Även period fyra inleddes riktigt tight, 52-59 till Viby. Tjejerna fortsatte dock hålla taget om ledningen ända in i slutet och lyckades ta hem vinsten efter ännu en riktigt spännande match. Slutresultatet blev 63-68 till Viby och matchens lirare blev Timna Nachmann.

Eftersom både Viby och Högsbo hade två vinster med sig in i sista matchen blev det en match om vilket av lagen som skulle gå ut som gruppetta och eventuellt få en bättre lottning i omgång 2. Viby inledde svagt med endast 3 poäng i första period. Period två var dock stabilare då lagen spelade hyfsat jämnt. Det blev dock Högsbo som drog det längre strået i slutändan och gick ut som vinnare i matchen och gruppetta. Slutresultat 74-38 och matchens lirare blev Hedda Forsbring.

Stort tack för en riktigt underhållande och spännande helg säger vi till alla spelare i vårt DU19 lag. Grattis till omgång tre! Den spelas i slutet på Mars.

Glöm inte bort att för alla er som vill se matcherna i efterhand eller kolla på någon av deras matcher i framtiden så filmar vi och lägger upp på solidsport.

@vibybasketdam

@viby_basket

Bronsmedaljörer i Göteborg
2019-06-03 22:01
Efter en helgjuten insats kunde sju starka Vibytjejer lämna Göteborg med en bronsmedalj. Det var dock inte långt borta att laget hade tagit sig hela vägen till final.
Seriematcher och RM
2018-10-22 09:50
Flickor-03 tuffar på. 3 matcher i serien. 3 segrar. 3 matcher i RM. Nästan 3 segrar. Men, vi tar det i ordning.

Först besegrades Hammarby på bortaplan. Efter en trevande start tryckte vi på gasen och kunde vinna med 30-90.

Sen åkte vi till Västerås för RM. Första matchen mot Järva blev komfortabel med vinst 24-74 efter en stark första halvlek (q1 4-21 och q2 6-35). Matchens spelare Elvira.

Efter en natts sömn på hotell så stod värdlaget, Västerås, för motståndet. Även här har vi kontroll på matchen och en bit in i Q3 leder vi med 49-30. Då börjar tappet och allt går fel. Västerås får med god hjälp två straffkast (på slutsignalen) och går om och vinner med 49-50. En match vi får analysera och ta lärdom av.

Sista matchen är mot Malbas. Vi får en bra start men Malbas kommer ikapp i början av Q3. Då gör vi ett ryck och vinner med 49-70. Matchens spelare Moa som satte 3st 3or.

Vi gratulerar Västerås som gick vidare som gruppetta. Vi kom på en andraplats och avancerar till omgång 2. Bra helg och bra kämpat av tjejerna och coach.

Igår så spelade vi en seriematch mot Järva igen. Denna gång på hemmaplan. Järva hade kort om spelare och kom endast med 5 tjejer. Matchen var jämn i Q1, men till halvlek hade vi gått ifrån till 28-17. Vi spelar en okej match utan att briljera. Clara B gör en bra match som guard och stabilt skytte. Vi vinner till sist med 70-38.

Nu blir det uppehåll med matcher för F03 en månad, men till helgen kommer ett spännande Regionläger gå av stapeln.

Trots att det är tidigt in på säsongen och vi har ny coach så tycker jag redan nu att det är bra harmoni i gruppen. Alla drar åt samma håll. Det ska bli kul och se hur långt det tar oss denna säsong.

/JW

Basketligan Vikings - Visby
2015-02-05 12:03
Igår tog vi med oss 8 tjejer och tittade på en match i damligan. Solna Vikings tog emot Visby. Våra tjejer fick en specialuppgift att följa en av spelarna under matchen.

Det var en spännande match där Solna ledde stort i halvtid, men som man till slut förlorade med 1 poäng.

Efter matchen fick tjejerna träffa några av spelarna för att få ställa frågor samt att få autografer.
Två matcher i EB-ligan för F03
2014-11-16 14:43
Nio spelsugna tjejer spelade i EB-ligans tredje omgång.

Den tredje omgången i EB-ligan spelades i Skuru Sporthall. Ett mycket trevligt ställe och en bra värd som mötte upp tjejerna och föräldrarna redan vid parkeringen. Väl inne fanns både servering och matchvärdar som guidade oss rätt.

I dagens första match stod Spånga Vit för motståndet. En jämn match spelmässigt, men där våra snabba tjejer framåt tillsammans med ett tätt försvar gjorde att siffrorna gled iväg till en seger med 30-10.

Efter lite fika så stod Järfälla som motståndare i andra matchen. Tjejerna var lite rädda på förhand då de var väldigt långa. Något som visade sig inte skulle betyda något alls. Full fart från början, men framför allt ett fantasktiskt försvarspel. Efter två perioder hade motståndarna inte gjort ett enda mål. Matchen slutade 26-16 till vår favör efter att vi slappnat av lite i slutperioderna.

Stort tack till Skuru Basket för ett mycket väl genomfört arrangemang och stort tack till våra tjejer som kämpade väl.