Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Flickor 06!

Viby Basket i Sollentuna välkomnar alla som vill spela basket och vi försöker tillgodose både en breddverksamhet och en verksamhet för de som vill satsa helhjärtat på basket.


Viby Basket flickor -06 är glädjande ett mycket stort gäng med över 30 tjejer som har superkul tillsammans. Eftersom åldersgruppen är så stor är vi uppdelade i två lag:


  • Röda laget som spelar i nivå Svår
  • Vita laget som spelar i nivå Mellan
Vill du komma och prova är du alltid VARMT välkommen!

Träningstider säsongen 2017/2018 är:
  • Onsdagar kl. 17.20-19.00 i Runan (Viby) Vi har fysträning fram till kl 18:00, därefter basket.
  • Fredagar kl. 19.00-20:30 i Runan (Viby)
Samling 10 minuter innan i omklädningsrummet ombytta och redo för träning!

Vill du veta mer om lagen eller om du har någon fråga får du självklart höra av dig till någon av oss tränare, våra kontaktuppgifter finns under fliken "Truppen" och "Kontakt". 

TIPS! Gå in under fliken "Bildgalleri" och titta på lagets resa tillsammans genom bilder!
Välkomna till en ny spännande basketsäsong!
2017-08-16 04:13
12 tjejer från Viby F06 på Alviks ABC-läger på Gotland
Hej alla tjejer i Viby Basket F06!

Vi hoppas att ni har haft ett strålande sommarlov med sol, bad och roliga aktiviteter. Vi hade 12 tjejer som var med till Gotland på basketlägret förra veckan och det var fantastiskt kul.

Vi hoppas att ni alla är peppade på basketsäsongen och att  ni är redo för träningar. 

Vi tänkte tjuvstarta lite med "öppet hus" för alla att komma och lira lite, träffa lagkompisarna och köra roliga övningar och matcher.
Kolla tider i kalendern till vänster och svara på den utskickade kallelsen!

Vi kör igång med ordinarie träningar i Runan från 28 augusti:

Onsdagar kl 17.20 - 19.00
Vi kommer att springa ute fram till 17.50 och kör sedan inne i Runan.
Samling kl 17.15 ombytta i löpskor inne i omklädningsrummet.

Fredagar 19.00 - 20.30
Samling kl 18.50 ombytta i omklädningsrummet.

Svara på kallelsen för dessa kommande två fredagar så vi vet vilka som kommer!

Basketkramar från

Mats
Amelie
Fredrik

P.s Missa inte herrlandslagets match mot Armenien onsdag 16/8 kl 19.00. Kolla Basket.se kanal på youtube!
F06: V.11 Fyra tuffa men lärorika matcher!
2017-03-18 23:48
Fyra tuffa, men väldigt utvecklande matcher skedde idag för Vibys Flickor 06 inne i Spångahallen. Haga Haninge, Kungsholmen, Alvik vit och Alvik gul stod som motståndare

Första matchen spelades mot Haga Haninge, som från första sekunden var riktigt taggade. Dock var Vibytjejerna ännu mer redo och detta resulterade i att vi chockade Haga på ett väldigt positivt sätt. Viby började helt enkelt med att spela fantastisk basket! Försvaret funkade, passningarna var perfekta och de allra flesta skotten ville även gå i korgen. Energin var superhärlig. På detta vis fortsatte det hela matchen, Haga var alltid snäppet bakom oss. 

Till andra matchen stod Kungsholmen på andra sidan planen. De var endast fem spelare, medan vi var totalt 17 taggade tjejer, men endast 10 spelade varje match så de fick turas lite om. Efter den tidigare matchen var alla i väldigt god stämning och ville fortsätta spela på samma sätt. Det gjorde vi, till en början. Kungsholmen var ju endast fem spelare, vilket gav oss en fördel att vi kunde spela i ett helt annat tempo än dem för att vi kunde vila strax därefter. Fast någonstans i mitten tappade vi hela spelet, vi slutade att passa och valde istället att göra snabba, väldigt oplanerade avslut. Ett litet kaos bröt helt enkelt ut, varför är oklart. Fast mot slutet började vi hitta tillbaka igen. 

Tredje matchen brukar vara den tuffaste, mentalt för att båda spelarna och coacher börjar bli lite trötta i huvudet och fysiskt för att spelarnas kroppar börjar känna av tröttheten. Även denna dag blev den tredje den tuffaste. Mot ena Alvikslaget fick vi alla kämpa på för att göra vårt bästa, vilket tjejerna lyckades bra med. I höstas, när säsongen började tappade vi alltid allting i den tredje matchen och orkade inte hänga med alls. Fast idag såg vi tränare en tydlig förbättring, nu försökte tjejerna verkligen att hålla fokuset och kämparglöden är fortfarande där. Superkul! Dock blev försvaret lite svajigt och passarna började försvinna igen. Men trots allt var denna match en väldigt positiv upplevelse för både spelarna och oss tränare, just för att vi alla känner förbättringen. 

Den sista matchen var mot ett annat Alvikslag som var, om möjligt, ännu mer taggade än det tidigare Alvik. Redan på uppvärmningen syntes viljan av vinst i deras ögon. Våra tjejer var också taggade, men efter tre långa och tuffa matcher fanns inte hela orken kvar. Alvik blev mot slutändan ganska överlägsna, men vi kämpade på väl och försökte träna på de saker som vi har fokuserat på senaste tiden. Nämligen vårt anfall, hur vi ska röra oss och passa bollen. Detta matchtillfälle var egentligen den första gången som vi har fokuserat på detta, så vi tränare krävde inte särskilt mycket. Utan mest att tjejerna skulle börja få en förståelse för hur vi tänker oss att vi ska spela. Det är väldigt nya grejer, som kommer att ta tid för tjejerna att förstå helt och hållet, men idag var verkligen en bra början. Trots tufft motstånd märktes det på tjejerna att de verkligen började hänga med, vilket bådar gott för framtiden!

Väldigt bra kämpat idag allesammans! Nu fortsätter vi att träna hårt och utvecklas ännu mer!

GO WILDCATS!

/Tränarna

V.10 F06: Härliga matcher i EB-ligan
2017-03-12 22:48
Tjejerna efter vinsten mot Central
Glädje, kämparglöd och lagkänsla. Det är de tre orden som bäst beskriver dagens EB-matcher med Flickor 06 i Viby. Trots det starka motståndet kämpade tjejerna på enormt bra och viljan fanns alltid där. Vem vet, ibland leder denna starka vilja till vinst

Åtta riktigt taggade tjejer kom idag till Stora Mossen för att ha roligt och spela basket tillsammans. Första matchen spelades mot Central som jag åtminstone aldrig tidigare mött med Flickor 06, men de såg också taggade ut och vi förstod att detta kunde bli tufft. Därför pratade vi tillsammans tydligt igenom vad vi ska tänka på under matchen och när domaren blåste av för start var alla Vibytjejer redo, både fysiskt men också mentalt. 

Detta resulterade i en härlig första period. Motståndarna var inte alls lika redo mentalt, vilket ledde till att de gjorde enkla misstag som vi snabbt utnyttjade och vann klart perioden. På detta vis fortsatte det resten av matchen, Central hängde liksom aldrig med hela vägen. Dock var de duktiga och vi ska definitivt ha respekt för dem. Fast idag var vi det bättre laget, skotten satt och passningarna lika så. Vi pratade även under matchen om hur viktigt det är i basket att alla hjälper varandra i försvar. Trots att vi håller en speciell måste vi hjälpa varandra ifall någon tappar sin tjej. Detta klarade tjejerna av fantastiskt bra och alla som tittade på matchen såg vilket bra lag Viby Flickor 06 är. De jobbar alltid som ett lag, i vått och torrt. Jag är väldigt stolt, över att få vara tränare till sådana här otroliga tjejer!

Andra matchen stod Haga Haninge på andra sidan planen. Vi pratade igenom här med vad vi skulle tänka på och Vibytjejerna gick ut precis lika taggade som till matchen innan. Dock gick denna matchen inte lika bra för vår del. Viby spelade fortfarande fin basket, men Haga var för bra. De låg helt enkelt på en helt annan nivå än vad vi gjorde. Många avancerade moves till korgen och hög skottprocent från väldigt långa skott. Vi kunde bara “tacka och buga” efter denna matchen och acceptera att vi trots allt har en massa att träna på. Vilket dock är väldigt positivt, då vi hela tiden måste sträva efter att bli bättre och dessa slags matcher gör det tydligt vad vi måste fokusera på. 

Trots allt är både tjejerna och jag väldigt nöjda med dagens insats. En vinst och en förlorat är inte så dumt. Nu är alla bara ännu mer taggade på att träna, bli ännu bättre och komma upp till Haga Haninges nivå. 

Tack för idag, ni var fantastiska! 

GO WILDCATS

/Amelie
V.3 F06: Årets första matcher blev succé!
2017-01-21 18:00

Då är årets första matcher lirade och OJ vad bra det gick. Tjejerna har utvecklats enormt mycket senaste tiden och de slutar aldrig att imponera. Fyra tuffa matcher spelades idag i Spångahallen där vi fick se kämparglöd och glädje på en helt ny nivå.


Första matchen spelades tidigt på morgonen mot Bollstanäs. Det var inte länge sedan vi mötte dem senast, men tjejerna gick in med helt rätt inställning. De var supertaggade och ville inget annat än att spela. Detta följde till en fantastiskt bra första match. Passningsspelet och försvaret funkade väldigt bra. Även skotten började rinna i. Fast det viktigaste var att de som sagt hade kämparglöden, de ville vinna.


Samma härliga glöd fanns kvar även i den andra matchen som spelades mot Kungsholmen vit. Det gjorde att vi spelade superbra här också, nu hade tjejerna också vaknat till ordentligt vilket gjorde spelet ännu bättre.


I den tredje matchen tappade vi stora delar av glöden, vilket gjorde att vi tappade spelet. Orsaken till det var att tjejerna var trötta, vilket var helt förståeligt. Det gör såklart också att koncentrationen sjunker och fokuset som är viktigt, speciellt i försvar, försvinner. Dock kämpade tjejerna på bra och mot slutet hade de nästan hittat tillbaka till spelet som de lirade de första två matcherna. Här spelade vi mot Kungsholmen grå.  


Till den fjärde och sista matchen för dagen taggade tjejerna till ordentligt. Nu ville de komma tillbaka, dit de visste att de kunde spela. Här stod Haga Haninge som motståndarlag. Visst var Haga duktiga, men nu hittade Viby-tjejerna tillbaka till det fantastiska passningsspelet och glöden vilket ledde till att vi spelade ännu bättre. När skotten också sitter, blir allting ännu bättre. Bättre avslut på denna dagen kunde vi inte fått!


Innan jul och nu efter har vi tränat väldigt mycket på tempo och anfall. Bland annat på hur vi ska springa upp i anfall på ett smart men ändå snabbt sätt. Trots att vi inte har tränat på det särskilt länge (några veckor) så gjorde tjejerna helt rätt idag på matcherna. Vi tränare blir så otroligt glada när spelarna faktiskt gör det laget tränat på vid matchtillfällen, speciellt efter så pass kort tid. Vi tror att alla föräldrar som var i hallen idag och tittade håller med oss tränare när vi säger, att idag spelade tjejerna sina bästa matcher någonsin. Den glöden och glädjen som fanns där idag har aldrig varit så stor tidigare, det är fantastiskt kul att se.


Nu fortsätter vi träna på och strävar efter att bli ännu bättre!


GO WILDCATS!


PS! Se fliken "bildgalleri" för fler bilder!


/Tränarna Flickor 06 Viby
V.46 F06: Utvecklande insats mot några av topplagen i Stockholm!
2016-11-20 14:01
Nöjda tjejer efter matcherna
De senaste veckorna har vi tränat väldigt mycket på passningspel och rörelse i anfall. Dagens matcher blev tillslut ett kvitto på att stora framsteg har gjorts, trots det tuffa motståndet.

12 tjejer kom till matchstart denna söndagsmorgon i en helt ny hall. Alla var taggade och redo att spela match. Vi visste att båda motståndarlagen skulle bli tuffa, men trots det var alla tjejer med på att kämpa in till slutsekunden och det gjorde de allihopa! Fantastiskt bra kämpat!

Första matchen var mot AIK Basket som var snäppet större och längre än oss. I början lät vi det styra matchen, aik fick springa precis hur de ville och tog nästan alla returer. Fast ju längre in i matchen vi kom, desto mer insåg vi att längden inte spelar så stor roll. Kämparglöden och viljan, det är den som spelar roll. Detta gjorde att vibytjejerna växte in i matchen och mot slutet började allt mer fungerade. 

Andra matchens motståndare var Alvik Basket som vi också visste var väldigt duktiga och visste hur de ska utnyttja sin storlek. Dock hade våra tjejer nu kommit igång ordentligt när det gäller det mesta. Försvaret blev bättre och bättre. Anfallet detsamma, tjejerna hittade riktigt snygga passningar som vi inte har sett de hitta tidigare. Rörelsen i anfall blev också bättre och bättre ju mer vi spelade. 

Dagens matcher visade som sagt en enorm stor utveckling på de saker som vi har tränat mycket på den senaste tiden. Det är superkul för oss tränare att se de saker som vi lägger ner energi och träningstid på faktiskt börjar fungera för tjejerna i matchsituation också. Det gör oss bara ännu mer motiverade att fortsätta träna och bli ännu bättre på ännu fler bitar. Pusslet som i början av säsongen knappt hade någon bit rätt alls, börjar nu falla på plats. Visst har vi några bitar några kvar, men fler och fler hamnar rätt. Det är superkul att se! 

Bra jobbat alla tjejer, vi ses på onsdag och fortsätter jobba stenhårt! 

GO WILDCATS!

/Fredrik, Mats och Amelie
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/5 15:20
Lör 12/5 10:00
Fre 11/5 10:00
Tor 10/5 10:00
Ons 9/5 10:00
Sön 6/5 10:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 21/06 14:47 
Viby Basket, 09/06 23:21 
Viby Basket, 04/06 22:11 
Viby Basket, 31/05 22:33 
Viby Basket, 25/05 18:38 
Viby Basket, 21/05 22:28 
 
Viby Baskets sponsorer