Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
P02 säsongen 2017-18

P02 är härligt gäng på 14 killar. Säsongen 2017-18 har vi ett lag som spelar Nivå 1.


Vi tränar fyra-fem gånger per vecka:

  • Måndag kl 19.45-21 i Spångahallens gym
  • Tisdag kl 17.30-19.00 i Sollentuna sporthall
  • Torsdag kl 16-18 i Rotebrohallen nya
  • Fredag kl 17.30-19.00 i Häggvikshallen
  • Matchfria lördagar kl 15.30-17.30 i Häggvikshallen alt matchfria söndagar kl 09.30-11 i Rotebrohallen (gamla)

Är du sugen på att vara med är du varmt välkommen!


___________________________________Lampe Challenge 2018 - Silver!
2018-05-29 16:05
Silver i Lampe!
Vi fick vara med å spela öppna klassen i årets Lampe - det gick nästan hela vägen!

Öppningsmatch mot Blackes andralag på fredagen, vi var dock inte alls med, oändligt antal turnovers tyvärr å de kunde vinna med 54-49 till slut. Josias poängbäst med 12 p, Gabriel 11.

Lördag o dags för Sigtuna. Något bättre spel med framförallt Josias framåt gav iallafall vinst med 46-37, trots fortsatt låg energi. Josias svarade för hela 16 p, Samuel 10.

Match nr 3 å Hammarby stod för motståndet. Äntligen var det full fart hos alla och en klar seger med 63-40! Albin poängbäst med 12 p följt av Adam D & Josias på 10.

Finaldags där vi ställdes mot Blacke igen - revansch? Nix, tvärtom, krampaktiga anfall med låg fart och framförallt väldigt dåligt försvar - de gjorde säkert 30 p på snabba uppspel å vi hängde inte med. Torsk med 67-43 tyvärr. Jacob & Adam D bästa poänggörare med 7 p var.

Synd att vi hade alldeles för lite energi i tre av matcherna men kul ändå att avsluta våren med en trevlig cup och ett silver! Ett par veckors träning kvar innan avslutning, Daycamp o sommarlov!

/Tränarna

Göteborg 2018
2018-05-14 08:06
Taktik, mot Djursholm, Lerum, tyskar, Kungsbacka o Nässjö (Mats fotograf)

Årets höjdpunkt för grabbarna – och dags att försvara förra årets B-final-vinst? 9 grabbar (ink Elliot som var inlånad och fått dispens), 3 coacher samt 2 föräldrar åkte ner i bilar på torsdagen.


Gruppspel

Tors. Första matchen – revansch mot Djursholm som vi haft två riktigt dåliga seriematcher emot och uddamålsförluster. Nu var det dock bara ett lag på plan i hela första halvlek: Viby. Vi öppnade stenhårt, satte treor, Olof kom in och pytsade samt tog bollen från dem och vips stod det 14-2 till oss och snart 18-3 och i halvtid 23-7! I andra perioden mattades vi något men det blev en välförtjänt vinst med hela 37-17 till slut. Skönt med en bra start på cupen. Josias och Adam W var topscorers med 8 p var.


Fre. Frukost och promenad till Valhalla för match mot Lerum. Oerhört trevligt lag vi slog förra året i semifinalen - men vilken längd de har! Klart längsta starting five i Sverige i vår ålder: i snitt 1,96 med en topp på 2,06… Vi startade dock igen fantastiskt bra och tog snabbt en klar ledning. Särskilt vår zonpress stressade dem till misstag. Sedan bytte vi dock lite folk och tyvärr var det ett par, tre killar som mentalt verkade ”ligga kvar i sängen”. Det blev helt ofokuserat både i anfall och försvar och Lerum gick ikapp även om vi hade 17-14 i halvtid. Schabblet fortsatte i andra halvlek och snart var de förbi. Trots ett försök från vår sida att pressa dem kunde de hålla undan till en klar seger med 36-28. Albin poängbäst med 8 följt av Gabriel på 6 poäng.


Sen eftermiddagsmatch mot ett tysk lag, BG Zehlendorf från Berlin, kul! Nu verkade det som alla killar hade vaknat och vi rivstartade återigen, framförallt Adam D ledde vägen med 6 raka poäng, ledning med 19-13 i halvlek. Vårt försvar var stundtals lysande och framförallt viljan hos alla var imponerande att se. Seger med 35-25 till slut. Adam D o Elliot var poängbäst denna gång med 8 var.


Grupptvåa bakom Lerum således och A-slutspel.


Lör. 16/1-delsfinal mot Kungsbacka. Sist vi möttes var för ca ett år sedan i Skövde och då vann vi klart. Så även denna gång – även om vi öppnade riktigt dålig, de hade ledningen med 6-4 innan vi gasade ifrån. I halvlek stod det 22-8 till oss och slutresultatet blev 45-26. Gabriel poängbäst på 11 följt av Jacob på 7 poäng.


1/8-delsfinal mot Nässjö. Vi möttes för 1,5 år sedan i RM och det var då en mycket jämn historia vi slarvade bort i matchens sista kast. Även denna gång var det jänt, det märktes dock att grabbarna var nervösa och plötsligt smög det sig in en känsla att ”Elliot fixar biffen åt oss”. Det funkar naturligtvis inte att förlita sig på en spelare och Nässjö kunde efterhand dra ifrån. Elliot poängbäst på 13 poäng följt av Gabriel på 8.


Sedan blev det Liseberg resten av kvällen.


Det var självfallet lite tråkigt att vi inte kom upp i högsta nivån i sista matchen men så kan det vara ibland. Vi gjorde två mycket bra matcher (Djursholm o tyskarna). Lärdomen är att i cuper med kortare matcher krävs att samtliga spelare dels är vakna från start och dels har självförtroende att våga göra skillnad.


Stort tack till arrangörerna, allt funkade perfekt, å vädret i Göteborg var (som vanligt) fantastiskt!


/Charlie, Marko & Per

P02 v12 – sorti ur Spalding cup
2018-03-25 16:25
Gabriel, Jacob samt Adam W & Amer mot Norrköping. Adam W o Albin mot Täby.

Tja, en riktigt bra match mot suveränerna från Norrköping och en plattmatch mot Täby - sedan var vi ute ur Spalding cup.


På lördagen kom Norrköping på besök, sist vi möttes förlorade vi stort och de hade precis besegrat Täby med 60 poäng… huu. Nu blev det dock inte som man kunde tro. Vi spelade med mycket stark vilja och särskilt Gabriel öppnade starkt. Visserligen underläge 14-21 i första pausen men vi hängde med.


I andra perioden fortsatte vi riktigt bra och underläget var plötsligt nere i 6 poäng. Tyvärr gjorde vi då ett antal turnovers på rad och vips drog de ifrån till halvtidsledning 40-24. De har ett suveränt skytte! Tredje perioden och vi fortsatte bjuda starkt motstånd, underläge med ”bara” 20 p inför sista perioden. Återigen gav vi dock bort ett gäng bollar och de kunde välförtjänt bärga segern med 75-42.


Gabriel var poängbäst med 16, följt av Jacob på 10 (som också var fantastisk i försvaret!). Amer gjorde en superstark insats med hela 12 returer!


Söndag och dags för Täby som vi spelat jämnt med i serien (1 vinst, 1 förlust). Nu var vi dock inte alls med i matchen från början. Ynka 8 p gjorde vi i första perioden... de gjorde 24. Vi producerade främst turnovers och missade straffkast o skott, suck. Andra perioden och nu var det jämnare spel och poäng. Tredje perioden och plötsligt var det vi som började ta ikapp, bara 10 poäng skilde det.


I sista perioden gav vi dock återigen bort en hel del bollar, några airballs och vi slutade helt ta returerna…. De vann därför med 68-50 till slut (efter ett avslutande poängskott trots att vi gentlemannamässigt lämnat försvaret, verkligen trist beteende från dem).


Albin var planens gigant med hela 22 poäng (trots ett face-to-face-försvar av Täby på honom), Adam W näst bäst på 8 och en hel del returer.


Märkligt att vi fortsätter spela riktigt bra mot svårt motstånd men mindre bra mot övriga. Det var det hela avseende seriespelet för denna gång. Vi kom tyvärr inte upp i samma fina standard som förra våren. Nu har vi 6 veckors träning framför oss innan det bär av ner till Göteborg.


/Charlie, Marko o Per
P02 v11 – Ännu ett bottennapp mot Djursholm avslutade säsongen
2018-03-17 19:43
Adam resp Gabriel i anfall

Tyvärr upprepade sig historien i sista seriematchen mot Djursholm. Vi spelade helt enkelt jättedåligt och förlorade med uddamålet.


Vi gjorde egentligen bara en bra period (nr 2) då vi faktiskt spelade bra försvar och kämpade ordentligt. I övriga perioder var det tempofattigt och fantasilöst. Skyttet var det sämsta under hela säsongen med bla otalet airballs… vi satte bara hälften av alla straffkast. På slutet när det var jämnt tappade vi både ut bollen, gav den till motståndaren, glömde att foula och sedan gjorde vi istället avsiktlig foul... dvs bara massa orutinerade misstag. 61-60 till dem vid full tid.


Gabriel var poängbäst med 14, följt av Adam D med 11 och Albin på 10. Generellt var det dock en märkligt trist inställning och bara att glömma och gå vidare.


Nya tag mot första slutspelsomgången i Spalding nästa helg.

/Charlie, Marko & Per
P02 V10: Storseger mot Central
2018-03-11 21:06

Ett urstarkt försvar och högt anfallstempo la grunden till en övertygande seger mot Central.


Sist vi möttes vann vi men senaste omgångarna hade Central besegrat andra bra lag varför vi var lite osäkra på hur matchen skulle se ut denna gång.


Josias öppnade matchen med en 3:a och sedan körde vi vidare i ett ursinnigt tempo med bla 6 p av Adam D. Det roligaste var dock att de försökte spela en zonpress som vi enkelt slog och vi svarade med en egen försvarspress som fångade dem gång på gång vid halva plan. 18-7 till oss efter första perioden.


Andra perioden fortsatte med samma kompakta kämpaförsvar från vår sida som resulterade i flertalet steals och snabba layups, 37-12 till oss i halvlek och matchen var i princip avgjord.


I tredje perioden hade vi sedan en svacka och de vann faktiskt perioden men i sista perioden ökade vi farten igen och kunde enkelt vinna till slut med 61-30.


Det fanns många flera väldigt bra saker i denna match. Det starka försvaret gav ett 20-tal steals, över 30 defensiva returer och ingen spelare hamnade ändå i foulproblem osv. Adam W var grym både i returtagningen, stealsen och poänggörandet! Topscorers för oss var Adam W med 15, Gabriel och Adam D med 11 var - men samtliga spelare kämpade föredömligt matchen igenom!


Nästa helg är det dags för sista matchen i grundserien – revansch mot Djursholm!


/Charlie, Marko & Per
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 21/06 14:47 
Viby Basket, 09/06 23:21 
Viby Basket, 04/06 22:11 
Viby Basket, 31/05 22:33 
Viby Basket, 25/05 18:38 
Viby Basket, 21/05 22:28 
 
Viby Baskets sponsorer