P02 säsongen 2017-18

P02 är härligt gäng på 14 killar. Säsongen 2017-18 har vi ett lag som spelar Nivå 1.


Vi tränar fyra-fem gånger per vecka:

  • Måndag kl 19.45-21 i Spångahallens gym
  • Tisdag kl 17.30-19.00 i Sollentuna sporthall
  • Torsdag kl 16-18 i Rotebrohallen nya
  • Fredag kl 17.30-19.00 i Häggvikshallen
  • Matchfria lördagar kl 15.30-17.30 i Häggvikshallen alt matchfria söndagar kl 09.30-11 i Rotebrohallen (gamla)

Är du sugen på att vara med är du varmt välkommen!


___________________________________P02 v6 En dålig period resulterade i förlust
2018-02-10 16:12
Albin & Jacob samarbetar. Isonas tar sig förbi.

Revansch mot Sundsvall var det tänkt men tyvärr kom inte alla grabbar med samma inställning som mot Uppsala sist. Nu blev det istället ett bottennapp i andra perioden vi aldrig lyckades ta ikapp – även om det var nära.


Första perioden var lite märklig, lagen följdes åt poängmässigt men vi fick slita för våra poäng och de kunde enkelt göra sina. Vi glömde bla helt bort att boxa i försvar. 20-18 till dem i periodvilan. Andra perioden blev tyvärr lågvattenmärket, de ångade på med starkt skytte och returtagning, vi svarade med 3 (!) offensiva fouls, ett gäng airballs och turnovers… De vann perioden med hela 21-9 och vi hängde med huvudena.


Tredje perioden och nu blev det plötsligt åka av från vår sida. Albin öppnade perioden med att göra 5 raka poäng, följt av Gabriel o Iasonas som satte 2 var. Plötsligt skilde det 9 poäng innan vi darrade till lite igen men sedan avslutade vi perioden starkt med att Adam D gjorde 2p o Albin med 3 och till periodvilan stod det 55-50!


Fjärde perioden och nu fanns möjlighet att gå ikapp hoppades vi. Tyvärr sjabblade vi istället rejält och de kunde göra 7 raka poäng, suck. Snart hade de en ledning på 14 p och trots att vi kämpade blev det till slut förlust med 67-80.


Återigen märkligt hur samtliga våra spelare i Uppsalamatchen gav allt i alla situationer men i denna match valde några spelare att jogga hemåt och strunta i att boxa (vi tog fler offensiva än defensiva returer… och man kan fundera på returtagningen när vår kortaste spelare Adam D var den som tog flest offensiva returer…). Skottprocenten var återigen nere på beskedliga 30% och straffkastskyttet på 40%... då vinner man inga matcher. När sedan Sundsvall visade upp bländande skytte och betydligt bättre vilja i returtagningen kunde de bärga en välförtjänt seger.


Albin var poängbäst med 19 p, följt av Gabriel på 15 och Adam D på 10.


Dags att kavla upp kommande vecka för att besegra Åkersberga nästa helg!


/Charlie, Marko och Per
P02 V5: Killarna bara flög ifrån Uppsala!
2018-02-05 08:02
Josias, Adam W o Olof gjorde sin bästa match för säsongen! Segrarna i superfina nya matchstället!

Bortamatch i Uppsala - som vi tidigare haft lite svårt för. Denna gång klev dock 10 Viby-grabbar in i sina superfina nya matchställ (stort TACK till Iasonas pappa Georgios!) med en enastående kämpavilja och gasade ifrån motståndarna helt!


Återigen en bra uppvärmning som följdes av en kanonstart, 7-0 oss stod det när de tog timeout. Sedan blev det lite strul från vår sida och de tog sig ikapp och förbi till 13-12 innan vi kom igång igen och med full fart sprang ifrån till periodvila med ledning 23-15! I andra perioden spelade vi sedan magisk basket: skyttet fungerade bra, utblockeringarna efter skott var äntligen där och vi snodde flera bollar – men framförallt kämpade vi stenhårt om varje boll! 14-4 till oss i perioden och 18 poängs ledning i halvtid.


I tredje perioden fortsatte vi med effektivt försvarsspel och hög fart i anfallet. De spelade nu zonförsvar men vi jobbade på med ett rörligt anfallsspel och många snabba uppspel, periodvinst med 20-12. I sista perioden började de få ordning på sitt skytte och det blev en jämnare historia men vi stod som klara segrare med 73 – 49 när slutsignalen ljöd.


Tre spelare gjorde sin klart bästa match för säsongen – både Adam W (12 ! returer och 8 poäng), Josias (10 returer och 7 poäng) och Olof som pytsade hela 10 poäng var magnifika.


Lägg där till Jacob som var en vägg i försvaret (7 p) och Gabriel som var grym i anfallsspelet med 19 poäng och Samuel som levererade 11 p. Albin tog de första 4 defensiva returerna och levererade oändligt med assists. Även Iasonas och Raymond kämpade stenhårt och pytsade i poäng. Adam D slet men blev oturligt knäskadad.


Hela laget visade som sagt en enastående kämpaglöd – 24 steals och 45 returer säger en hel del! En skottprocent över 40% har vi inte heller varit i närheten av tidigare under säsongen! Nu ser vi fram emot nästa helg och revansch mot Sundsvall som vi senast slarvade bort matchen till (förlust med 1 p).


/Charlie, Marko och Per

P02 v3 Berg- och dalbanan fortsätter…
2018-01-21 21:09
Samuel och Gabriel mfl mot Sundsvall. Adam W och Jacob mot Djursholm.

Nytt år och nya möjligheter – men en superstark insats mot serieledarna följdes av ett riktigt bottennapp. Två förluster blev facit.


På lördagen ställdes vi mot serieledarna Sundsvall, sist vi möttes i Telge Open var vi chanslösa (förlust med 35 poäng) men nu blev det en helt annan match. Visserligen tog de direkt ledningen men sedan bjöd vi upp till ordentlig dans och var i ledningen med 5 p innan vi mot slutet föll tillbaka till underläge 14-17 i första periodpausen. Andra perioden följde samma mönster med bra start men dåligt slut och de hade 34-27 i halvtid.


I tredje perioden inledde vi sedan katastrofdåligt och de var snart 13 poäng före innan vi, anförda av Adam D och Jacob, kunde hyfsa till underläge med 10 inför sista perioden. Jacob började även fjärde starkt men sedan blev både han, Gabriel och Iasonas efterhand utfoulade. Vi hade dock fått upp ångan ordentligt och knaprade in poäng efter poäng, plötsligt sänkte Albin två st 3-or och vi var förbi med 2 poäng och 1.27 kvar av matchen. Tyvärr lyckades de peta i 2 poäng med 23 sekunder kvar – lika. Vi hade bollen men passade märkligt nog runt den lite planlöst, tappade den och olyckligtvis foulade dem. De satte 1 straff; 65-64 och vi fick bollen i anfallsinkast med 2 sekunder kvar, tyvärr blev inkastet mindre bra och matchen var slut.


Trots den snöpliga förlusten gjorde vi stundtals en riktigt bra match. På minussidan var returtagningen, straffkasten (40%!) och skottprocenten men positivt var att vi hade betydligt lägre antal turnovers än i höstas. Viljan och aggressiviteten i sista perioden gav dessutom mersmak inför våren! Albin blev poängbäst med 17, följt av Adam D 16 och Samuel 10.


På söndagen var det dags för Djursholm borta. De var bara 6 spelare och vi 12. Allt kändes kanonbra på uppvärmningen men när väl matchen började var det en märklig historia. Vi var helt off och lyckades i princip inte med någonting, de satte enkelt sina skott och kunde dessutom allt som oftast dribbla igenom 1 mot 3 och sätta sina layups – ofta med en tokig fouls från oss så det blev två poäng + extra straffkast. Returtagningen fungerade inte heller och flera gånger var det dessutom våra spelare som ”brakade ihop” och de tog då enkelt bollen vi tappade bort mellan oss. Vi förlorade alla de tre första perioderna och först i sista perioden lyckades vi skapa lite engagemang men även om vi vann den klart var det då för sent. 67 - 54 till dem. Gabriel poängbäst med 12 följt av Adam W med 8 och Josias med 7. Förutom dem fick endast Jacob också godkänt för sitt slit.


Well, märkligt med lagsport. Ena dagen ger alla grabbar allt i varenda situation mot en svår motståndare – i nästa ger vi bort en hel match mot ”normalmotstånd”. Nu blir det två veckors träning innan det är dags för match igen. Vi får glömma söndagen och ta med oss viljan och aggressiviteten från lördagen istället.


/Charlie, Marko o Per

Slutresultat jullovsträningar och tävlingar 2017-18
2018-01-05 15:19

Hela 20 ungdomar tog chansen under jullovet och tränade tillsammans - oftast två gånger per dag. Det blev 16 träningar med mycket spel samt fyra olika tävlingsmoment.


Vi körde tvåtimmarspass antingen i olika Sollentunahallar eller i Spånga. Massor av spel och vid varje pass körde vi fyra tävlingsmoment. Förutom 02-killar deltog 3 st 01-killar som tidigare spelat i Viby och 5 st tjejer.


Beat-the-Pro (2 min). Bästa resultat (32) hade Calle (01:a) och näst bästa (31) hade Olof och Albin. Bästa snittet genom alla träningar hade dock Jacob som därmed vann deltävlingen.


Straffkast (30 st). Samuel var i en egen klass, dels hade han det bästa enskilda resultatet med hela 29 (!) och det bästa snittet genom alla träningar. Clara vann två dagar och Gabriel en dag.


Trepoängare (30 st). Adam D hade bästa enskilda resultatet med 18 st. Calle vann dock deltävlingen med högsta snittet genom träningarna. Noteras bör att Adam W, Elin, Elliot (01:a) och Albin alla noterade 50% vid olika tillfällen.


Tvåpoängare (30 st). Albin hade bästa enskilda resultatet på 25 men Adam D hade bästa snittet genom alla träningar och vann deltävlingen.


Slutresultatet när man lägger ihop alla dagars deltävlingar blev att Adam D vann – stort grattis och bra kämpat allihopa! Vi kör igen under sportlovet.


Top 5:

1. Adam D

2. Albin

3. Calle

4. Elliot

5. Olof


/Per 

PS. Största utvecklingen under veckorna hade Elin och Clara.

P02 v50 – stark terminsavslutning med klar vinst!
2017-12-16 15:26
Vinst!

Avslutningsmatchen innan juluppehållet ställdes vi mot trevliga Östersund. Efter en superstark inledning och avslutning blev det en klar vinst.


Vi startade i ett ursinnigt tempo och tog helt klart kommandot i matchen, särskilt Gabriel var urstark i första perioden som slutade 24-14 till oss. Andra perioden startade lika bra men sedan började det dock hacka i maskineriet och Östersund vann den perioden med 19-16.


Tredje fortsatte i samma tafattta stil från oss och plötsligt skilde det bara 4 poäng… Det uppstod lite kalabalik med att Marko fick 2 tekniska och fick lämna hallen, även deras coach fick en teknisk. Vi tog oss dock samman och vann perioden med 17-13 till slut. Sista perioden och vi satte åter högsta tempo och körde ifrån dem helt, det slutade med storseger 79-57 till slut.


Kul avslutning på året och roligt att vi återigen kan spela med högt tempo. Gabriel var magnifik, satte 20 p och tog 12 returer, Adam D svarade för 12 p och Samuel för 10. Extra roligt var att 9 av 11 killar gjorde poäng! Lite kuriosa var att Albin var näst bäste returtagare med 10 st.


Nu ska vi ägna åt oss julmat och julträningar innan matcherna kommer igång igen i slutet av januari.


God jul & Gott nytt år på er alla!

/Charlie, Marko & Per
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 06/02 17:48 
Viby Basket, 15/01 22:48 
Viby Basket, 18/12 00:01 
Viby Basket, 04/12 06:49 
Viby Basket, 30/10 09:47 
 
Viby Baskets sponsorer