F03 säsongen 2015/16 samt vinnare i Queens cup (2016)

F03 var ett härligt gäng som fostrade flera stjärnor som kom att spela i Vibys Damlag.

2021-07-19 21:35

16 NOV 2014 10:34

Nio spelsugna tjejer spelade i EB-ligans tredje omgång.

Den tredje omgången i EB-ligan spelades i Skuru Sporthall. Ett mycket trevligt ställe och en bra värd som mötte upp tjejerna och föräldrarna redan vid parkeringen. Väl inne fanns både servering och matchvärdar som guidade oss rätt.

I dagens första match stod Spånga Vit för motståndet. En jämn match spelmässigt, men där våra snabba tjejer framåt tillsammans med ett tätt försvar gjorde att siffrorna gled iväg till en seger med 30-10.

Efter lite fika så stod Järfälla som motståndare i andra matchen. Tjejerna var lite rädda på förhand då de var väldigt långa. Något som visade sig inte skulle betyda något alls. Full fart från början, men framför allt ett fantasktiskt försvarspel. Efter två perioder hade motståndarna inte gjort ett enda mål. Matchen slutade 26-16 till vår favör efter att vi slappnat av lite i slutperioderna.

Stort tack till Skuru Basket för ett mycket väl genomfört arrangemang och stort tack till våra tjejer som kämpade väl.

F03 v12 Två jämna matcher i McDonalds-ligan
2021-07-19 21:34

25 MAR 2014 20:25

I söndags var det dags för matcher i McDonalds-ligan (Byängshallen) och Viby Basket F03 kom till start med 9 spelsugna tjejer.

Första matchen förlorade vi knappt mot Ängby Basket (Blackeberg) i en jämn tillställning där Ängbys skärpa i avsluten gav en tvåpoängsvinst, 14-12.

I andra matchen mötte vi Bollstanäs som hade en intressant uppställning där 01 och 02 tjejer blandades med 04 och 05 tjejer. Våra tjejer hade ett tag problem med de långa, äldre tjejerna. Vår speed drog dock till sist det längsta stråt och vi stod som segrare med, 16-12. Två roliga matcher och tjejerna åkte nöjda hem.

Johan & Patrik

Bra start i EB-ligan för F-03

19 OKT 2014 22:28

Debuten i EB-ligan är avklarad med två segrar och en hedersam förlust.

F-03 har fått en bra start i EB-ligan. För två helger sedan togs en seger mot Åkersberga. I helgen spelades två matcher. I första matchen spelade tjejerna jämnt mot Haga Haninge, men orken tröt i de sista två perioderna och förlusten var ett faktum. Vi ser det dock som ett framsteg då vi tidigare förlorat stort mot Haga.

Matchen efter gick tjejerna upp mot Alvik och tog en klar seger. Speciellt roligt var att vi hade två debutanter med oss som båda gjorde mål.

Matcherna duggar tätt och nästa helg åker vi till Telge Open för minst fyra matcher.

F03: En rolig lördag förmiddag i Vasalundshallen
2021-07-19 21:33

17 FEB 2014 21:45

En stark andra halvlek och en fantastisk första halvlek blev resultatet i de två matcher som flickor-03 spelade i PEAB-ligan.

I lördags var det två matcher på schemat. Efter lite strul med motståndare som inte var på plats lyckades vi coacher se till att alla lag fick spela två matcher var.

I första matchen mötte vi starkt motstånd i form av Duvbo. Vi var inte på tårna från början vilket ledde till att vi gick till halvtidpaus med 2-16.

I andra halvlek började försvaret skärpa till sig och vi fick stopp på Duvbos stjärntjej. Vi kunde till och med forcerade på slutet och till sist nå en hedersam förlust med 16-26.

Till andra matchen var tjejerna uppvärmda och revanschsugna. Vi mötte Tenstas tjejer. Vi gick snabbt upp ledning och ledde med hela 12-2 i pausvilan. I andra halvlek tog dock kraften slut och Tensta kunde via bra skytte knappa in, men till slut stod vi som segrare med 18-14. Bra jobbat tjejer.

Nästa gång ska vi göra både en bra första och andra halvlek i samma match.

Vi vill tacka föräldrarna som kom och givetvis vår fantastiska hejarklack.

F03 v4 Styrkebesked av flickor 03
2021-07-19 21:32

26 JAN 2014 22:11

I lördags var det dags för första matcherna efter juluppehållet för flickor -03. MacDonalds Cup stod för dörren i Täby.

Laget har under denna säsong vuxit till 12 tjejer och det börjar bli ett sammansvetsat lag. Till dagens drabbning var det dock endast 7 tjejer som var på plats för att försvara Viby Baskets färger.

I den första matchen ställdes vi mot Djursholms Basket. Det var fyra taggade tjejer som ställde upp på planen och som de rivstartade! Tjejerna tog initiativet direkt och ledde med 10-0 innan motståndarna hade sitt första skott på mål. Matchen slutade 28-14 och det var en härlig seger!

Efter en kort vila var det dags att möta Åkersberga Basket. Här var det lite trötta ben i början innan målen började trilla in. Efter ett par riktigt snygga långskott och några enkla layups så stod vi även här som vinnare med 26-10.

Med två solklara vinster tog sig ett gäng trötta, men lyckliga tjejer hem till Viby igen.