SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Viby Basket i Sollentuna!
Viby Basket är en basketklubb med topp och bredd. Vi har lag från 5 års ålder till dam- och herrlag. 
 

Viby Basket i Sollentuna har drygt 700 medlemmar i över 30 lag som leds av över 100 engagerade vuxna ledare och nästan 30 ungdomscoacher. Vi är en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan utvecklas. Vi har en mycket aktiv och kompetent Styrelse, god ekonomi och ett starkt engagemang bland föräldrar, lokala skolor, företag och politiker. Vi har ett Tränarråd med väldigt erfarna basketcoacher som leder den sportsliga utvecklingen i föreningen. Vår Föreningskanslist är spindeln i nätet och håller ihop den dagliga verksamheten och stöttar ledarna och lagen.

Viby Baskets nya kanslist!
2023-11-19 18:56

Viby Basket vill härmed presentera vår nya föreningskanslist Stefan Sidholm. Han tillträdde i onsdags och kommer att jobba på 25% i klubben. Hans huvuduppgift kommer vara att stötta styrelsen och våra ledare i den dagliga administrationen och arbeta med att utveckla Viby Baskets verksamhet. Han är den centrala kontaktpunkten mellan medlemmarna och föreningen.

 

Stefan har varit med sedan starten Viby och har haft alla sina tre barn aktiva i klubben. Han kan Viby Basket!

 

Vi är otroligt glada över att han har valt att ta sig an rollen som föreningskanslist! 

 

Ni når Stefan Sidholm bäst genom:

kansli@vibybasket.se 

Södertälje open och Queens cup - nya framgångar för Viby
2023-11-06 18:14
Ladda album (+13 bilder) >>

Södertälje Open – 1 A-Guld, 1 B-guld, 1 A-Silver och 1 A-Brons 

Höstlov och den traditionella cupen i Södertälje. Viby Basket ställde upp med hela 11 lag, 3 på tjejsidan och 8 på killsidan. I åldrarna F11/P11 till F09/P09 var grupperna Nivå indelade i Competition (Nivå 1) och Experience (Nivå 2). I övriga åldrar fanns bara en gemensam nivå.

 

Allra bäst lyckades vårt P07-lag som trots en förlust i gruppspelet tog sig hela vägen till A-final efter otroligt spel i slutspelsmatcherna och en riktig rysare i sudden death i kvartsfinalen. Väl i finalen stod förra årets final four deltagare Blackeberg för motståndet. Med 6 minuter kvar ligger killarna under med 12 poäng. Vi kommer ikapp och efter en makalös 3 poängare så går vi om motståndarna. Vinst med 43-42 och killarna tar hem guldet! Vilken bragd!

 

Även P10 gjorde en makalös turnering och på samma sätt, trots en förlust i gruppspelet, tog man sig hela vägen till A-finalen där dock danska Hörsholm 79 blev numret för stora. Grattis till silvret!

 

F10 vann sin grupp, åttondel och kvartsfinal men i semi tog det stopp mot Duvbo och sedan vann man istället A-bronsmatchen. Grattis till bronset!

 

P12 spelade suveränt och vann sin grupp (men inga resultat publiceras i den ålderskategorin).

 

P11 hade 2 lag med, ett i varje nivå. I Nivå 1 krigade man bra men föll i åttondelsfinalen mot Södertälje. I Nivå 2 hamnade Viby i en mycket tuff grupp men sedan slog man Södertälje och blev därmed 7:a.

 

P10s andra lag, i Nivå 2, tog sig till B-final där man besegrade lokalkonkurrenten Bollstanäs! Guldmedalj o pokal!

 

F10s andra lag, i Nivå 2, blev grupptvåa men i kvartsfinalen tog bensinen slut i andra halvlek och det blev förlust mot Central.

 

P09 gjorde ett suveränt gruppspel i Nivå 1 och vann alla matcher, tyvärr ställdes man sedan mot Central i kvartsfinalen där det blev förlust.

 

P08 gjorde också ett kanonresultat i gruppspelet och vann alla matcher. I åttondelsfinalen föll man dock med ynka 2 poäng mot danska Virum.

 

F07/8 fick inte riktigt till det och föll i ett par jämna matcher med 2p.

 

- Queens cup -

Helgen innan Södertälje open gick av stapeln deltog några lag från Viby även i Queens cup. Där tog P10 Guld och F09 Brons. Stort grattis till er båda!

 

Slutsats efter detta basketlov - Viby fortsätter att flytta fram positionerna i basketsverige!

 

Se bilder på lagen ovan!

Viby Baskets nya styrelse!
2023-10-28 19:00

Hej alla medlemmar!

 

I tisdags genomfördes vårt årsmöte. Där gick styrelsen igenom årets verksamhetsberättelse, klubbens ekonomi och sedan röstade medlemmarna fram en ny styrelse. Valberedningen hade gjort ett fenomenalt jobb med att föreslå nya ledamöter och styrelsen för ett år framöver kommer att se ut som nedan: 


Henrik Karlsson Rodén - Ordförande

Martin Bergius - Vice ordförande 

Naim Maksud - Kassör

Jimmy Arvidsson - Sekreterare 

Anna Ekström - Ledamot

Olivia Hahne - Ledamot 

Madelene Sjöholm - Ledamot 

Alicia Edblad Östman - adj. Ungdomsrepresentant/Media ansvarig


Stort tack säger vi till styrelsen som i tisdags också avgick. Ordförande Fredrik Hahne och ledamöter Eva-Lotta Sandberg och Moa Larsson. Tack för ert ambitiösa arbete i styrelsen och enastående engagemang för Viby Basket. 

 

Den nya styrelsen ser fram emot att tillsammans med er medlemmar göra denna säsong till en fantastisk sådan!


MVH

Viby Baskets styrelse

Kallelse till Årsmöte i Viby Basket den 24 oktober
2023-10-10 12:13

Årsmöte i Viby Basketklubb 2023

Viby Basket hälsar samtliga medlemmar varmt välkomna till föreningens årsmöte som äger rum:

  • Tisdag 24 oktober kl 18.30-20.00
  • Runbackaskolans matsal, Kornettvägen 42, Viby

Årsmötets handlingar nås via länken Årsmöte 2023, där ni senast 1 vecka innan mötet kommer att finna:

- dagordning

- föreningens stadgar

- verksamhetsberättelse

- revisionsberättelse

 

Valberedning till ny styrelse

Viby Baskets verksamhet bygger på ett starkt engagemang, framförallt från våra barn och ungdomars föräldrar. Detta engagemang är grunden i Viby Basket som ger en trygghet för barnen och skapar en härlig gemenskap. Alla föräldrar kan få vara med och hjälpa till att forma den stora basketfamilj som vi är.

 

Viby Basket har en stark organisation med god ordning, stabil ekonomi och högt engagemang. Våra lag stöttas framförallt av:

  • Styrelsen, som styr de organisatoriska och ekonomiska frågorna i föreningen
  • Tränarrådet, som utvecklar den sportsliga sidan

Till varje årsmöte söker vi nya ledamöter för att ersätta de som avgår. I styrelsen vill vi ta vara på ledamöters kompetens och styrkor. Utöver de fasta rollerna som ordförande, kassör och sekreterare, fördelas arbetsuppgifter utifrån den styrelsesammansättning som finns.

 

Hör av er till valberedningen om ni är intresserade eller har tips på lämpliga kandidater. 

 

Här kan ni läsa om vår organisation, olika roller och ansvar i klubben:

Organisation, roller, ansvar (4)

 

Varmt välkomna till årsmötet!

REA i klubbshopen samt en ny vinterjacka!
2023-10-02 10:36

Just nu har vi nedsatta priser på vissa av våra produkter i klubbshopen. Skynda att fynda så länge de finns kvar i lagret! 

 

Vi har dessutom kommit med en sprillans ny produkt! Nämligen en vinterjacka! Den kan ni förbeställa via shopen fram tills 14/10 (priset är ett riktmärke).

 

Se till att införskaffa er Vibymerch snarast så att ni har under säsongen och till alla roliga matcher vi har framför oss! 

 

Ses i hallarna!

 

Klubbshopen

Nyheter från våra lag
Flickor U12 (F12) - Röd/Vit, 26/11 22:08 
Flickor U14 (F10) - Röd/Vit, 26/11 18:41 
Pojkar U16 (P08) - Röd/Vit/Svart, 26/11 13:36 
Pojkar U10 (P14), 21/11 08:45 
Pojkar U16 (P08) - Röd/Vit/Svart, 20/11 19:47 
 
Viby Baskets sponsorer