Heta känslor i Husby????
2020-02-03 21:55
Järva mot Viby, lördagen 1 februari 2020

Ingen var nöjd efter matchen mot Uppsala, så nu var det dags att visa att vi faktiskt leder serien; motståndet idag i form av Järva Devils.

Och matchen inleddes i ett högt tempo – Järva fick inte låna bollen under de tre första minuter då Viby gick upp i ledning med 12-3. Men sen hände något; vi kom fel i både försvar och anfall, och det var många passningar som slarvades bort. Efter Q1 ledde Viby dock med 16-9, men ledningen var bräcklig

Det såg ut som osäkerheten från Q1 var kvar under Q2; och sakta kom Järva tillbaka in i matchen; i halvtid ledde vi endast med 23-22…

Det blev en lång väntan innan killarna kom ut till Q3 – det var säkert en del tydliga direktiv som delades ut i pausen. Och det gjorde susen; i Q3 blev spelet bättre och Viby kunde spela hem perioden med 11-4.

I Q4 tappade Viby tempot och Järva tilläts göra många enkla poäng; trygga Tony fastställde dock slutresultatet med en buzzer-beater; en seger med 48-40.

Efter matchen var feedbacken konkret och tydlig – coach med Omid med laget (och ett par föräldrar med sekretariatet…); det krävs bättring.

Efter en natts vila väntar ännu en bortamatch på söndagen.