Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sollentuna Basket Pojkar -06
Några av spelarna i det härliga laget!
Välkomna till Pojkar 06 sida! Här kan ni läsa allt som finns att läsa om pojkar 06 fantastiska verksamhet. P06 består idag av ca 25 killar och vi blir gärna fler!

Eftersom åldersgruppen är så stor är vi uppdelade i två lag:


  • Röda laget som spelar i nivå 2
  • Vita laget som spelar i nivå 3
Våra träningstider säsongen 2020/2021 är:
- Måndagar kl 19.30-21.00 i Nya Edsbergshallen
- Onsdagar kl 16:30-18.00 i Gamla Rotebro (Enbart Vita Laget)
- Torsdagar kl 19.45-21:30 i Sporthallen
- Fredagar  kl 16:30-18:00 i member24 Kista (Samling Sollentuna Station 16:00)
- Söndagar kl 19.00-20.30 i Nya Edsbergshallen (Enbart Röda Laget)

Spelare ska vara ombytta och redo en kvart innan träningen, och så kommer alla spelare stretcha i 20min efter träningen.

Utrustning: vändbara träningsställ alt. en vit t-shirt och en mörk t-shirt, hopprep, vattenflaska, frukt eller powerbar, basketboll och tennisboll.

Om du är intresserad av att vara med och träna, eller komma och prova på är det bara att höra av sig till Omid eller Cissi och meddela det så är du VARMT välkommen!

Omid Heydari
Head Coach
Viby Basket Pojkar 06
Kontakta mig:
o.heydari@gmail.com eller 0708 567886

Cissi Haglund
Team Manager
Viby Basket Pojkar 06
Kontakta mig:
ceciliahaglund@ymail.com +46 70 480 22 12

PS!
Kika gärna under fliken "Bildgalleri" för att se laget "in action"
En helg med spänning, vinster och laganda!
2020-10-18 19:55
I helgen var det dags för pojkar 06 första RM helg. 15 killar (varav 3 skadade) tåg tåget ner till Lund för att spela 4 matcher mot fyra andra nivå 2 lag, och vilka matcher det blev!!

Fredagens match startade klockan 20:00 mot Haga Haninge. En ruskigt spännande match som böljade fram och tillbaka. Haga ”ruschade” med några riktigt duktiga spelare och Sollentuna försökte få till spel och lyckades ofta och mycket. Vi var som vanligt bäst i sista quartern och kämpade oss i kapp ett underläge i andra halvlek. När det var ca en minut kvar låg vi under med 1 poäng och Tony blev foulad. 2 straffkast.... Tony satte ett och publiken och laget på bänken blev vilda, vi var i förlängning!! Klockan var sen, många trötta spelare men Sollentuna höll huvudet kallt, vet att vi är bäst när det gäller och vann förlängningen med 48-45. En viktig första vinst och vi gick tillbaka till hotellet med en go känsla i magen (dock hungrig vilket föranledde nattamat och sen sänggång). Tony blev mycket värdigt vald till MVP och kylan i hans straffkast kommer vi minnas länge...

Morgonen efter värme laget upp med hotellfrukost och lite sovmorgon innan den riktiga uppvärmningen för match mot EOS. Sollentuna började mycket darrigt och kom inte igång med sitt fina lagspel. I halvlek låg vi under med 13 p men vi vet att vi är bäst i andra halvan vilket gällde även här. I pausen ringde även Omid ifrån Stockholm och hjälpte till med coachningen. Något killarna behövde (trots Ribouhs och Najibs annars utmärkta coachning) Och blev peppade av!
Vi knappade in sakta men säkert och innan fjärde låg vi enbart under med 5, Noel drämde i trea efter trea men så gjorde även EOS. Så fort vi närmade oss drog de i en trea till. Men.... Vi kämpade oss ikapp och även om dem och matchen slutade med att vi vann med ett poäng!  66-65 Strålande bra jobbat av alla, Sebastian blev rättmätigt vald till MVP för laget vilket han gjorde sig förtjänt av med sitt snabba fotarbete, bra försvar och snabba uppspel.

Resten av dagen ägnades åt mat samt att titta på damligans match som ägde rum direkt efter vår. Basket för hela slanten alltså!!

Söndagen började tidigt med match mot Helsingborg. Nu började laget spela fantastiskt direkt och killarna tog poäng efter poäng. Många i laget klev fram och tog för sig och det var häftigt att se modet, samspelet och drivet i laget. Teo blev vald som till MVP efter sitt hårda slit både i försvar och anfall.
Matchen slutade med stabila 79-45 och vi kunde nöjda gå och äta lunch.

Kanske lite för nöjda för när nästa match började ett par timmar senare kände vinintresse alls igen dem. Spelarna såg trötta ut och de blev irriterade på varandra och det tog ett bra tag för dem att vakna till igen. Vi låg snabbt under och våra motståndare Älmhult hade en stabil ledning hela matchen. I andra halvan fick vi till spelet på ett bättre sätt och några av killarna kämpade hela vägen in i kaklet. Att får höra -”grabbar vi kan fixa det här” när de ligger under med 8p när det var 50 sek kvar är underbart. Mycket riktigt drämde Teo in en trea och vi fick vittring på förlängning. Dock var motståndarna bättre denna gång, satte betydligt mer skott, tog fler returer och vann relativt stort.Noel blev MVP efter sitt fina spel och bla skytte.  Vi ser fram emot revansch framöver!!

När vi summerar tillsammans känner vi att vi gjort allt vi kan, vi vann serien och tre mycket fina matcher. I fjärde hämtade vi upp oss och kan även där gå hem med stolta ryggar. Både laget och hejaklacken är nöjda men trötta, vilken roligt helg vi haft!!

Vi ser fram emot nästa RM helg...så fort vi smält den här 😃

2020-10-13 14:59
Hej!

Vi har fått en till fantastisk sponsor som heter Medidaq, stort tack till Hadi och Kirsi (Leevis föräldrar). Tack vare dessa sponsorer så får vi extra stöd i lagkassan och ett steg närmre vårt mål.


Medidaq är en medicin teknisk bolag som marknadsför hudvårdsprodukter på den svenska marknaden via apoteket AB. Xyliderm är vår främsta hudgel som hjälper bl.a. mot torr hud, klåda och skadad hud (ex vid solning och strål-eller laserbehandling).

Stötta gärna vår nya sponsor genom att besöka deras hemsida och köp deras fantastiska produkter som är extremt populära såsom Xyliderm.

https://www.medidaq.com/xyliderm-page

Stort tack till Medidaq!
Skön men slarvig seger mot FUBB
2020-10-11 19:53

Återigen hemmamatch, idag gästade FUBB Edsbergshallen. Laget dras fortfarande med skador men truppen är stor så vi hade en rejäl bänk.

 

Matchen inleddes starkt och det tog inte lång tid att ta kommandot, efter ungefär halva Q1 ledde vi med 9-0 och FUBB lyckades inte med något. Tyvärr började vi slarva i uppspel och med passningar, i slutet av Q1 hade FUBB tre anfall i rad då de kom med tre (!!) ensamma spelare mot vår korg – när Q1 var slut ställningen 10-10 och FUBB var ikapp.

 

Q2 inledde med böljande spel och var ganska poängfattigt till Noel började hänga i 3-poängare och Sollentuna gick på en 6-0 run upp till ledning 19-13. Q2 kännetecknades av bättre returtagning och press och bättre passningsspel, i halvtid stod det 26-18.

 

I början av Q3 lyftes spelet markant, ett antal imponerade cuts och ytterligare några 3-or från Noel gjorde att Sollentuna tog tillbaka taktpinnen. Men återigen tappade vi greppet om spelet och bjöd in FUBB i matchen, en stark screen av Michael i slutet ledde fram till en enkel lay-up och vi kunde spela hem Q3 med 17-15.

 

I Q4 tog vi återigen tag i spelet, och nu blev vi bättre på att stoppa FUBB i uppspelen plus att vi tog returer som vi förvaltade. Aldrig hotade kunde Q4 spelas hem med 15-8, och hela matchen med 58-41.

Bultande nerver mot Blackeberg
2020-10-05 08:32
Successfull overtime

Vi dras fortfarande med en hel del spelare på skadelistan varför det var många från lördagens seger för vita laget som fick förtroende även i dag. Motståndet var storklubben Blackeberg som dagen till ära hade lånat in ett par spelare från deras lag i nivå 1, och vi noterade innan matchen att de hade en klar längdfördel gentemot våra spelare. Vi hade också skottklockan igång vilket var första gången i seriespel.

 

Matchen drog igång och under Q1 kände lagen på varandra, men det var Blackeberg som var det dominerande laget. Noel gick på en snabb 4-0 run efter två snygga steals men efter att klockan tickat ner 10 minuter stod det 12-17.

 

Ribhu justerade taktiken inför Q2 vilket gav en bättre press, vi hade en mängd turn-overs som genererade snygga lay-ups, och Tonys brutala block är något vi inte glömmer. Sollentuna tog hem Q3 med 14-8, resultatet i halvtid var jämnt, 26-25.

 

Det märks att vi är ovana med matchklockan, alltför ofta stannar vi upp när den tickat ner till 0 och tror att spelet är avblåst – detta är något vi måste tänka på framöver.

 

I Q3 ökade Blackeberg takten och tvingades oss tillbaka vilket bland annat resulterade att Noel blev utfoalad. Blackeberg var starkare än vad vi var och spelade hem Q3 med 12-19 – inför Q4 stod det 38-44.

 

Så var det återigen dags för Q4… Och vilket Q4 det blev! Tony dirigerade spelet, och Sebbe och Rocky hängde i poäng efter poäng och vi kröp allt närmare Blackeberg. Mot slutet kändes det som Blackeberg skulle spela hem matchen då Teo hänger i en brutal 3-poängare! En intensiv sista minut gjorde att Sollentuna tog hem Q4 med 18-12, och när signalen gick stod det 56-56 på tavlan.

 

Efter viss diskussion (och rådigt ingripande från vår ordförande) gick vi till overtime, och det var rejält med nerver – i alla fall på läktaren. Återigen hänger Teo i en viktig 3-poängare, och Sebbe och Rocky fortsätter mata i lay-ups. Med bara någon minut kvar blir även Tony ut-foalad och det blev om möjligt än mer nervöst!

 

Grabbarna fortsatte dock spela som ett lag och höll modigt och stadigt i bollen, och lyckades spela hem OT med 11-7, och hela matchen med 67-63!

 

Igen, vilket gäng! Vilket kämpande, och vilken sammanhållning – alla spelar för laget och för varandra! Jag lyfter fram en del spelare ovan, men detta var en riktig lagseger! Och ni tar ingen hänsyn till oss stackars föräldrar som lider på läktaren… Men vi kanske bara ska vara trygga och lita på er.

Stabilt Sollentuna i nya Töjnaskolan
2020-10-04 10:35
Sollentunas höstframgång

Så var det dags för säsongens första match för det vi kallar vita laget, en kombination av tidigare spelare från Viby och Tureberg – och även en del som precis kommit igång med basketen. Utöver spelarna var det ett stort gäng från  truppen som samlats för att stötta de våra.

 

Spelplatsen var den helt nya Töjnahallen och motståndare var Järva.

 

Första quartern visade Sollentuna att man var förberedda och dominerade matchen. Framförallt kommer man ihåg Michael som var urstark under korgarna både hemåt och framåt. Q1 slutade 10-7 efter att Järva satte en buzzerbeater som gav 3 poäng…

 

Q2 fortsatte domineras av Sollentuna och man kan inte annat än imponeras av hur bra killarna redan hittar varandra, och hur snabbt många av de nya spelarna kommit in i spelet. Sollentuna vann Q2 med 14-10, och i halvtid stod det 24-17.

 

Q3 blev lite tveksam från bägge håll – spelet böljade fram och tillbaka och inget av lagen var särskilt effektiva. Efter att Järva gick med en 4-0 run de 15 sista sekunder tog de hem Q3 med 9-13, och det var onödigt spännande med knapp ledning 33-30 inför fjärde.

 

Dock verkar det som Q4 är Sollentunas denna säsong, vi minns 19-0 för röda laget förra helgen – och idag gick vita laget på en 9-0 run innan Järva kunde göra poäng. Stark spel av Emre och Jonas gjorde att Sollentuna tog hem Q4 med 11-4, och hela matchen med 44-34.

 

Bägge lagen är hittills obesegrade – nu hoppas vi alla kommer till röda lagets match imorgon i Edsbergshallen.

 
Viby Baskets sponsorer