Pojkar 06 Viby Basket
De flesta spelarna i det härliga laget!
Välkomna till Pojkar 06 sida! Här kan ni läsa allt som finns att läsa om pojkar 06 fantastiska verksamhet. P06 består idag av 18 killar och vi blir gärna fler!

Våra träningstider säsongen 2017/2018 är:
Alla träningarna sker i Runans idrottshall i Viby

- Tisdagar kl 18-19
- Fredagar kl 16-17:30
- Söndagar kl 18-19

Ledarstaben består av:
Amelie Agélii som Head Coach och Cissi Haglund som Team Manager.

Hjälptränare:
Anita Larsen, Erik Blomqvist och Henry Benham

Om du är intresserad av att vara med och träna, eller komma och prova på är det bara att höra av sig till Amelie eller Cissi och meddela det så är du VARMT välkommen!

Amelie Agelii
Head Coach
Viby Basket Pojkar 06
Kontakta mig:
amicool.agelii@gmail.com eller 073 996 0208

Cissi Haglund
Team Manager
Viby Basket Pojkar 06
Kontakta mig:
ceciliahaglund@gmail.com +46 70 480 22 12
V.5: Härliga matcher!
2018-02-09 10:36
4/2-2018: Under fösta matchen mot Norrtälje ute i Märsta
I helgen spelade Vibys pojkar 06 två spännande matcher uppe i Märsta mot Norrtälje och Skuru, från Nacka. Båda matcherna var jämna och spännande att titta på, trots att vi inte räknar poäng i EB-matcher förns nästa säsong. 

Första matchen var som sagt mot Norrtälje, ett lag vi mött tidigare och då gick det väldigt bra. Skulle denna gången gå lika bra? Japp, det gjorde det. Viby spelade riktigt bra basket, med många snabba passningar och riktigt vackra skott som ovanligt många gick i korgen. Träning ger helt enkelt färdighet! Även Norrtälje spelade fin basket, utan att ha räknat poäng kändes detta som en komfortabel vinst till Viby. Egentligen var det en vinst oavsett resultatet, för grabbarna spelade riktigt bra. Precis som vi tränat på. 

Andra matchen, stod Skuru som motståndarlag, är historiskt ett väldigt tufft lag att möta. De är snabba, har riktigt bra bollkontroll och hög skottprocent. Men, det har Viby också! Därav blev även denna match lite jämnare än mot Norrtälje och Viby fortsatte att spela finfin basket! Oklart om denna matchen resultatmässigt blev en vinst, men prestationsmässigt blev även denna match en klar vinst!

Är väldigt skönt som tränare att se hur snabb utvecklingen hos spelarna är och vilken bra lagkänsla vi har. Idag hade vi även en relativt ny spelare som gjorde sin matchdebut och var säkert lite nervös innan men det gick jättebra! Hela laget peppade oavsett vad som hände. Efter matcherna förstod ändå alla att vår nye matchkamrat hade gjort en riktigt bra debut! Härligt jobbat!

Nu fortsätter vi träna hårt och taggar nästa helgs matcher borta i Spångahallen och COOP-ligan!

GO VIBY!

/Amelie

V.41: EB-Ligan
2017-10-19 20:45
Hela 14 grabbar kom denna söndagsmorgon till den väldigt nya och fräscha Grimstahallen i Västerort för att spela två matcher i EB, men roligt för oss blev det inte riktigt som planerat. 

Samling 09:15 någonstans i Vällingby, det var det enda vi alla visste. Exakt vart var oklart, då Grimstahallen är precis sprillans ny. Denna EB-omgång var nämligen premiär för hallen så vi hade inte direkt några stora förväntningar. Trots en tydlig adress åkte många fel och väl framme var det problem att hitta parkering. Ingen bra start. 

Första motståndarna skulle varit Järfälla Basket, men förmodligen hade de precis som vi problem att hitta hallen vilket ledde till att de inte var på plats. Vi hade inga motståndare! Lyckligtvis löste AIK detta åt oss, trots att de spelade matchen innan och ska spela igen efter vår match var de snälla nog att lira mot oss också. Tack! 

Just för att vi var historiska 14 spelare, fick inte alla spela särskilt mycket denna match, men alla fick spela, vilket är viktigast. Vi började matchen riktigt bra, hade hög fart och fick till några riktigt snygga lägen. Även i försvar hittade våra spelare och lyckades stoppa det mesta. Dock släppte vi en del på hjälpförsvaret vilket direkt märktes. Så fort vi inte hjälpte varandra kunde AIK enkelt och smidigt gå till korgen. 

Halvvägs in i matchen började vi tappa en del av det fina spelet, men lyckades ändå få i en hel del bollar. Fast ju längre matchen gick, desto mer kom AIK in i matchen och mot slutet var det de som dominerade medan vi bara hängde med. I slutminuterna var det väldigt jämnt. Vilka som vann är oklart, då SBBF (Svenska Basketbollförbundet) har ändrat reglerna för pojkarnas ålder, fram till nästa säsong kommer inga seriematcher räkna poäng. Men om jag får gissa, skulle jag tro att vi vann tack vare den fantastiska starten. 

I dagens andra, men även sista match skulle vi möta Blackeberg Ekerö, vilka var på plats. Dock skulle Alvik möta Järfälla på andra planen och de hade fortfarande inte kommit så Viby delades upp sig. Hälften av oss mötte Blacke Ekerö och andra hälften Alvik. För oss var detta bara positivt för att du fick alla spela mer, vilket självklart bara är kul. Dock fick jag som tränare småspringa emellan, men tur för mig fanns en hel del fantastiska föräldrar som ställde upp för att hjälpa till. 

Båda dessa matcher var betydligt tuffare än den första. Blacke hade några långa som vi fick kämpa mot, samtidigt som de var väldigt snabba att vända från försvar till anfall. Alvik var också väldigt snabba och lyckades skapa några enkla lägen som vi inte hängde med på. Fast samtidigt fick vi till några riktigt fina lägen i båda matcherna också. Om vi vann eller förlorade i dessa matcher är oklart. Egentligen spelar inte det någon roll, det viktigaste i grabbarnas ålder är att ha kul vilket jag tror att de hade. 

Avslutningsvis såg alla matcher väldigt bra ut, spelarna utvecklas hela tiden och stora skillnader märks i till exempel samspelet. Jämfört med förra året har grabbarna börjat se varandra på ett nytt sätt som de även börjar utnyttja på matcher. 

Bra jobbat allesammans! Nu fortsätter vi träna och taggar matcher redan nästa helg! 

GO VIBY! 

/Amelie

V.38 2017: Säsongens första COOP-Liga
2017-09-25 20:39
Denna helgen var många bortresta, sjuka och alla möjliga olika orsaker varför de inte kunde komma och lira säsongens första Coop-liga i Spångahallen, men vad gjorde det? De 7 grabbar som kom spelade helt fantastisk basket i dagens båda matcher, dock var den andra matchen ännu snäppet fantastisk. 

Tidig, tidig lördagmorgon i Spånga, där skulle Vibys pojkar 06 spela säsongens allra första omgång av Coop-ligan. Härligt! Dock visade det sig att den tidiga morgonen skulle synas väldigt tydligt i den första matchen som spelades mot just Spånga. Viby hade inte riktigt vaknat och kom inte helt in i matchen förrän mot slutet. Dock kämpade vi hela matchen och spelade trots allt bra basket. Passningsspelet var superbra och vi fick till en hel del riktigt snygga lägen, dock ville bollen inte i korgen. Ring ut, planka ut etc gjorde att vi kände oss lite förtvivlade inför andra halvlek, dock bet vi ihop läpparna och gav inte upp. Detta resulterade i att vi fortsatte spela som förut och tillslut fick i en massa skott i korgen. Väldigt skönt! Trots detta, blev detta en garanterad förlust, då Spånga är ett väldigt duktigt lag och var på tårna redan från första sekund. Denna gången var inte VIby-grabbarna det. 

Däremot, efter lite vila och mat i magen var det dags för andra matchen. Denna gång mot Kungsholmen, vilket var väldigt länge sedan vi mötte så ingen av oss mindes särskilt tydligt hur de spelade. 

Fast det spelade ingen roll. Redan från allra första sekund, till den sista spelade Viby en helt annan basket än i den första matchen. De kämpade, slet och spelade helt fantastiskt. Alla höll sina grabbar i försvar och allt fler bollar rullade i korgen. Var riktigt roligt match att coacha. Ett sådant fint anfall som Viby spelade under denna match, har Viby P06 aldrig spelat förut. De gjorde sig fria, passade vid rätt tidpunkt och gjorde för det allra mesta schyssta passningar som ledde till helt öppna avslut mot korgen. Perfekt! 

Dock finns det en grej som vi alla kände att vi måste jobba extra mycket på framöver för att kunna utvecklas och även vinna matcher. Nämligen skott-teknik, alldeles för många skott som borde gått i gjorde inte det, på grund av grabbarnas skott-teknik. Därav ska vi nu för några veckor fokusera extra mycket på skott, för att verkligen se till att tekniken hos alla grabbar hostar upp sig. Det viktiga var dock att grabbarna själva förstod detta, jag behöver inte tjata eller försöka förklara varför skott-teknik är så viktigt, utan de förstod själva under dagens två matcher. 

Så taggar vi en ny träningsvecka och fokuserar extra mycket på skotten för att vara helt redo inför nästa omgång matcher!

GO WILDCATS

/Amelie

V.36 2017: Säsongspremiär
2017-09-12 19:43
Första matcherna för den nya säsongen är spelade. Det blev fyra tuffa men lärorika matcher i lagets första cup någonsin. Blacke Basket cup 2017. Visst, grabbarna har en hel att jobba på, men generellt kunde vi alla se att vi har en väldigt lovande säsong framför oss. 

Första matchen spelades sent på fredagskvällen ute på Ekerö i en gammal och sliten hall mot Blackeberg Ekerö. Vibygrabbarna var taggade till tusen, detta var säsongens allra första match. Visst började spelet lite segt, men snabbt kom de igång och vi alla såg de fantastiska spelarna som vi sett i våras. Matchen var jämn och det blev tillslut en knapp förlust. 

Andra dagen resulterade i tre matcher. Första en härlig vinst mot Blackeberg Hässelby och den andra tyvärr förlust mot Spånga. Trots förlust kämpade grabbarna på superbra och fick till några riktigt snygga avslut på korgen. 

Sista matchen på lördagskvällen, blev även helgens sista för nu började nämligen slutspelet. Med två förluster och en vinst gick vi vidare till B-slutspel och mötte Djursholm Indians i kvartsfinal. Nu gällde det, vinna eller försvinna. 

Tyvärr blev Djursholm för tufft denna gången, ni som har hängt med ett tag vet att vi spelade otroligt jämnt med Djursholm i våras, men det var ju ett tag sedan och nu hade de kontroll på matchen hela vägen igenom. 

Fast snart så, vi ska fortsätta jobba hårt och träna för att komma upp i högre nivåer igen. Det kommer, vi måste bara fortsätta kämpa!

Tack för denna helgen! Trots att vi åkte ut tidigt blev denna helg en skön start på säsongen 2017/2018! 

GO WILDCATS! 

/Amelie

P06 V.16: Två fantastiska matcher som avslutar säsongen
2017-04-23 23:03
22/4-2017: Viby kämpar på!
Två matcher, varav en chockerade hela hallen, inklusive motståndarna och deras tränare. Två matcher, som var de allra sista seriematcherna för säsongen 2016/2017. Två matcher, som var några av de bästa matcherna Viby Basket P06 har spelat under den gångna säsongen. Antagligen någonsin. 

En tidig lördagmorgon i lilla Spångahallen var åtta Vibygrabbar taggade och redo för match. Dagens första motståndare var Djursholm Röd. Detta är ett lag som vi brukar ha väldiga problem med, kort sagt förlora väldigt stort. De är extremt snabba och effektiva. Plus att deras bollkontroll inte är att leka med. 

Men idag förändrades allt detta till historia. Viby gick in på planen, vetande om motståndarnas kapacitet men samtidigt hade vi som lag bestämt oss för att verkligen försöka att ge Djursholm en riktig match. Vi skulle inte ge upp i första taget. 

Och vilken match det blev! Viby chockade som sagt hela hallen, genom att spela på samma nivå som Djursholm och ge de en riktigt jämn match. Detta har aldrig tidigare hänt, vilket märktes på Djursholms spelare, de var chockade. Viby spelade fantastiskt försvar genom att jobba med fötterna och springa hem otroligt snabbt för att kunna stoppa deras snabba uppspel. I anfallet började vi äntligen hitta våra positioner, passa runt bollen sansat och göra fantastiskt snygga avslut. Vi hade ett sådant lugn i vårt spel, alla märkte att det var vi som kontrollerade matchen. Dock är fortfarande Djursholm röd ett enormt duktigt lag, som oftast lyckades få i bollen i korgen ändå. I grabbarnas ålder räknar vi inte heller poäng, därför oklart om vilka som vann på tavlan.

Fast enligt mig är Viby vinnare. Tack vare denna matchen kunde alla, inklusive spelarna själva känna vilken utveckling de har gjort de senaste månaderna och hur långt de alla har kommit. Att spela jämnt med ett lag, som vi tidigare fått storstryk av är väldigt roligt och ett bra kvitto. Fråga spelarna själva, så kommer de alla svara att denna matchen var riktigt rolig att spela. De börjar nu också förstå varför vi tränar så hårt, på ett roligt sätt, som vi gör. Det ger resultat och de är värda allt slit. 

Andra matchen spelades också mot Djursholm, men denna gången vit. Till denna matchen var humöret på topp och alla var extra taggade sedan den första roliga matchen. 

Denna matchen var också väldigt bra, då utveckling syntes här också. Dock blev motståndarna allt för bra samtidigt som Viby blev trötta. Grabbarna orkade inte riktigt spela den slags basket som de gjort tidigt på morgonen, vilket resulterade i garanterad förlust. Fast jag som tränare är ändå enormt stolt över P06, för att de ändå kämpade på och försökte att de ge en match. Kämparglöden är alltid där. Dock blev denna motstånd allt för tufft, iallafall för denna gången. I höst, då ska vi allt de dem. 

Fast som sagt, jag är enormt stolt och imponerad över vilken utveckling detta laget har gjort under denna säsong. Det är fantastiskt kul att coacha dessa grabbar.

Så nu är alltså de sista matcherna för denna säsong spelade, men vi fortsätter träna på som vanligt fram till sommarlovet för att bli ännu bättre och förhoppningsvis även slå bland annat Djursholm Vit. 

GO WILDCATS!

/Amelie

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 06/02 17:48 
Viby Basket, 15/01 22:48 
Viby Basket, 18/12 00:01 
Viby Basket, 04/12 06:49 
Viby Basket, 30/10 09:47 
 
Viby Baskets sponsorer