Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pojkar 06 Viby Basket
Några av spelarna i det härliga laget!
Välkomna till Pojkar 06 sida! Här kan ni läsa allt som finns att läsa om pojkar 06 fantastiska verksamhet. P06 består idag av ca 20 killar och vi blir gärna fler!

Eftersom åldersgruppen är så stor är vi uppdelade i två lag:


  • Röda laget som spelar i nivå Mellan
  • Vita laget som spelar i nivå Lätt
Våra träningstider säsongen 2017/2018 är:

- Tisdagar kl 18-19
- Fredagar kl 16-17:30
- Söndagar kl 18-19

Alla träningarna sker i Runans idrottshall i Viby

Om du är intresserad av att vara med och träna, eller komma och prova på är det bara att höra av sig till Amelie eller Cissi och meddela det så är du VARMT välkommen!

Amelie Agelii
Head Coach
Viby Basket Pojkar 06
Kontakta mig:
amicool.agelii@gmail.com eller 073 996 0208

Cissi Haglund
Team Manager
Viby Basket Pojkar 06
Kontakta mig:
ceciliahaglund@gmail.com +46 70 480 22 12

PS!
Kika gärna under fliken "Bildgalleri" för att se laget "in action"
V.21: Allra sista baskethelgen för denna säsong!
2018-05-27 16:56
27/5-2018: Sista helgen med gänget

9 riktigt taggade grabbar åkte under fredagseftermiddagen tillsammans upp mot Uppsala, närmare bestämt ännu lite mer norrut mot den lilla staden Östervåla, för att spela denna säsongens allra sista cup som heter ”Raptors Game”. Detta är en väldigt ny cup som har målet att förbereda spelarna inför hösten och seriespel. Viby kom fram och var redo. Nu började cupen!


Första matchen spelades mot hemmalaget Östervåla Buzzards och Viby var med redan från första sekund. Vi skulle ta detta. Några snabba och enkla poäng gjorde att vi också ledde direkt men fortsatte med press och att producera mål. Buzzards tog också ganska kvickt Timeout för att stoppa vårt flow. Det gick inte, utan såfort spelet började igen fortsatte Viby att mata på matchen ut. Dock kan det bli svårt att hålla ett visst tempo när motståndarna inte alls är där, men Viby gjorde det bra. När slutsignalen gick visade tavlan vinst för Viby med 54-6. Bra start!


Lördag förmiddag och det var dags för de två avslutande gruppspelsmatcherna. Först på schemat stod Uppsala, ett lag vi inte mött på väldigt länge om ens någonsin. Vi hade inga förväntningar utan pratade om innan matchen att göra det bästa av situationen. Tyvärr gjorde Viby precis tvärtom, från uppkast schabblade vi bort bollen och en bra bit in i matchen. Våra grabbar var liksom inte riktigt där, alla var sega och inte särskilt taggade på vinst. Detta resulterade snabbt i att Uppsala kunde ta ett övertag direkt och leda matchen framåt medan vi bara hängde med. Någonstans i tredje hände något för en kort minut, då kände vi alla igen Viby från tidigare matcher och cuper. Den där glöden och viljan att vilja vinna oavsett. Dock försvann den snabbt, men Viby kämpade på och blev tillslut förlust med 20-28 mot ett lag vi definitivt hade kunnat slå. Men alla lag har dippar ibland, vår var här. Nu gällde det bara att släppa denna match och tagga till nästa.


Dagens andra och sista match var mot våra norrort grannar i Täby. Samma här, väldigt länge sedan vi mötte de och vilket lag som kommer kan variera väldigt mycket. Viby hade iallafall ställt om och var verkligen redo för match. Mycket bättre start denna gång, men vi lät fortfarande motståndarna vilket nu var Täby att göra alltför mycket som de ville medan vi bara hängde med. Det var absolut bättre nu, än tidigare match men inte alls på den nivå som killarna spelade så sent som i söndags. Anfallsmässigt var alltihopa väldigt krampigt och Viby fick inte riktigt till det. Många stela missar, men också några riktigt snygga mål då och då. Tyvärr räckte inte några få mål för att vinna matchen och det blev förlust med siffrorna 55-16. Stor orsak vad all den förvirring som uppstod i försvar. Men sådana här dagar händer, de är trista men är ju bara att bita ihop och gå vidare. Solen skiner igen!


Sista dagen och krig om tredjeplatsen, alltså ännu en match mot hemmalaget Buzzards. Det märktes tydligt redan innan matchen att Vibygrabbarna laddat om och var redo. Ögonen glimrade sådär som bara taggade ögon kan. Detta skulle vi allt ta! Det visade vi tydligt redan från start, snabba enkla poäng och ett högt tryck i försvar ledde till att vi snabbt kom i ledning och bara fortsatte att trycka på. Försvaret var som sagt betydligt bättre idag än igår och Buzzards fick jobba hårt för att få till anfall. Dock hade de bara under denna cup utvecklats enormt och var definitivt ett bättre motstånd än i fredags. Jättekul! Vi vann tillslut med siffrorna 44-6 me trots det hade vi alla haft en superrolig match och ingen ville sitta på bänken. ALLA ville spela så mycket som det bara gick.


Totalt sett en väldigt upp och ner helg med både toppar och djupa dippar men vi får inte glömma att flera av dessa grabbar har kört någon slags cup 3 helger i rad och även ett flertal extraträningar innan det så jag har all förståelse att de inte hade samma ork som tidigare helger. Hela vitsen med alla dessa cuper handlade om att förbereda pojkarna inför hösten med storplan och alla dess regler vilket jag känner mig komfortabel att säga att de som har varit med nu kan vilket är en enorm fördel inför höstens seriespel.


Detta var den allra sista matchen med mig, Amelie Agelii, som tränare. Nu är det bara två tillfällen kvar sedan är säsongen slut och min period som P06 tränare är över. Har varit ett fantastiskt roligt lag att coacha och jag är väldigt stolt över deras utveckling! Tack för dessa två säsonger!


GO VIBY!


/Amelie
V.19: Götebooooorg!
2018-05-14 22:14
Nöjda grabbar efter vinsten mot Växjö! PS! Fler bilder under ”bildgalleri”

Äntligen dags för cup och som grabbarna har längtat. Deras första riktiga stora turnering skulle äntligen börja och Göteborg väntade spänt. Bara för att skapa en förståelse, Göteborgs Basketfestival är en av Europas största basketcuper med över 600 lag anmälda i alla möjliga åldrar. Detta är ingen liten turnering som Vibys pojkar 06 har spelat, men riktigt bra har allting gått, även matcherna. 


Första matchen spelades mot danska Grizzly Bears och det syntes att Viby var nervösa. Bollar kastades hit o dit som ledde till att motståndarna kunde skapa väldigt enkla målsituationer som de sedan satte nästan varje gång. Även försvaret var lite borta, vi tappade bort vår spelare och hade ingen kommunikation i anfall. Däremot fungerade vårt anfallssystem väldigt bra, vi lyckades ställa upp och få ett antal enkla poäng genom systemet men snabba uppspel blev det inte många. Matchen blev helt enkelt en typisk premiär och grabbarna gjorde det trots allt riktigt bra, för att vara deras första cup, mot ett utländsk lag, i ny stad och utländsk domare blev det lyckat. Förlust mot ett duktigt motstånd med 26-45 men puh! Premiären är gjord! 


Andra matchen spelades senare på torsdagen mot Kvarnby, vilket även detta är ett lag vi aldrig tidigare mött vilket gjorde matchen lite extra spännande. Det märktes dock direkt från start att nervositeten från premiären nu hade släppt. Grabbarna började köra på som vanligt vilket gjorde att många snygga snabba uppspel skapades som vi också satte i korg. Även försvaret var mot Kvarnby betydligt bättre och som vi pratade om innan matchen, försvaret är nyckeln till allt. Vinst med 36-28 mot Kvarnby. 


Fredagens enda match (sedan ett händelserikt besök på Liseberg) var mot Växjö Ravens och nu hade Viby kommit igång ännu mer. Från första sekund till sista gav alla spelare 110 procent, varje gång de bytte var de helt slut. Så ska det vara, är ett bra kvitto på gott arbete. Detta resulterade också i att Viby gjorde en helt fantastisk match, Ravens hade inte ens en suck att säga till om. Viby dominerade och många snygga attacker gick i korg. Under matchen fick vi även stöd från Vibys Flickor 04 som hejade järnet vilket grabbarna uppskattade väldigt mycket. Vinst mot Växjö med 41-28. 


I och med att vi vann 2 av 3 matcher gick vi vidare till A-slutspel, där vi visste att motståndet kunde bli tufft. Redan i första slutspelsmatchen stod Hörsholm 79ers Basketball som motstånd och ja de var duktiga. Dessa grabbar hade spelat ett flertal cuper tidigare, tränat väldigt mycket och var helt enkelt vana vid cup. Denna gången var de alltså för bra för Viby. Vi hade inte mycket att säga till om, då 97ers dominerade totalt. Men, matchen var ändå väldigt lärorik och nästa år kommer grabbarna komma tillbaka starkare och ännu mer peppade på vinst. Tyvärr åkte vi alltså ut efter denna match, men så är basket som en smart förälder sa. Någon måste ju förlora och denna gången var det Viby. Men totalt sett har cupen varit riktigt lyckad, då de vann 2 av 3 matcher i gruppspelet, varav en av vinsterna var en helt fantastisk match (Ravens). Den lever på ett tag och peppar vidare inför två helger av basket, sedan är denna säsongen över. 


Även ett varmt TACK till Per Agelii som hjälpt att coacha grabbarna under cupen, du är uppskattad! Samt ett stoooort tack och gigantisk eloge till de föräldrar som bott och tagit hand om killarna, helt fantastiskt jobbat! 


Jag vill även meddela för de som inte redan vet att jag, Amelie, kommer sluta träna alla mina lag i Viby Basket (även Pojkar 06) efter denna säsong för att flytta till USA ett år. Kommer bli jättespännnade men känns såklart trist att lämna mina ungdomslag. Ny tränare kommer komma och det finns goda planer för P06. 


Tack för Göteborg! Vi ses på tisdag, fredag, Streetbasketfestivalen på lördag och vår miniturnering "Bye Bye EB" på söndag. Sen är det bara en helg till med basket, sedan är det slut. Håll ut!


GO VIBY!


/Amelie


V.16: Träningsmatcher mot Flickor 06
2018-04-22 20:49
22/4-2018: Nöjda grabbar efter dagens träningsmatcher

Grundplanen var att vi idag bara skulle köra en ordinarie träning fast på storplan istället för Runan, men under veckan planerades istället att vi skulle spela träningsmatch mot Vibys Flickor 06 och OJ så lyckat det blev!


Sollentuna Sporthall B fylldes snabbt av väldigt många spelare som var supertaggade. Både tjejerna och killarna var laddade till tusen. Men viktigt att komma ihåg är att detta var en träningsmatch, det betyder att fokuset inte låg på vinst utan på träning. För vår del skulle vi träna och få till snöret, anfallssystemet samt vårt nya försvar inför vårens alla cuper. Där låg fokuset.


Första matchen började lite trevande från vårt håll, grabbarna höll tillbaka och vågade inte riktigt ta i som de brukar göra. Dock spelade vi på rätt så bra och lyckades få i några bollar ändå samt stoppa en del i försvar. Men efter två/tre perioder kom grabbarna in i matchen och började spela som vanligt, vilket gjorde att de till stor del kunde dominera spelet och göra lite som de ville i anfall. Härligt nog fick grabbarna till anfallsystemet väldigt bra vilket ledde till många enkla poäng. Blev tillslut vinst för pojkarna i första matchen med ungefär tio poäng.


Sedan körde vi kort en liten skottlek som tjejerna vann, de hade ett betydligt högre tempo och fick helt enkelt i fler bollar i korgen innan killarna hängde med.


Detta gjorde dock att grabbarna var ännu mer taggade inför match två denna söndagseftermiddag. Inställningen var helt rätt från start och hela matchen gick faktiskt väldigt bra. Vi fick till våra anfall ännu snyggare och inväntade de rätta lägena. Snöret kom också fram ett fåtal gånger, men inte lika ofta som vårt system. Nya försvaret funkade också suveränt. Grabbarna kom snabbt ihåg hur de skulle göra och stoppade många av flickornas anfall. Dock inte alla, utan det finns fortfarande en del att jobba på vilket vi får fortsätta göra på veckans träningar och tagga för snart börjar cuperna! Även andra matchens blev alltså en vinst för grabbarna.


Riktigt bra jobbat idag! Alla grabbar (och tjejer) kan vara väldigt nöjda med sin insats idag. För grabbarna gäller träning på tisdag, fredag och söndag som vanligt så kör vi på!


PS! Fler bilder finns under "Bildgalleri"


GO VIBY!


/Amelie


P06 V.12: Näst sista Coopligan någonsin
2018-03-25 06:02
24/3-2018: Riktigt bra spel idag, men annorlunda fokus än tidigare!
Två tuffa matcher stod idag på schemat för Vibys Pojkar 06, första mot Spånga och andra mot Djursholm. Historiskt har dessa lag varit väldigt duktiga och varit snäppet bättre än oss. Men idag, fokuserade Viby inte på vinst eller förlust, nej idag såg vi matcherna i ett större perspektiv. 

Första matchen stod som sagt Spånga på andra sidan planen och väntade som motståndare. Visst har vi respekt, men inte för mycket utan just perfekt. Vi spelade bra genom hela matchen, men det var vissa grejer som vi skulle fokusera extra på i dagens matcher. Första var att vi skulle försöka få till snöret och om du inte vet vad det är får du komma och kika när Vibys Pojkar 06 spelar för de fick till det riktigt bra! Men jag kan ge en ledtråd, det handlar om vårt anfall. Den andra grejen var vårt nya anfallssystem som vi har tränat på de senaste veckorna. Väldigt enkla, men helt ny tankebana för pojkarna, vilket visade sig även mot Spånga. Det tog någon period, men efter några misslyckade försök fick pojkarna till spelet riktigt snyggt! Bollen swishade mellan spelarna och vi fick till de där öppna lägena som vi strävar efter. Försvarsmässigt var denna matchen också bra, Viby spelade mycket ”finare” än vad de har gjort tidigare, var inte särskilt grisigt där inne vilket är skönt att se plus att vi kämpade om varenda retur, härligt! 

Inför andra gjorde vi oss redo att möta Djursholm, även de ett duktigt jag som har otroligt snyggt spel och fantastisk bollkänsla. Dock låg inte heller fokuset nu på att vinna, utan att träna på snöret och vårt anfall mot det bästa möjliga försvaret så att vi verkligen fick öva. Tufft i början, men med tiden fick vi även till det här. Jättekul att se! 

Generellt tvp riktigt bra matcher där fokuset inte låg på att vinna idag, utan att lära oss anfallen och vinna i framtiden vilket efter pojkarnas prestation idag bådar väldigt gott! 

Nu tränar vi vidare och taggar till ordentligt! Göteborg kommer vips vara vid dörren och då ska vi vara redo!

GO VIBY!!

/Amelie och Elin

V.10 2018: Väldigt lyckad samträning med Pojkar 07
2018-03-10 18:28
Under denna lördagsförmiddag lurade Vibys pojkar 06 och 07 tillsammans i stoora Satteliten, mest för att känna på den stora planen men också för att lära känna varandra bättre inom de två lagen och träningen blev jättelyckad! Killarna hade det superkul och lagsammanhpllningen växte enormt. Vi spelade både träningsmatcher, lekte skottlekar och gjorde passningsövningar.

Riktigt lyckat! Tack för idag!

TIPS! Titta under fliken ”Bildgalleri” för ännu fler bilder!

/Amelie 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 21/06 14:47 
Viby Basket, 09/06 23:21 
Viby Basket, 04/06 22:11 
Viby Basket, 31/05 22:33 
Viby Basket, 25/05 18:38 
Viby Basket, 21/05 22:28 
 
Viby Baskets sponsorer