Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till flickor 08:s hemsida

Viby Basket i Sollentuna välkomnar alla som vill spela basket och vi försöker tillgodose både en breddverksamhet och en verksamhet för de som vill satsa helhjärtat på basket.


Viby Basket flickor -08 är ett gäng tjejer som har superkul tillsammans. Eftersom åldersgruppen är så stor är vi uppdelade i två lag:


  • Röda laget
  • Vita laget
Vi tränar 3 gånger i veckan.
Måndag kl 17:30 - 19:00 i Runan
Torsdag kl 19:30 - 21:00 i Runan
Söndag kl 10:00 - 11:30 i gamla Rotebrohallen


Vill du veta mer kontakta våra Team Managers eller Tränarna, se kontaktuppgifter under fliken Truppen.


Är du intresserad och vill prova på basket så är du varmt välkommen att komma och prova hos oss!

Södertälje Open
2019-11-06 22:48
Allhelgonahelgen bjöd på basketturnering i form av Södertälje Open vilket också innebar lite nya regler med hårdare fouls och straffar. 10 glada tjejer stod uppradade och laddade inför första matchen på fredagskvällen där vi mötte IK Eos från Lund. Eos var tyvärr både större på längden och bredden så det slutade med en förlust. 

På lördagen började vi med att spela sista matchen i gruppspelet mot Blackeberg Ängby. Väldigt jämn match men marginalerna var inte på vår sida och Blackeberg vann med några ynka poäng. 
Första matchen i C slutspelet var mot AIK Gul. Tjejerna blev lite nervösa när de skulle möta AIK men efter bra försvar, passningar och säkra skott så lyckades vi besegra AIK. 

Nästa match på söndagen blev mot Bollstanäs. Tjejerna spelade riktigt bra första perioderna då de gick upp i ledning men Bollstanäs fick igång spelet och lyckades gå om oss i sista perioden. Så det blev en förlust. 
Vår sista match blev mot Alvik där vi lyckades vinna så det blev Brons i C slutspelet. 

Så bra jobbat av tjejerna och det är så kul att se hur tjejerna tar in de saker vi jobbar på under träningen till matcherna. Och bäst av allt, LAGANDAN. 
Blackebergscupen
2019-09-08 18:54
Säsongen kunde inte startat bättre än så här!
Cupen började med en oavgjord match mot Skuru följt av en förlust mot Bollstanäs. Därefter vinst mot Blackeberg. Vi kom trea i gruppspelet och klara för B-slutspel mot Spånga. Vi vann. Nervositeten infann sig hos alla. Vi var i semifinal! 
Här mötte vi Alvik. Gjorde en kämpa insats av alla. Vi fick se ett gäng som gav allt de hade. Samspel, passar, layup, snabba uppspel, super försvar. Ja, det räckte för att med god marginal vinna matchen som innebar att vi var i B-final! Yes yes yes! 
Nu började det kännas rejält i maggropen på oss alla. Efter lite fruktfika och lagbilder, King och stress var det dags igen. Wow! Knappt vi kunde fatta det. Fokus fokus! Åter ger alla järnet. Med riktigt god laginställning, attityd, vilja och kämpa glöd. Tyvärr räckte det inte denna gång. Tureberg var snäppet bättre och var goda vinnare. Men Viby F08 vilken insats, vilken utveckling, vilket kamratskap och vilken basket helg vi fick tillsammans. Trötta, getingstuckna, småskadade men framförallt STOLTA! 
Ni är BÄST!
BasketshopOpen
2019-06-04 21:59
Kristi himmelfärds helgen var det cup igen. Men nu på hemmaplan och då i Solna.
Laget förvånade åter med framstegen de gjort under året. 
Den första matchen var tuff och tjejerna bjöds på en rejäl utmaning. Resterande matcher var det jämnare och här kunde de verkligen få utlopp för den teknik vi övat på under året. Vilka basketmoves vi fick se!
Under helgen hann vi även med en hel del skoj utöver basket. Det blev luncher på Mall, pizzakväll med femkamp och även en bowling hann vi med.

Nu har vi haft säsongsavslutning med match mot föräldrarna (som de givetvis förlorade :-) ).

Vi ses igen till hösten med nya utmaningar och mål.
Önskar er alla ett riktigt härligt sommarlov! 🌸

Duktiga tjejer i Skövde Basketcup
2019-05-30 21:22
10:e maj var det ett nervöst men laddat gäng som begav sig av från Sollentuna till sin första basket cup utanför Stockholms tullar. Tjejer 08 ställde upp med 2 lag. Viby Vit och Viby Röd. Väl framme på fredagskvällen så var det bara att byta om och spela första matcherna. 

Tjejerna kämpade superbra hela helgen och dessutom var det första gången de spelade på stor plan, och mot 07or. Det var ett trött och litet slitet gäng som åkte hem på söndagen med diverse sjukdomar och skador men de ska ha all eloge för kämparglöden. Här kommer lite bilder från cupen. 


Tåga i F08
2019-04-06 20:49
Vilka kämpa tjejer vi har!
Vi spelade två EB-cuper idag.
På morgonen lyckades alla utmana sig själva att dels göra det vi sagt i laget men även individuellt. Bra jobbat allihop !!! Det är det som leder en/laget framåt till nya segrar och som man kan vara riktigt stolt över. 
I kväll var det ett gäng halta och lytta som kämpade och slet in i det sista trots diverse krämpor. En av sex tjejer var hel och frisk. Vi hade skoj och lyckades få till långskott, fina lay-ups, snabba uppspel, handbyten, snygga passar och även till sist satt även returerna. Vi firade med godisnappar. 😁
Det är tåga i F08! Riktiga kämpar. Heja er!! 
Ses imorgon!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Viby Baskets sponsorer