Vibys Herrlag div 4
Säsongen 2018/19 var första gången Viby Basket deltog med ett Herrlag i seriespelet (Division 4). Säsongen 21/22 slutade vi 3:a i serien.

Säsongen 2023/24 blir vår sjätte säsong med ett Herrlag i Div 4.

Vi ser gärna fler spelare, med basketerfarenhet från Div 1-4, som vill träna 1 gång per vecka (eller ev 2 om någon extratid blir tillgänglig) och spela matcher på helgerna (Div 4). Alla är välkomna att testa att vara med under de inledande veckorna på hösten. Sedan ser vi hur många vi blir och vilken nivå alla spelare håller och tar ut truppen till matcherna efter det.

Vi "tränar" på:

Tisdag kvällar kl 21.00-22.30 i Edsbergs nya idrottshall.
Första träningen är vecka 33, dvs 15 Augusti, 2023.

Träningen brukar betyda uppvärmning (typ 11-manna), lite skott och sedan 5-5-spel.

Spelschemat för hela säsongen hittar du i fliken Kalender.

Kontakta Per Agelii (per.o.agelii@gmail.com) om du är intresserad av att vara med!

PS. Vill du träna 2-3 gånger per vecka och har spelat på Div 1-2 nivå är du alltid välkommen till Herr Div2-träningarna, vi har ett väldigt bra samarbete. De tränar:
  • Måndagar kl 21-22.30 i Rotebro Gamla
  • Onsdagar kl 21-22.30 i Rotebro Gamla
  • Torsdagar kl 21-22.30 i Edsbergshallen
H4 v11 - vinst mot Hephata!
2024-03-17 19:09
Vibyboysen efter sin seger mot Hephata

Dags för H4-match igen. Vi har haft väldigt svårt att få våra spelare att svara på matchkallelserna i tid och därför har vi beslutat att stänga kallelsen när vi fått ihop tillräckligt många spelare, först till kvarn gäller.

Nu var det Hephata som kom på besök, det är alltid kul att möta dem då de spelar lite annorlunda eftersom spelarna är döva. Första perioden var jämn även om vi ledde med 5. Till halvlek hade vi dock gjort ett ryck och var i ledning med 46-26 så det hela var ganska avgjort redan då. Tredje perioden blev jämnare men i sista sprang vi ifrån till klar seger med 89-54.

Topscores var Adam med 23 varav 5 st 3-or, Elliot 15, Calle 14 samt Konstantinos 13.

/Per

H4 v5 – storseger mot serieledarna!
2024-02-04 21:24
H4 boysen levererade en skön vinst mot serieledarna Kungsholmen!

Söndag kväll och match mot serieledarna Kungsholmen hemma i sporthallen. Matchen började ganska jämnt i första perioden fram till 7-7, sedan växlade vi plötsligt upp och sprang ifrån till 26-13 i pausvilan. Andra perioden fortsatte i samma stil och vi drog ifrån alltmer till ledning i halvtid med hela 49-24!

I tredje perioden dippade vi till ett par gånger och de kunde hämta in 10 poäng men vi stängde perioden – och i princip matchen - mot slutet av perioden till 72-43. Noterbart var att Evelin lyckades med en suverän buzzer beater 😉. Även sista perioden blev magnifik och segersiffrorna skrevs till 93-56!

Adam poängbäst med 24, Elliot 22 (vara 5 st 3:or) och Calle 15. Alla 10 spelare gjorde dock poäng – verkligen ett styrkebesked!

/Per

H4 v3 – bra start räckte tyvärr inte mot Duga
2024-01-21 19:44
Vibyboysen efter en knapp förlust mot Duga

Sen kvällsmatch på söndagen i Sporthallen mot gästande Duga – som vi aldrig besegrat… vi började bra och var snart i ledningen med 11-4 men efterhand tog de sig ikapp och vi var bara 2 poäng före till första pausvilan.

I andra perioden kom tyvärr ett litet ras och i halvlek var det de som var före med 42-32. Tredje perioden blev jämn men i sista perioden tog vi ikapp så det bara skilde 3 poäng i mitten av perioden – då tänkte man att vi var på G? Men tyvärr kom vi aldrig ikapp hela vägen utan de höll undan till seger med 84-78.

Bästa poängplockare var Adam med 25, Albin 19 och Elliot 11. Vi år ta dem nästa säsong!

/Andreas A o Per

H4 v48 - boysen studsade tillbaka och besegrade Norrtälje!
2023-12-03 21:26
H4-boysen tog en ny seger - nu mot Norrtälje!

Efter förra helgens förlust mot Duvbo var det ett revanschsuget Herr4-lag som mötte Norrtälje på söndagskvällen i Edsbergshallen. Vibyboysen la i högsta växel ganska omgående och kunde gå till periodvila med ledning 23-13. Även andra perioden vann vi och hade 55-31 i halvlek. Andra halvan av matchen blev något mer avslagen förutom Calles 2 alley-oops-dunkar 🏀

Slutresultat 88-66. Adam, Mike och Calle gjorde alla 18 poäng var, Elliot 14 och Wictor 11.

H4 v46 – seger mot Tyresö efter en suverän andra halvlek!
2023-11-19 21:17
Vår H4-boys besegrar Tyresö!

Söndag kväll i Edsbergshallen och H4-boysen ställdes mot ännu ett nytt lag i serien: Tyresö. De hade bra statistik i bagaget med 3 segrar och endast 1 förlust. Första perioden var ingen större underhållning, mest turnovers, 14-11 till oss i periodpausen. Andra perioden följde lite samma mönster, vi hade farten stundtals men tappade det allt som oftast och de höll sig till enklare skytte, 28-26 i denna målsnåla första halvlek.

Men så i tredje hände det grejer, vi startade med 6 raka poäng och sedan 6 till. De gjorde en del poäng men vi öste på till periodvinst med 25-11! Fjärde perioden började på samma sätt och vi var uppe i ledning med 23 poäng. Sedan hamnade vi i en svacka och plötsligt skilde det 13… då avgjorde dock Calle o Albin med ett par spektakulära steals och matchdunkar vilket snyggade till siffrorna till seger 74-53!

The brothers poängbäst där Albin toppade med 27, Calle 23 och Adam 10.