SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vibys Herrlag - vi spelar i Div 4
Säsongen 2018/19 var första gången Viby Basket deltog med ett Herrlag i seriespelet (Division 4). Kurvan har pekat stadigt uppåt o förra säsongen slutade via 3:a i serien efter besegrat samtliga lag.
 
Säsongen 2022/23 blir därmed vår femte säsong med ett Herrlag.
 
Vi ser gärna fler spelare, med basketerfarenhet från Div 1-4, som vill träna 1 gång per vecka (eller ev 2 om någon extratid blir tillgänglig) och spela matcher på helgerna (Div 4). Alla är välkomna att testa att vara med under de inledande veckorna på hösten. Sedan ser vi hur många vi blir och vilken nivå alla spelare håller och tar ut truppen till matcherna efter det.
 
Vi "tränar" på:
 
onsdag kvällar kl 21.00-22.30 i Edsbergs nya idrottshall
 
Träningen brukar betyda uppvärmning (typ 11-manna), lite skott och sedan 5-5-spel.
 
Spelschemat för hela säsongen hittar du i fliken Kalender.
 
Kontakta Per Agelii (per.o.agelii@gmail.com) om du är intresserad av att vara med!
Herr v16: bragdavslutning o andraplats i tabellen!
2022-04-24 22:52
Ladda album (+13 bilder) >>
Segermaskinen rullade hela vägen upp till en andraplats i tabellen!

Herrlaget har verkligen avslutat säsongen magnifikt med 5 raka segrar! Den sista kom på hemmaplan mot seriesegrarna Central. Vi vann första quarten klart 13-6 men i andra fick de plötsligt ordning på sitt 3-p-skytte å vips ledde de i halvlek med 33-26.  

 

Vi startade dock tredje perioden fantastiskt och tog igen hela försprånget direkt! Sedan tog vi över alltmer och inför sista perioden ledde vi med 3 p. Även i sista perioden höll vi farten uppe och tog oss upp i en 11-p-ledning innan vi släppte lite mot slutet men segern var aldrig hotad: 58-53 till slut!

 

Adam D i poängtopp med 16 följt av Calle o Mike på 12 var å 9 från "luggen". 

 

Den suveräna avslutningen på säsongen har fört Herrlaget upp till en andraplats i serien: Herr 4 - den bästa placeringen någonsin för Herrlaget i klubbens histora!

 

Respekt!

/Andreas & Per

PS. Lite roliga bilder hittar du även i bildgalleriet

Herr v14 - ny seger, trots bara 6 spelare
2022-04-10 03:37
”Gubsen” levererar i Thorildshallen!

Dags för säsongens näst sista match, nu mot Kungsholmen vi inte mött tidigare denna säsong. Vi började strålande och ledde med hela 46-29 i halvlek. Av naturliga skäl blev det sämre tempo o betydligt slarvigare andra halvan av matchen då de tog igen ganska mycket. Vi kunde dock behålla ledningen hela vägen o segrade med 73-69!

Adam toppade med 24 p tätt följt av Calle på 23. Vår "3p-bombare" satte 5 st men även Gustav o Simon hystade i flera!

Nu har vi klättrat upp till tredjeplatsen i tabellen inför sista omgången efter påsk😀

/Per

Herr v13 - Seger mot serieledarna!
2022-04-03 21:53
Ladda album (+6 bilder) >>
Calle, Adam, Mike, David o Andreas A samt Mike & Adam (foto: Ulle Sidholm)

Herrlaget är inne i en starkt positiv trend. Denna vecka hade vi även fått förstärkning av vår hemvändare Adam Dejus i matchen mot serieledarna Central KTH. Deras lag bestod mest av olika nationaliteter, främst duktiga spanjorer. 

 

Vi öppnade starkt och tog raskt ledningen efter första quartern. Även den andra vann vi efter bla magiskt snillrika passningar av Adam D till Calle. Tredje perioden slutade lika. I sista ryckte vi först lite men med 4 minuter kvar slarvade vi ordentligt och plötsligt skilde det bara 5 poäng... nervdaller. Men vi höll ändå huvudet kallt och höll undan till seger med 61-55! Hurra! Tredje raka segern 😊

 

Calle topscorer med 16, Adam 12 och Mike 10. En mycket välspelad och rolig match att se!

/Andreas & Per 

Herr v11 - många spelare och ny seger!
2022-03-21 09:19
Segermaskinen rullar på, denna gång i Brännkyrkahallen mot IK Hephata

Dags för match mot IK Hephata, en av Sveriges äldsta föreningar (bildad 1892), och med fokus på döva/hörselskadade personer.

 

För första gången på länge var vi faktiskt många spelare som kunde vara med, hela 11 st! Vi öppnade ganska bra och ledde efter första perioden. I andra gjorde vi ett ryck å ledde med 11 p i halvlek. Även tredje vann vi innan vi slog av lite på tempot i sista perioden. Klar seger dock med 67-52.

 

Calle topscorer med 15 poäng, Bark 13 och Mike 12.

/Andreas

Herr v10 - skön revansch mot Sigtuna
2022-03-12 17:34

Vi mötte Sigtuna hemma innan jul o då förlorade vi. Nu var det dags att åka till deras nya fina hall o "utkräva" revansch. Det blev en mycket tight match där  lagen turades om i ledningen. I sista perioden la dock Viby in en högre växel o kunde gå ifrån till en klar seger 71-61. Sigtuna hade inget vapen mot Mike o vi lyckades få ganska bra stopp på deras "3-p-bombare" som sänkte oss sist. Bark o David var tillsammans med vår "dunkare" poängtoppar! Bra jobbat gubs 😀

/Andreas o Per