P08 Vit hemmamatch samt USM för P08 Röd
2022-10-23 15:40
Vit hemma samt Röd i Eskilstuna 22-23 oktober

P08 Vit, Edsbergshallen 22 oktober
Viby vit mötte Huddinge OD i Edsbergshallen. Bra kämpaglöd och vilja räckte dock inte mot motståndarna som både var snabba i uppspel och gjorde flera steals. Förlust 25-79. Vi tar med oss att jobba mera på passningsspelet.

P08 Röd USM omgång 1
Första USM omgången spelades i helgen i Eskilstuna, och vi hade ett lag på plats, P08 Röd. Första matchen på lördagen där mötte vi arrangerande klubb, Eskilstuna basket. Eskilstuna rivstartade matchen och tog en snabb ledning med 7-0 efter någon minut. Vi tog en Time out och lyckades bryta trenden och vände matchen. Vi tog snabbt över kommandot och vid halvtidsvila stod det 51-23 till oss. Vårt spel fungerade och vi kunde sätta samtliga spelare i spel så att alla fick speltid. Vi vann matchen ganska komfortabelt med fina 84-38 till oss. Först matchvinsten i USM var bärgad!

I match två stod (återigen!) Sveriges kanske bästa P08 lag för motståndet, Blackeberg röd. Här visade vi oss vara ett nummer för litet jämfört med Blacke, både fysiskt och spelmässigt. Blacke tog hem matchen men med minnet av när Hugo boxade ut och satte flera treor! Bra jobbat Hugo!

Sista matchen för denna helg stod mot Trelleberg Pirates, en pressande motståndare som gav oss ett gott motstånd. Matchen var mycket jämn i början men vi tog en liten leding i andra perioden. Sista minuterna av matchen var skakiga och Trelleborg kom ikapp. Vi lyckades dock vinna matchen med minsta (nästan) möjliga marginal, vi vann med 79-77.

Vi kom med dessa resultat tvåa i gruppen och spelar nästa omgång om några veckor.

Under matcherna i USM så koras även matchens lirare på respektive match och där vill vi säga grattis till Edgar, Simon och Stefan som fick priser på var sin match!
Det delades dessutom ut ett extra fint pris till den person som röstats fram som omgångens lirare och det gick till Simon!